Luka Dugi otok
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en
Luka Dugi otok
Zaliv Luka na Dugem otoku, prekrasen zalivček ob otočku Luški, v neposredni bližini naselja Luka. Prostora je le za kake štiri ali pet plovil. Ker je prostor omejen, se je potrebno vezati na obalo. Na obali je borov gozd, na dnu zaliva mivka. Ker nam je bilo zares lepo, smo ostali dve noči. Ko smo se zjutraj odsidrali, in odpeljali, mi žena pravi, da je bil na barki verjetno kakšen ptič. Zvečer je pustila v kokpitu ostanke zelenjave, kateri so bili za smeti. Malo so bili razmetani. Okoli so bili tudi nekakšni iztrebki. Ko smo naredili že par milj, sem izpod sprayhooda vzel blazino, katero zvečer pospravim, da se ne navlaži. In... saj ni res, dobesedno so mi šli lasje pokonci. Pod blazino našopirjena, debela, siva, podgana. Takoj jo ponovno pokrijem z blazino, zaprem vhod v notrnjost jadrnice, zaprem vsa okna, ter iz bunkerja izvlečem ribiško podmetalko. Odgrnem blazino, ter podgano s podmetalko prepodim v morje. Nič se ni obotavljala, niti ni poiskusila ali je voda topla ali mrzla, skok v vodo in je odplavala. Nakar sem premetal celo barko, pregledal vsak skrit kotiček, a njenih sorodnikov nisem našel. Vendar, tudi ko smo prišli domov, nisem bil popolnoma pomirjen, da ni še kaj ostalo v jadrnici. Ko je šel RobertB, pretekli vikend v Nerezine, sem mu dal ključ moje barke,s prošnjo, da pogleda v notrnjost. Ko mi je sporočil, da je vse OK, sem se pomiril.
Jadranje je odklop
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti