Luka Dugi otok

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

Uporabniški avatar
MarjanT
Admiral
Kraj: Sežana

Luka Dugi otok

OdgovorNapisal/-a MarjanT » Sr Avg 17, 2016 13:05

Zaliv Luka na Dugem otoku, prekrasen zalivček ob otočku Luški, v neposredni bližini naselja Luka. Prostora je le za kake štiri ali pet plovil. Ker je prostor omejen, se je potrebno vezati na obalo. Na obali je borov gozd, na dnu zaliva mivka. Ker nam je bilo zares lepo, smo ostali dve noči. Ko smo se zjutraj odsidrali, in odpeljali, mi žena pravi, da je bil na barki verjetno kakšen ptič. Zvečer je pustila v kokpitu ostanke zelenjave, kateri so bili za smeti. Malo so bili razmetani. Okoli so bili tudi nekakšni iztrebki. Ko smo naredili že par milj, sem izpod sprayhooda vzel blazino, katero zvečer pospravim, da se ne navlaži. In... saj ni res, dobesedno so mi šli lasje pokonci. Pod blazino našopirjena, debela, siva, podgana. Takoj jo ponovno pokrijem z blazino, zaprem vhod v notrnjost jadrnice, zaprem vsa okna, ter iz bunkerja izvlečem ribiško podmetalko. Odgrnem blazino, ter podgano s podmetalko prepodim v morje. Nič se ni obotavljala, niti ni poiskusila ali je voda topla ali mrzla, skok v vodo in je odplavala. Nakar sem premetal celo barko, pregledal vsak skrit kotiček, a njenih sorodnikov nisem našel. Vendar, tudi ko smo prišli domov, nisem bil popolnoma pomirjen, da ni še kaj ostalo v jadrnici. Ko je šel RobertB, pretekli vikend v Nerezine, sem mu dal ključ moje barke,s prošnjo, da pogleda v notrnjost. Ko mi je sporočil, da je vse OK, sem se pomiril.
Jadranje je odklop
Uporabniški avatar
frohlic7
Kapitan
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a frohlic7 » Sr Avg 17, 2016 20:03

Zato pa izkušeni mornarji na vrv (sidrano na obalo) namestijo/nataknejo plastenko.
Če kakšna prijateljica štarta na barko se ji pri prehodu čez plastenko ta zavrti zato pristane v vodi :D

Lp Iztok
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Sr Avg 17, 2016 20:20

ja sam pol je pa mokra?!
Uporabniški avatar
donato
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a donato » Sr Avg 17, 2016 20:57

Mokra je pa čist drugačna
kalužni mali
Uporabniški avatar
MarjanT
Admiral
Kraj: Sežana

OdgovorNapisal/-a MarjanT » Sr Avg 17, 2016 21:34

Vrvi so bile v vodi. Podgana tudi dobro plava. Kolega mi je povedal, kako je nekoč opazoval podgano ki je po sidrni verigi priplezala na barko.
Jadranje je odklop
Uporabniški avatar
frohlic7
Kapitan
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a frohlic7 » Če Avg 18, 2016 20:26

Marjan, mislim, da sta polanc in donato mislila drugo prijateljico :D :D :D

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti