Po poti Jadranske obale
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en
Po poti Jadranske obale
Tokrat v tej temi objavljam prvič. Sam s čolnom dolžine 5 m ne doživljam kakšnih posebnih trnutkov po kakšni daljši zanimivi poti, v bodoče pa se nam kaže neka sprememba oz. nova izkušnja.
Trenutno je 9 sodelavcev začelo z eno letnim varčevanjem za najem čolna. Odločili smo se, da bo vsak posameznik pri plači dal v skupno blagajno 50 € za dobo enega leta. V enem letu bmo tako privarčevali 5400 €. Namen imamo, da bomo v septembru leta 2013 najeli čoln cca 10 - 12 metrov za 10 oseb. Zelo radi bi najeli čoln z dvema dizel motorjema, odpravili pa bi se tja nekako do Splita, v primeru, da bi štartali v SLO. Zanima me, ali mi lahko kdo kaj svetuje glede najema čolna, poti, predvsem pa me zanima ali je možno turo do Splita in nazaj narediti v 6-ih dneh. 9 sodelavcev na enkrat bi namreč dobili le 6 dni dopusta skupaj, zato si več ne moremo privoščiti. Glede stroškov sem malo pogledal koliko stane najem, za gorivo pa se mi niti ne sanja koliko bi porabili. Računamo 1000 litrov v obe smeri, pa ne vem ali bi bilo to dovolj ali ne. Edina informacija ki jo imam je to, da je Split oddaljen cca 250 milj, če je poraba 35 l / h pri 22 miljah bi potreboval 12 ur čiste vožnje in cca 420 l goriva. To so izračuni vse nekaj čez palec, brez vseh izkušenj itd. Če lahko kdorkoli kaj svetuje bi bil zelo vesel...tudi glede najma (kaj in za koliko)
Hvala in LP
Bine
Trenutno je 9 sodelavcev začelo z eno letnim varčevanjem za najem čolna. Odločili smo se, da bo vsak posameznik pri plači dal v skupno blagajno 50 € za dobo enega leta. V enem letu bmo tako privarčevali 5400 €. Namen imamo, da bomo v septembru leta 2013 najeli čoln cca 10 - 12 metrov za 10 oseb. Zelo radi bi najeli čoln z dvema dizel motorjema, odpravili pa bi se tja nekako do Splita, v primeru, da bi štartali v SLO. Zanima me, ali mi lahko kdo kaj svetuje glede najema čolna, poti, predvsem pa me zanima ali je možno turo do Splita in nazaj narediti v 6-ih dneh. 9 sodelavcev na enkrat bi namreč dobili le 6 dni dopusta skupaj, zato si več ne moremo privoščiti. Glede stroškov sem malo pogledal koliko stane najem, za gorivo pa se mi niti ne sanja koliko bi porabili. Računamo 1000 litrov v obe smeri, pa ne vem ali bi bilo to dovolj ali ne. Edina informacija ki jo imam je to, da je Split oddaljen cca 250 milj, če je poraba 35 l / h pri 22 miljah bi potreboval 12 ur čiste vožnje in cca 420 l goriva. To so izračuni vse nekaj čez palec, brez vseh izkušenj itd. Če lahko kdorkoli kaj svetuje bi bil zelo vesel...tudi glede najma (kaj in za koliko)
Hvala in LP
Bine
nac napisal/-a:Bine, peljite se do Zadra(oz. tamkajšnjih krajev nekje),pa tam najemite barko,potem pa se odločit za plovbo,če imate namen potovati do Splita.
Se strinjam z "nacom", ker tudi v SLO po mojem mnenju ne boste dobili takega charterja da bi najeli tako kravetino. Poraba, ki si jo navedu je zelo optimistična, tako boste dosegli vas 10 v eni uri plovbe (pivo mislim). Drugače se raje odpravite za več časa, samo če bo kaj na Brniku zagorelo ne vem kako se bo končalo
Kar se tiče variante na veter odpade ker imamo premalo časa...pač smo vsi sodelavci in ne bomo dobili več kot 6 dni skupaj če nas gre 9. Kar se tiče porabe se strinjam, podatek 35 l/h mi je navedel nekdo ki ima 9 metrsko varianto z dvema dizel motorjema, pri potovalni 22 vozlov. Kar se tiče najema ni nujno da bi jo rentali v SLO, varianta je tudi na Hrvaškem. Pri nas smo gledali le cene za september, v oči pa nam je padla tale varianta: http://www.mornar.net/view/ad.asp?ID=129308
Kakšna je tukaj poraba nimam pojma, tako da za še kakšne komentarje bom zelo hvaležen.
lp
Bine
Kakšna je tukaj poraba nimam pojma, tako da za še kakšne komentarje bom zelo hvaležen.
lp
Bine
Veš kako pravijo: če se hočeš skregat z prijateljem al mu posodi dnar alpa ga povabi na barko za par dni
Problem je da si omejen z prostorom in hitro pride do kakšnih nesoglasij. najbolje bi blo da vzamete v najem jadrnico recimo nekje v zadru ali šibeniku in krožite po kornatih en dan greste na slapove krke itd, verjemi da je ogromno zanimivih lokacij za videt. Prišparali boste na najemu vsaj 1000€ pri gorivu pa da ne govorim. Problem je pri 10-11 metrih na gliserju dobit 9 ležišč!
Problem je da si omejen z prostorom in hitro pride do kakšnih nesoglasij. najbolje bi blo da vzamete v najem jadrnico recimo nekje v zadru ali šibeniku in krožite po kornatih en dan greste na slapove krke itd, verjemi da je ogromno zanimivih lokacij za videt. Prišparali boste na najemu vsaj 1000€ pri gorivu pa da ne govorim. Problem je pri 10-11 metrih na gliserju dobit 9 ležišč!
Bine,
Še boljša varianta je ta, da si vzamete 2 jahti, ker če ne se boste med sabo pobili. Taka kot si jo dal v priponko bo požrla (glede na to da je common rail) nekje 40-60l/motor. Za en podatek ti lahko povem, da 10m Salpa z dvema 170KM common rail motorjima požrreta oba skupaj ene 60-70l. Ta pa po mojem ima močnejše zverine noter. Po mojem je bolj pametno vzet dve po 9m. Bo lažje
Še boljša varianta je ta, da si vzamete 2 jahti, ker če ne se boste med sabo pobili. Taka kot si jo dal v priponko bo požrla (glede na to da je common rail) nekje 40-60l/motor. Za en podatek ti lahko povem, da 10m Salpa z dvema 170KM common rail motorjima požrreta oba skupaj ene 60-70l. Ta pa po mojem ima močnejše zverine noter. Po mojem je bolj pametno vzet dve po 9m. Bo lažje
Bine napisal/-a:Kaj pa če vzamemo 9 metrsko, ki je registrirana za 8 oseb pa bi nas šlo 8. Kaj bi bilo v tem primeru? Nekaj bi privarčevali na gorivu, ostalo pa mislim da nebi bilo veliko psrememb. Varianta na veter pa odpade, to smo se pa že odločili...
lp
Bine
Ali pa dve 8-meterski,boste imeli še največ prostora. Vzemite dva stara Adriatica(7,9m) s kakimi malimi motorji(30-50KS),pa boste po 4je na eni barki pa nobeden ne bo razmišljal o porabi. Barke.
Malo za šalo malo pa čisto zares-poceni najem,mala poraba, ni čisto nič "aklih",res je pa,da občudovalk pa se ne bo trlo.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov