Geocache!!!

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

Uporabniški avatar
123dejan
Admiral
Kraj: Gotof-burg!

Geocache!!!

OdgovorNapisal/-a 123dejan » Če Avg 09, 2012 12:12

Lep pozdrav!

Temo sem dal med zanimive poti z razlogom, v kolikor ni na mestu naj jo administrator prosim prestavi.
Kdor ve za kaj se gre bo razumel! :D

Geocaching - je svetovno znano (za nekatere neznano) razvedrilo, za odkrivenje novih krajev, kotičkov, za katere si nikoli ne bi mislili, da obstajajo.

Zadeva vam mogoče pride prav tudi na dopustu, če vam zagode vreme in ne morete izpluti.
Da se malo zamotite - za kratek čas, sprehode in motivacijo ter razvedrilo otrok.

Kako poteka?
Na zemljevidu spletne strani so vidni kvadratki, katere odprete - tam so podane GPS koordinate "zaklada" katerega greste poiskat!
Za vsak zaklad obstaja tudi hint - oz.namig (primer - pod koreninami drevesa), da zaklad ležje najdete, ko ste na približni lokaciji!
Obstajajo tudi programi za pametne telefone, ki vam olajšajo iskanje in posodabljanje zakladov.
To je bilo sedaj čisto laično povedano!

http://www.geocaching.com/

http://www.geocaching.com/map/default.aspx :oops:

Tele bomo pa mi poiskali, če nam bo vreme zagodlo!
Slika

Lp Dejan
bouton
Admiral

OdgovorNapisal/-a bouton » Če Avg 09, 2012 13:46

Dejan, zelo sem vesel, da se je našel še en morjeplovec, ki išče sklite zaklade :)
Mi se s tem ukvarjamo že skoraj 10 let. nekaj malega sem o tem že pisal tule: http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... sc&start=0

En zaklad, ki ga oskrbujemo imamo tudi nad tunelom na Dugem otoku in je kar dobro obiskan :)
Uporabniški avatar
123dejan
Admiral
Kraj: Gotof-burg!

OdgovorNapisal/-a 123dejan » Če Avg 09, 2012 15:25

Pa se mi je zdelo, da sem že nekaj časa nazaj zasledil to na forumu, pa nisem in nisem našel - zato sem dal to v svojo temo!

Ah mi smo s tem začeli nekje dve-tri leta nazaj smo komaj pri cifri 156 - uspešno najdenih.

Se bo pa številka kaj kmalu povzpela, saj je bil nekje mesec dni nazaj Geocache event pod Pohorjem in so jih nastavili nekje 180 kom. po celem Pohorju in še toliko v okolici Ptuja se jih je prikazalo.
:D

Po dopustu bo akcija, zdaj je bilo prevroče :twisted:

Imamo pa osebni rekord 39 v 6-ih urah (prehojeno cca 20 km) . :D

Lp Dejan
Slootack
Viceadmiral
Kraj: Kras/ Trst
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Slootack » Če Avg 09, 2012 19:04

Jaz sem jih našel že okoli 30 in nikoli ne uporabljam GPS-a, kar je prava redkost med "lovci na zaklade". :wink: Potrebno je le dobro preučiti Googlov zemljevid, topografsko karto in dobro prečesati mikro lokacijo. V najslabšem primeru se umakni, vsedi in opazuj naslednje lovce, ki ti bodo razkrili pravo lokacijo. hehe To se mi je zgodilo enkrat na Slavniku. :)

Ker se zakladi v večini primerov nahajajo na manj obljudenih krajih in so le ti zakriti predlagam, da na mikro lokaciji iščete s palico in ne z golimi rokami, da ne bo kakšnih presenečenj. Isto velja tudi za zaklade pod morsko gladino. :!:
Nel CU, nel CU... nel cuore melo sento!
Il dollaro se cala, poi s'incazza e va in aumento. Ma a me che me ne frega, tanto intanto i soldi non ce l'ho!
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Če Avg 09, 2012 19:35

a veste kje je zaklad zakladov ?

V gostilni Jelen, ti ga na pladnu prnesejo :lol:
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov