Plovba z gumenjakom - Šimuni - Maun - Olib

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

bozo
Kapitan
Kraj: Sežana

Plovba z gumenjakom - Šimuni - Maun - Olib

OdgovorNapisal/-a bozo » Po Dec 31, 2012 16:10

Pozdravljeni,

V letošnjem letu smo z družino dali paški zaliv po dolg in počez z gumenjakom Maestral H50f, Yamaha 30 2t. Po samem zalivu je še kar šlo, skozi paška vrata pa se zaradi vetrov in burje nismo upali (smo bolj previdne sorte). Za letošnje leto pa se nagibamo k dopustovanju v Šimunih (apartma) in me zanima kakšne so plovne razmere v smislu manjšega gumenjaka (4,20 m) na zahodni strani otoka Paga. Predvsem me zanimajo vaši nasveti, ali sta otoka Maun in Olib, morda še Silba normalno dosegljiva v smislu dnevnih izletov za naš gumenjak.

Pa vsem skupaj srečno novo leto in mirno morje!
pale
Admiral
Kraj: ˇljubljana

OdgovorNapisal/-a pale » Po Dec 31, 2012 17:31

ob lepem vremenu vsekakor :wink:
Jape
Viceadmiral
Kraj: Stranska vas - Pag

OdgovorNapisal/-a Jape » Po Dec 31, 2012 18:29

Iz Šimunov imaš Maun v dosegu brez problema (slabe 3 nm). Olib in Silba te znata matrati v popoldanskem času , ko jača maestral. Drugače pa imaš iz Šimunov kar nekaj zalivčkov v tvojem dosegu. Najbližji je Rakovica na Maunu , ter zalivčki proti Gajcu.
Če pa je vreme OK, ter morje olje greš z lahkoto do Silbe ali Ilovika.
EL CAPITANO
Admiral
Kraj: Brezovica pri Lj.- Bunarina Pula

OdgovorNapisal/-a EL CAPITANO » Sr Jan 02, 2013 09:55

Pazi samo na burjo !
FISHING & SAILING IS LIFE
bozo
Kapitan
Kraj: Sežana

OdgovorNapisal/-a bozo » Sr Jan 02, 2013 10:15

Hvala vsem za nasvete,

Desjstvo je, da je vse skupaj blizu Velebitain ko začne burja je že bolje biti kje v senci..., Popoldanski maestral pa je seveda druga zgodba, za tako gumico (4,2 m) je to kar meja še normalne plovbe. Že v paškem zalivu je bilo v času močnejšega maestrala kar rodeo, tako, da me bolj skrbi kakšen močen maestreal kot kakšna močna burja ker takrat ko burja zapiha raje ribe pečem.

LP
acrobat
Admiral

OdgovorNapisal/-a acrobat » Sr Jan 02, 2013 12:43

Jest ti svetujem še da redno spremljaš vreme,poslušaš vsaj radijo-vremensko p. in boš malo bolj brez skrbi.
Jape
Viceadmiral
Kraj: Stranska vas - Pag

OdgovorNapisal/-a Jape » Sr Jan 02, 2013 13:02

V sezoni skoraj vsak dan šibamo iz Straška proti Maunu,Olibu,Silbi,Rabu ali Lošinju . Seveda takrat ko vreme dopušča. Osebno vsak dan spremljam ALADINA . Nekaj krat smo se tudi najahali ob Meastralu.
Burja mi ni problem v tem delu, saj če znaš spremljati vreme veš kdaj bo udarila. Takrat si pa na varnem doma za šankom. :D
Uporabniški avatar
marlin
Desetnik

OdgovorNapisal/-a marlin » Po Apr 22, 2013 12:42

Ojla!

Malo pozno ti odgovarjam, pa vseeno mogoče pride komu prav. Štiri leta sem bil en teden v avgustu v Šimunih. Imam gumenjaka 4.4m in tohatsu 40/60 in vam rečem da z lahkoto obereš vse zalive in zalivčke po Pagu od Luna pa do Nina. Do Mauna je par minut in takoj na vrhu je čudovit zaliv Šip, potem pa kamor hočeš....Škrda, Planik, Olib, Silba, ali pa na jug do Vira. Samo na vreme oziroma veter je treba bit pozoren.
Se da.....
Nautiko mor`š met rad!
(na facebook-u)
Uporabniški avatar
Splav
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Splav » Po Apr 29, 2013 09:50

bozo napisal/-a:Hvala vsem za nasvete,

Že v paškem zalivu je bilo v času močnejšega maestrala kar rodeo, ...

Po Paškem zalivu tudi jaz precej plujem, zato me zanima, kaj pomeni zate močnejši maestral. 3 Bf? Če govorimo o terminu med 15.7.in 15.8 se mi zdi, da je tu maestral precej oslabljen zaradi samega reliefa otoka. Res je, da piha ob stabilnem vremenu (razen ko je burja) vsak dan tam od 12. do 19. ure, vendar se mi zdi precej podhranjen. Dostikrat ni niti posameznih penic na vrhovih valov. Kar se udobja plovbe z gumenjakom tiče, je ob maestralu najugodneje pluti ob JZ obali zaliva, kjer so tudi najlepše plaže.
Mirno morje in široko obzorje.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov