4. ruta - tomaz_slo

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

tomaz_slo
Admiral

4. ruta - tomaz_slo

OdgovorNapisal/-a tomaz_slo » So Jun 30, 2012 16:42

Evo, še moj potopis....

1.dan
Glede na prognozo smo se odločili da krenemo iz Novalje proti Cresu že v petek, kar se je izkazalo kot pravilno. Okoli 17h prispemo v uvalo Meli, kjer najprej srečamo košuto, ko se je delala tema, pa je v uvalo prispel iz Raba še Car, ki nas je prišel pozdravit s tenderjem in poročal o 'mirnem' morju...
Slika

2.dan
Po jutranjem kopanju in kavi, ki jo je skuhala 'Carica', odrinemo proti Balvanidi. Po poti prav na skrajnem rtu Lošinja srečamo policijsko patrulijo, ampak kot kaže nismo glisirali preblizu obale, ker so se umaknili. Kmalu po poldnevu prispemo v Balvanido, kjer je čakal le Ljubo na Mojci2 in pa italijanska velika jahta s sivimi panterji na krovu. Ko sem zakuril Cobba, ki se je izkazal odlično, so začeli prihajati ostali in sider na dnu je kar mrgolelo.
Slika
Slika
Že v mraku je prispel še Robert_Novalja, ki je zgrešil smer in je moral po zalogo goriva v Zaglav. Nato je admin odprl diskoteko Spiritus, ki je obratovala do jutranjih ur. Vsaka čast adminu!!!

3.dan
Po zajtrku in kalodontu od Polanca nas nekaj malih čolnov odrine proti Susku na ogled mesta samokolnic ter pokopališča, nato pa naprej proti Premudi.
Slika
Slika
Slika
Močan maestral nas je čez nekaj časa pregnal iz boje in sam sem počasi ekonomično (2.5l/uro in 5 vozlov) odplul proti Silbi. Ko sem prečkal otoško skupino Greben, pa spet gas do Silbe, kamor sem prišel med zadnjimi, a vsi smo se na zanimiv način prebili do veza. Zvečer je mrgolelo modrih majic na Silbi in otočani ne bodo kmalu imeli takega navala. Večerja super in glede na veliko množico ljudi tudi postrežba. Noč na Silbi nepričakovano tiha in polna vlage.

4.dan
DTM219, njegov prijatelj, BSC46, Kasaudio in jaz se odločimo glede na prognozo takoj zjutraj izpluti proti Novalji. Ob odhodu na Silbo pride Mile muzičar. V Novalji napolnimo gorivo, in oddidemo na zajtrk v uvalo Babe. Kmalu pride Mile muzičar in nas obvesti o prekinitvi rute. Skupaj odplujemo do otočka Dolfin, od koder DTM219, Mile in jaz krenemo proti Suhi punti na Rabu, ostali pa proti Krku. Zvečer večerja pri Vinku RNZ in odločitev da naslednji dan podaljšamo druženje - smer JUG.
Slika

5.dan
Po jajčkih ala RNZ, obisk Raba, kjer kupimo trnke in nalovimo ribe na Dolfinu.
Slika
Dolga plovba na molat, kjer se v lepem zelenem okolju vežemo vsi trije na bojo v Brguljah. Cena za skupno dolžino 16m je 105kun+laško pivo.
Slika

6.dan
Plovba v uvalo Dumboščica na Sestrunju, kjer Mile ob najinem nadzoru speče nalovljene ribe in nato gas do Ugljana - zaliv Muline.
Slika
Slika
Tam nas počaka na žalost precej neaktivni član Zo-Zo in pri njemu v kampu zapečemo prave čevape.. Po večerji pa hitro na ogled tekme Španija-Portugalska, ki smo jo zalivali z Graševino..
Slika

7.dan
Slovo. Mile proti Sakarunu na Dugi, z DTM219 pa sva se ločila pri Mandrah, a sva se ponovno srečala v Novalji, ko sem sam raztovoril čoln (človek ne more verjeti kako velik prtljažnik ima čoln :D ). DTM219 naprej na Rab, sam pa na Krk do prijatelja, a tokrat z avtom.

Še nekaj podatkov:
Aquamar Samoa, 5,55m,
Optimax 90,
prevoženih 182NM,
poraba 135l,
največja hitrost 33.1 vozla
povprečna poraba: tričetrt litra na miljo.

Slika
Slika

Na koncu, Admin, vsaka ti čast za organizacijo rute in ne obupaj! Se vidimo na 5. ruti.
Nazadnje spremenil tomaz_slo, dne So Jun 30, 2012 17:32, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
marcus
Admiral

http://www.adrialog.com/sl/zub+od+zaraca/map/42.56,15.54,855

OdgovorNapisal/-a marcus » So Jun 30, 2012 16:52

Super fotoreportaža 8) :!: "kul" :lol:
LP
no rain, no rainbow
bsc46
Admiral
Kraj: Postojna

OdgovorNapisal/-a bsc46 » So Jun 30, 2012 20:48

Uživači. Ampak vi greste 2.leto na 6.ruto, kajti 5.ste že dali skozi.
A ni ribolov na Dolpinu prepovedan? A vam je zmanjkalo konzervSicer pa odlična reportaža-uživači.
Ljubitelj narave
tomaz_slo
Admiral

OdgovorNapisal/-a tomaz_slo » Ne Jul 01, 2012 01:13

Prepovedano je sidranje in ribolov. Na, ampak sam sem se vezal bočno :lol: Malo adrenalina mora biti..
mile
Admiral
Kraj: Ljutomer
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a mile » Ne Jul 01, 2012 08:40

Pozdravljeni.

Sinoči smo tudi mi zaključili podaljšano 4. ruto. Reportaža sledi.
mile
muzičar iz Prlekije
ljubitelj dobre kapljice,kulinarike in morja
"boljše litrca v roki kot gajbica na strehi"
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Ne Jul 01, 2012 12:16

Bravo za reportažo. Super da ste uživali in po slikah sodeč ste v polni meri.
GSreco

OdgovorNapisal/-a GSreco » Po Jul 02, 2012 11:36

Bravo Tomaž, to vam lepo uspeva vsako leto. Me daje "foušarja".
Uporabniški avatar
123dejan
Admiral
Kraj: Gotof-burg!

Re: 4. ruta - tomaz_slo

OdgovorNapisal/-a 123dejan » Po Jul 02, 2012 21:56

tomaz_slo napisal/-a:Slika

Vse lepo in prav, slike, opis rute (krasen), skratka lepo ste se imeli.

Sem pa komaj po tretjem gledanju slik z mojo drago opazil, da na tej sliki nekaj ne štima :shock: :oops: :D

Zanimivo! :D Mesto samokolnic praviš? - Kaj to ima vsaka bajta "šajtergo" na steni?
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Po Jul 02, 2012 22:15

Fino je preletet te reportaže, vsaka po drugačni ruti in iz drugega konca... super
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
sinji galeb
Kontraadmiral
Kraj: Brežice

OdgovorNapisal/-a sinji galeb » Po Jul 02, 2012 22:24

Čestitke na lepo predstavljeni reportaži! imeli ste lepo ruto pa čeprav prekinjeno! prav uživam gledat vse slike ki jih vsi objavljate in lepo je videt kako ste uživali in polni energije vse to opisujete! sej bi se človek pridružil sam kaj ko imam čoln kot marsi kateri med vami byboat :lol: :oops: mislim da jaz z mojo kvarnerplastiko ne bi daleč prišel saj za tako ruto rabiš kar dosti goriva ;) moj premore 25l mogoč če bi še enga kupil 25l bi prišel nekam da bi dolil za naprej 8) :lol: ko bomo zrasli se vam pa sigurno pridružimo! ;)
LP
Čestitke Adminu na dobri organizaciji! :)
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Jul 02, 2012 22:38

Sinji galeb, nič bat, prve 3 rute je bil z nami Mike z Elanom 435 in je preživel. Letos ima družinske obveznosti, zato ga ni bilo zraven...
Tako da na 5. ruto greš kar lepo zraven. Bencin pa v kakšno kantico... :wink:

Če bo pa zmanjkal, ti pa jaz pa lipnik iz frgazarja ven vlijeva... Pomoje sva še edina, ki imava mal večje barke, pa niso diesel... :( :( :( :(
tomaz_slo
Admiral

Re: 4. ruta - tomaz_slo

OdgovorNapisal/-a tomaz_slo » Po Jul 02, 2012 22:47

123dejan napisal/-a:Zanimivo! :D Mesto samokolnic praviš? - Kaj to ima vsaka bajta "šajtergo" na steni?

Karjola (samokolnica) = taxi Susak. V njih otočani vozijo prtljago do pomola na ladjo ki pelje na Lošinj in obratno..
Uporabniški avatar
sinji galeb
Kontraadmiral
Kraj: Brežice

OdgovorNapisal/-a sinji galeb » To Jul 03, 2012 11:19

jah samo elan je pa malo bolj močnejše konstrukcije kot kvarnerplastika g370 :lol: mogoče se pa res odpravimo nasledno ruto :) samo bi rabil kako tendo da lahko prespiš... ja če bi ti z tvojga frgazerja ztoču bi meni glih nafilal rezervoar ;) kolk maste pa povprečno hitrost na rutah? se bolj skupaj držite ali vsak po svojih zmožnostih? ker ne vem če bi me dohajali z mojim evinrudom 25 hp :lol: bi bil najmanjši motor na ruti ;) Lp

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov