Marina Portorož

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

Bobi1111
Višji štabni vodnik

Marina Portorož

OdgovorNapisal/-a Bobi1111 » Pe Avg 27, 2021 20:27

Pozdravljeni,

ker sem na popolnem začetku in raziskujem, vas lepo prosim za informacijo, kakšne so možnosti za vožnjo in ribolov iz izhodišča marina Portorož. Na primer, da bil imel čolniček cca 5.5 m z 70 PS in bi želel preživljati prosti čas z družino, malo ribolov, malo vožnja, kopanje, obisk kakšnega kraja. Je možnosti dovolj ali bolj skromno?

Hvala,vsem, LP Boštjan.
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

Re: Marina Portorož

OdgovorNapisal/-a kr en » So Avg 28, 2021 08:52

V marini Portorož je edina zanimivost bife na otoku. :(
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Bobi1111
Višji štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a Bobi1111 » So Avg 28, 2021 09:09

V bifeju sem redno in mi je vsec :D Kam je mozno od tam dalje na morje?
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » So Avg 28, 2021 09:12

...kakšne so možnosti za vožnjo in ribolov iz izhodišča marina Portorož?...
-- Za ribolov je še najbolj primerno medtem, ko se boš same plovbe naveličal v dveh vikendih.

...Na primer, da bil imel čolniček cca 5.5 m z 70 PS in bi želel preživljati prosti čas z družino,...
-- Otroci se naveličajo malega prostora in kmalu jim to postane mučenje.

...malo ribolov, malo vožnja, kopanje,...
-- S tem čolnom pri nas ne smeš do obale torej pozabi na kopanje v Mesečevem zalivu ali pod belimi skalam razen, če boste z družino plavali do obale čoln pa zasidrali izven rumenih boj.

...obisk kakšnega kraja...
-- Obmorske kraje verjemi je lepše obiskati s kolesom. Natovorite jih na avto in se odpravite od Portoroža skozi tunel stare železnice do Izole in Kopra.

... Je možnosti dovolj ali bolj skromno?....
-- Možnosti je veliko.

...Hvala,vsem, LP Boštjan.
-- Ni za kaj smo imeli tudi mi otroke, ki so večino vikendov v otroštvu preživeli na obali in prav zato sem za prvo (in še vedno aktualno) barko izbral dovolj prostorno, da smo na njej lahko brez težav bivali tudi jeseni in pozimi.
LP Iztok
Bobi1111
Višji štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a Bobi1111 » So Avg 28, 2021 11:59

Iztok hvala za napisano, si mi potrdil domneve.
Ker imamo apartma, večjega bivalnega čolna ne bi kupoval,tako da je mogoce boljše se počakati,da otroci zrastejo ali pa rentam čoln za nekaj dni na leto.
Kovač
Admiral

OdgovorNapisal/-a Kovač » So Avg 28, 2021 17:19

Mi smo tudi popolni začetniki in smo letos prvič v letnem privezu marine Portorož.

Nam je pa čist super in smo zadovoljni. In da ne rečem kolikokrat sem prišel dol tudi med tednom popoldne in naslednji dan od tukaj v službo.
Tega zagotovo ne bi počel, če bi imel barko na hrvaškem.

In ko poslušam po radiju kakšne so čakalne dobe za prehod meje, in ostale formalnosti, sem pa še toliko bolj vesel, da smo se odločili za našo obalo.

Meni osebno gre bolj za stik z morjem, da malo pojadram in to je to. Za glaven dopust se pa lahko sprožim za 3 tedne k sosedom in mi povsem zadostuje.

Itak mi je pa čist kulsko , da z jadrnico lepo počasi pluješ tja do Izole , Kopra in nazaj, pa je konc dneva.

Onim s čolni, gliserji se pa itak skoz neki mudi in bi radi videli pol jadrana v enem dnevu. ( Ufff zdej bo padalo po meni :-) )
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » So Avg 28, 2021 18:20

Še en plus slovenske obale je, da imaš celo leto kaj za počet. Za razliko od večine hrvaške obale, ki izven glavne poletne sezone skoraj izumre.

Mi smo recimo z gliserjem (Merry Fisher 695) iz Portoroža večkrat skočili v 15 milj oddaljen Gradež na kosilo, kavo, sladoled in sprehod po starem mestu. Pa prvič, ko smo pripluli v mandrač, smo bili prijetno presenečeni, ko smo izvedeli, da se lahko za 24 ur brezplačno privežemo 8)

Tega na Hrvaškem zlepa ne doživiš :roll:
Bobi1111
Višji štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a Bobi1111 » So Avg 28, 2021 20:03

Vsekakor, glede slovenske obale ne super bližina in preživimo tam veliko dni.
Sedaj ko imamo svoj apartma ,bi imel še pa svoj čoln, zato se znam,kam je mogoče in kaj se da početi,poleg vožnje same.
Bobi1111
Višji štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a Bobi1111 » Ne Avg 29, 2021 18:21

A se lahko javi kdo, ki ima privez v marini Portorož,l ahko na zasebno sporočilo
Kariera
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Kariera » To Avg 31, 2021 11:59

Bobi1111 napisal/-a:A se lahko javi kdo, ki ima privez v marini Portorož,l ahko na zasebno sporočilo

Kaj te pa zanima?

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov