jadranje-grčija
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en
jadranje-grčija
zanima me kakšne izkušnje-priporočila ima kdo glede jadranja po grčiji-ionsko morje?
pence1 zdravo,
za Jonske otoke je najboljše, da pogledaš trajektno povezavo Benetke-Igoumenitza-Krf ali pa direkno avionsko iz Brnika ali Ronki. Kolega je šel sštevilčnejšo familijo s trajektom.V marini Gouvija na Krfu pa se je že prej dogovoril za čarter najem in delno vplačal.Dobil je kar v redu popust in so ga skupni stroški (prevoz,najem) prišli skoraj enako, kot v Hr.Upoštevati moraš, da so privezi v marinah redki, ostalo pa je z minimalnimi nadomestili ali zastonj.
Sam sem bil navdušen nad Grčijo in jo bom kmalu ponovil.
Lp
za Jonske otoke je najboljše, da pogledaš trajektno povezavo Benetke-Igoumenitza-Krf ali pa direkno avionsko iz Brnika ali Ronki. Kolega je šel sštevilčnejšo familijo s trajektom.V marini Gouvija na Krfu pa se je že prej dogovoril za čarter najem in delno vplačal.Dobil je kar v redu popust in so ga skupni stroški (prevoz,najem) prišli skoraj enako, kot v Hr.Upoštevati moraš, da so privezi v marinah redki, ostalo pa je z minimalnimi nadomestili ali zastonj.
Sam sem bil navdušen nad Grčijo in jo bom kmalu ponovil.
Lp
Za Grčijo lahko rečem,da je bilo za mene največje presenečenje nepozidana obala.Pomoli so samo v pristaniščih, drugje pa ne vidiš betonskega, kvečjemu pontonskega pod hoteli, ki pa so odmaknjeni od obale.Izredna prijaznost domačinov te takoj potegne v pravo uživanje ob ogledovanju znamenitosti pa čeprav v manjših krajih.
Edino slabo mnenje imam o številnih čarteristih, predvsem Angležih in Holandcih.
Pojdi in uživaj tudi ti!
Edino slabo mnenje imam o številnih čarteristih, predvsem Angležih in Holandcih.
Pojdi in uživaj tudi ti!
Hrast ne mara čarteristov Holandcev in Angležev, kar pa ni čudno, saj so mu skoraj razbili barko in to takrat ko je visel sredi jambora med enim in drugim križem. Ko ga je prijatelj dvigoval na vinč ni bil pozoren mu je vrv na vinču 3 krat preskočila, in smo imeli velike probleme, da smo ga spustili dol. Medtem je opazoval Angleško jadrnico, kateri je ugasnil motor in se je skoraj zaletela v njegovo barko. Mi pa nismo vedeli komu bi prej pomagali. Nekaj časa smo odrivali Angleže, nekja časa smo spuščali Hrasta in zopet obratno. Angleška posadka - sama dekleta in majhni japonček pa so se stiskali skupaj in jokali. Imeli smo res muke, da smo vse skupaj rešili. Toda konec dober vse dobro. Zato pa popolnoma razumem Hrasta.
Je pa res da so Angleži res čudni. Pomorski narod in pojma nimajo o barkah. Kasneje sem večkrat videl kako delajo. Prodajo barke v čarter, s tem da posadke nimajo pojma o plovbi. Običajno pluje med 10 in 15 bark skupaj vodi pa jih pilotska jadrnica, ki jim po telefonu sporoča katero vrv naj posadka povleče, in v katero smer naj krmar obrne krmilo. Res ŠPASNO! Kaj vse se dela za denar!
Lepl pozdrav Luftar!

Je pa res da so Angleži res čudni. Pomorski narod in pojma nimajo o barkah. Kasneje sem večkrat videl kako delajo. Prodajo barke v čarter, s tem da posadke nimajo pojma o plovbi. Običajno pluje med 10 in 15 bark skupaj vodi pa jih pilotska jadrnica, ki jim po telefonu sporoča katero vrv naj posadka povleče, in v katero smer naj krmar obrne krmilo. Res ŠPASNO! Kaj vse se dela za denar!
Lepl pozdrav Luftar!
-
Rok-11
- Admiral
- Kraj: Ljubljana, Ribiška vasica - It.
Tudi sam se iz Grčije ne spomnim kakšnih posebnosti - razen seveda močnega vetra. Računaj, da bo (če bo lepo vreme) čez dan kar pošteno pihalo.
In tole glede čarterskih čred tudi drži. Izogibaj se skupinam bark z angleško zastavo in pilotsko barko. Tam ponavadi edino skipper (pilotske barke) ve kaj počne.
In tole glede čarterskih čred tudi drži. Izogibaj se skupinam bark z angleško zastavo in pilotsko barko. Tam ponavadi edino skipper (pilotske barke) ve kaj počne.
Morjeplovci!
Nekaterim je znano, da sem lani kupil novo jadrnico Beneteau First 35, s katero nameravam letos jadrati v Grčijo. Ker sem trenutno še edini član posadke, vabim morjepolovce, da se mi pridružijo. Nekaj časa bom tudi tam sam jadral, tako, da se mi lahko pridružite tudi na jadranju po Grčiji. V kolikor je kdo resno zainteresiran, naj me osebno kontaktira na osebnli naslov ali tel: 040 513 324.
Vsem lep pozdrav! Luftar
Nekaterim je znano, da sem lani kupil novo jadrnico Beneteau First 35, s katero nameravam letos jadrati v Grčijo. Ker sem trenutno še edini član posadke, vabim morjepolovce, da se mi pridružijo. Nekaj časa bom tudi tam sam jadral, tako, da se mi lahko pridružite tudi na jadranju po Grčiji. V kolikor je kdo resno zainteresiran, naj me osebno kontaktira na osebnli naslov ali tel: 040 513 324.
Vsem lep pozdrav! Luftar
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta