Peljar članov morjeplovca
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en
Peljar članov morjeplovca
predlagam da skupaj vsi člani naredimo peljar članov morjeplovca v stilu pripomočka 888 zalivov. mnogim izmed nas se dogaja da porabimo ogromno časa da na nekam območju najdemo zanimiv zalivček ali kakšno drugo zanimivo lokalno podrobnost - katere ni v nobeni knjigi. z spodaj opisanim bi si lahko olajšali izbiro kraja dopusta.
zamislil sem si nekako takole;
otok pag - bljižnje mesto (kraj) metajna - rt mrka, zaliv Slana : (primeren zaliv za enodnevno družinsko potepanje,nizek dostop do morja,možnost panoramskega razgleda,za vztrajne vzpon preko polotoka rt-a mrka do zaliva GORNJA SLANA pravljičen zaliv,lekarniško čist in miren od tam lep razgled na kopno na Karlobag.
šibenik - bljižnje mesto (kraj) žaborič - otok m. in v. krbela : (primeren zaliv za enodnevno družinsko potepanje) z borovci porasla otočka, čisto morje, položna obala,poležavanje v naravni (borovci) senci,primerno za otroke, obilo prostora, prekrasen pogled na polotok oštrica in na otok krapanj.
napisal sem samo dva primera kako naj bi opisi izgledali. na našo prošnjo bi zadevo organiziral ADMIN (administrator), tema bi bila odprta kjer bi člani lahko vpisovali skrite zalivčke in opisali glavne podrobnosti.
prosim da podate svoje mnenje predvsem pa še Admin - če se mu zdi ideja primerna.
zamislil sem si nekako takole;
otok pag - bljižnje mesto (kraj) metajna - rt mrka, zaliv Slana : (primeren zaliv za enodnevno družinsko potepanje,nizek dostop do morja,možnost panoramskega razgleda,za vztrajne vzpon preko polotoka rt-a mrka do zaliva GORNJA SLANA pravljičen zaliv,lekarniško čist in miren od tam lep razgled na kopno na Karlobag.
šibenik - bljižnje mesto (kraj) žaborič - otok m. in v. krbela : (primeren zaliv za enodnevno družinsko potepanje) z borovci porasla otočka, čisto morje, položna obala,poležavanje v naravni (borovci) senci,primerno za otroke, obilo prostora, prekrasen pogled na polotok oštrica in na otok krapanj.
napisal sem samo dva primera kako naj bi opisi izgledali. na našo prošnjo bi zadevo organiziral ADMIN (administrator), tema bi bila odprta kjer bi člani lahko vpisovali skrite zalivčke in opisali glavne podrobnosti.
prosim da podate svoje mnenje predvsem pa še Admin - če se mu zdi ideja primerna.
san
Ideja je seveda na mestu, vendar pa žal malo dvomim, če bo zaživela. Da bo uporabno, bo morala voda kar nekajkrat preiti iz visoke v nizko... No v kakšnem letu, bi se verjetno kljub vsemu nabralo nekaj.
Kaj menite ostali?
Kaj menite ostali?
Nazadnje spremenil admin, dne Sr Sep 24, 2008 16:54, skupaj popravljeno 1 krat.
ja drgač se men ne zdi slaba ideja.. vsak bi lahko napisal o svojih obiskih določenih zalivčkov in njihove dobre in slabe strani, vendar se mi zdi da bi bilo preveč dela za admina, ker bi bilo treba urejat zadeve tako kot so zastavljene (velike začetnice, ločila, itd...) da bi izgledale ok ali pa bi se res morali držati reda..ali pa nekomu dat pravice popravljat poleg admina. No če bi pa admin zdržal pa tud ok.
no to je moje mnenje.
če nau druzga se pa javim tudi jaz
za urejat..
lp
e
no to je moje mnenje.
če nau druzga se pa javim tudi jaz
lp
e
Nazadnje spremenil nuvolari, dne Sr Sep 24, 2008 09:03, skupaj popravljeno 1 krat.
Veritas et Aequitas
-
Rok-11
- Admiral
- Kraj: Ljubljana, Ribiška vasica - It.
Imam nekako razcepljeno mnenje. Koristno bi bilo vedeti/prebrati o čistosti vode in obljudenosti zalivčka, mogoče še o kvaliteti dna za sidranje in globini vode na mestih primernih za kopanje - skoraj vse ostalo (orientacija, višine obale, pohodne poti, oddaljenost naselij,...) se da videti iz pomorskih kart ali google earth-a.
Pa še tole - kako bomo vedeli, o katerem zalivu govorimo, kadar uradno nima imena? Bomo vpisovali GPS koordinate?
Pa še tole - kako bomo vedeli, o katerem zalivu govorimo, kadar uradno nima imena? Bomo vpisovali GPS koordinate?
- Novinec
- Admiral
- Kraj: Sailing on the world
- Kontakt:
Peljar in dodatna kombinacija 888 zalivov, sta dve knjigi, ki imata slike, risbe, ter vse podatke. Kar pa v zalivih ni varno, pa se obveščamo, vendar je takšnih zalivov zelo malo in na enega nas je obvestil morjeplovec v zalivu Martinščica. Mislim, da je preverjena literatura verodostojna, verjamem pa, da manjka tu in tam kak podatek. Le-tega pa si ponavadi vpišem še ročno in zadeva drži vodo.
LP
LP
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
...........................................................(J.H.)
Verjetno se z Novincem najbolj strinjava.
Tudi jaz uporabljam peljar in 888. Slučajno zelo dobro poznam uvalo Martinščico zato sem opozoril za čeri.
Bolj kot tiskan medij predlagam temo na kateri se opozarja za nenapisane čeri oglede višino vode itd. Vsak si lahko sam vpiše mankajoče in željene podatke ali v peljar ali v 888.
Moje skromno mišljenje.
Tudi jaz uporabljam peljar in 888. Slučajno zelo dobro poznam uvalo Martinščico zato sem opozoril za čeri.
Bolj kot tiskan medij predlagam temo na kateri se opozarja za nenapisane čeri oglede višino vode itd. Vsak si lahko sam vpiše mankajoče in željene podatke ali v peljar ali v 888.
Moje skromno mišljenje.
samo morje !
Kot sem napisal zgoraj ideja ni slaba, vendar težko izvedljiva.
Kot prvo... Sandi, ali ti misliš na tiskano obliko? Ali tukaj samo novo temo o tem?
Tiskana varianta mislim, da je prvič prevelik zalogaj, drugič pa tudi že obstaja taka literatura, sami ste že omenili 888 ali po domače "Korlna".
Res je, da tam včasih tudi kaj manjka, vendar to se lahko dopiše, vsaj jaz to počnem. Vam pa povem, da sem preplul precej Jadrana in uval, pa nisem bog ve kaj dodatno vpisoval. Kar se tiče dna, me še nikoli ni zanimalo... Ne vem v čem je to pomembno? Pač je kakršno je, na vsakem dnu sidro prime, včasih bolje drugič slabše. Meni je bolj pomembno konfiguracija kopna, ki mi v določeni situaciji nudi zavetje...
No, varianta peljarja na forumu, pa sem za. Zakaj pa ne! Pač vsak bi lahko vpisal kolikor bi hotel in kar bi poznal. Seveda morajo biti zraven GPS koordinate, da je zadeva nedvoumna.
LP
Kot prvo... Sandi, ali ti misliš na tiskano obliko? Ali tukaj samo novo temo o tem?
Tiskana varianta mislim, da je prvič prevelik zalogaj, drugič pa tudi že obstaja taka literatura, sami ste že omenili 888 ali po domače "Korlna".
Res je, da tam včasih tudi kaj manjka, vendar to se lahko dopiše, vsaj jaz to počnem. Vam pa povem, da sem preplul precej Jadrana in uval, pa nisem bog ve kaj dodatno vpisoval. Kar se tiče dna, me še nikoli ni zanimalo... Ne vem v čem je to pomembno? Pač je kakršno je, na vsakem dnu sidro prime, včasih bolje drugič slabše. Meni je bolj pomembno konfiguracija kopna, ki mi v določeni situaciji nudi zavetje...
No, varianta peljarja na forumu, pa sem za. Zakaj pa ne! Pač vsak bi lahko vpisal kolikor bi hotel in kar bi poznal. Seveda morajo biti zraven GPS koordinate, da je zadeva nedvoumna.
LP
ADMIN : pripomoček sem mislil v elektronski obliki, to idejo ki ste jo dali vi bi šla vendar ''brez GPS koordinat'' - vsi, velika večina ki posedujemo manjša plovila gps-a nimamo to je dejstvo.po mojem bi zadoščalo že uradno ime (iz navtične karte) zaliva, kdor pa poseduje omenjeni gps naj doda koordinate.da bi bil pripomoček pregleden bi moralo biti bližnje večje mesto ali vsaj otok po abecednem redu.
v kolikor bi vi Admin pripomoček lektorirali do neke meje in ga naslovili da tudi ostalim članom ''pade'' v oči - smo dejansko že ''za''.
lp
v kolikor bi vi Admin pripomoček lektorirali do neke meje in ga naslovili da tudi ostalim članom ''pade'' v oči - smo dejansko že ''za''.
lp
san
-
Rok-11
- Admiral
- Kraj: Ljubljana, Ribiška vasica - It.
admin napisal/-a:... Kar se tiče dna, me še nikoli ni zanimalo... Ne vem v čem je to pomembno? Pač je kakršno je, na vsakem dnu sidro prime, včasih bolje drugič slabše...
Dno je pomembno zaradi dveh razlogov;
Zaradi sidranja - če vem kakšno je dno je to najpomembnejši faktor v odločitvi ali grem tja ali ne. Pač glede na vreme potem vem koliko se lahko zanesem na sidro in lahko planiram čase in koliko bom tam ostal. In - khhmmm - vsako sidro na vsakem dnu po mojih izkušnjah ne prime.
Drugi razlog je pa kopanje, potapljanje in predvsem otroci. Če jim dno ni privlačno (vsaj tako, da ni vse le trava in črno) se ne bodo kopali, posledično bo godrnjanje in slaba volja. In potapljanje - razgibano dno je bolj zanimivo...
- DR.E
- Admiral
- Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
- Kontakt:
Peljar na forumu
Pozdrav!
Ni ta forum oblikovno in programsko posrečen za kaj takega, ker tudi v najbolj nadgrajeni verzije ne dopusšča pregleda in iskanja po besedah, poleg tega bi potem morali marsikatero informacijo preverit, preden bi jo lahko vzeli zdrav za gotovo.
Podobno sem sam razmišljal, da bi naredil za svetilnike v jadranu (C# aplikacija v katero bi lahko vnesel bliske in periodo svetilnika in bi ti kasneje iz baze izpisalo kateri svetilnik je), ampak tudi ni zaživelo.
Poleg tega sem opazil, da se člani odzivajo na vprašanja s tako hitrostjo, da bi morda bilo včasih bolje kar na morjeplovec.net vprašat kaj in kako je s privezom v kakšni lučici ali zalivu, kot pa poslati ženo po peljar ali 888 lučica v podpalubje!!!
Malo za šalo malo zares!!!
Ni ta forum oblikovno in programsko posrečen za kaj takega, ker tudi v najbolj nadgrajeni verzije ne dopusšča pregleda in iskanja po besedah, poleg tega bi potem morali marsikatero informacijo preverit, preden bi jo lahko vzeli zdrav za gotovo.
Podobno sem sam razmišljal, da bi naredil za svetilnike v jadranu (C# aplikacija v katero bi lahko vnesel bliske in periodo svetilnika in bi ti kasneje iz baze izpisalo kateri svetilnik je), ampak tudi ni zaživelo.
Poleg tega sem opazil, da se člani odzivajo na vprašanja s tako hitrostjo, da bi morda bilo včasih bolje kar na morjeplovec.net vprašat kaj in kako je s privezom v kakšni lučici ali zalivu, kot pa poslati ženo po peljar ali 888 lučica v podpalubje!!!
Malo za šalo malo zares!!!
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost