BARKOVLJANKA 2009

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

soncius
Kapitan bojne ladje

BARKOVLJANKA 2009

OdgovorNapisal/-a soncius » Po Okt 12, 2009 13:27

Včeraj smo uspešno zaključili prvo mojo regato (kot skiper). Pluli smo z jadrnico Gib Sea 38, najeli pa smo jo v Portorožu. V soboto smo izpluli iz Portoroža, mali cikcakali in spoznavali barko v Tržaškem zalivu. Zvečer smo se privezali na pomolu AUdace v centru Trsta in šli v "lajf". Kot ponavadi precej stojnic, veliko ljudi....le Maxi Jene žel ni bilo. Po precej vetrovni in deževni noči je bila nedelja čudovita. Štartamo v popolnem brezvetrju, kasneje se je malo popravilo. Obračanje pri bojah pa kar adrenalinsko. Poleg tega da se umikaš tistim ki imajo prednost, se moraš umikat še tisti ki je nimajo mislijo pa da jo imajo (praviloma Italijani).
Na zadnji boji se nas je nagnetlo ene 10 jadrnic in eni so se kar pošteno podrgnile. Ena nas je poljubila na krmo a se nam na srečo ni nič poznalo.
Zaključili smo regato kot 1232, se pravi med zadnjimi a vseeno veseli.

Barkovljanka 2010 prihajamo!!
Uporabniški avatar
barba&capo
Kontraadmiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a barba&capo » Po Okt 12, 2009 14:06

Mi pa smo bili točno 1134 mest prd vami ;). Dogajalo pa se je podobno kot pri vas; tako na morju (gneča na bojah in vse kar sodi zraven), kakor tudi na kopnem "lajf", stojnice, dež, tramontana...
Lepo je bilo, zato naslednje leto, tudi mi, zopet pridemo.

LP
soncius
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a soncius » Po Okt 12, 2009 14:14

A ma vi ste bili tisti ki smo jih spustili naprej:-))))
Uporabniški avatar
MarjanT
Admiral
Kraj: Sežana

OdgovorNapisal/-a MarjanT » To Okt 13, 2009 14:23

barba&capo
Če sem prav izračunal, ste dosegli odličen rezultat, čestitam. S kakšno jadrnico ste bili?
Jadranje je odklop
Uporabniški avatar
barba&capo
Kontraadmiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a barba&capo » To Okt 13, 2009 17:18

Jadrali smo z jadrnico Fakultete za pomortvo in promet - Solaria. Gre za model Evollution 10. Dolga je 9,99metra in je predvsem namenjena regatiranju in kot učni pripomoček na faksu. Zadnje čase pa jo vse več uporabljamo tudi za izvajanje tečajev jadranja.
Več informacij je na sledeči povezavi:
http://www.fpp.edu/~ajk/

LP
soncius
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a soncius » Sr Okt 14, 2009 13:19

oj barba&capo,
mislim da smo bili v Trstu privezani na to barko. Ma so pa imeli fantje kondicijo ponoči....
Uporabniški avatar
barba&capo
Kontraadmiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a barba&capo » Sr Okt 14, 2009 13:55

Kondicijo si nabiramo na študentskih žurih tekom leta ja... :wink: . Upam, da vam nismo preveč kratili spanca. Bom prilepil kakšno sliko, ko jih dobim.

LP
Uporabniški avatar
bof
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a bof » Če Okt 15, 2009 13:35

Pozdravljeni!

Bili na Barcolani (kot opazovalci), s staro jadrnico letnik 1979, dolžine 8m, iz Pirana do Miramara in nazaj.
Na poti nazaj med dobro malico smo ugotovili, da gre zmagovalka direkt na nas in vse spremstvo, cca 100+ spremnih plovil. Takoj so prileteli nad nas Gardia z modrimi lučkami, pizdili s vseh strani na nas.
K sreči je v prvo užgal motor in kolega, ki je vozil je komaj obvozil vso to floto.
Sam sem šoku pograbil fotoaparat in naredil nekaj odličnih fotografij iz neposredne bližine. Hehe, na koncu je bilo vse skupaj smesno, pa vendar.
Žal moj-album.com neki obnavljajo, zato slike objavim online naknadno!

Mirno morje,
BOF
Uporabniški avatar
dule
Admiral

OdgovorNapisal/-a dule » Če Okt 15, 2009 17:25

Jutri naj bi že deloval.
EL CAPITANO
Admiral
Kraj: Brezovica pri Lj.- Bunarina Pula

OdgovorNapisal/-a EL CAPITANO » Pe Okt 16, 2009 11:48

bof napisal/-a:Pozdravljeni!

Bili na Barcolani (kot opazovalci), s staro jadrnico letnik 1979, dolžine 8m, iz Pirana do Miramara in nazaj.
Na poti nazaj med dobro malico smo ugotovili, da gre zmagovalka direkt na nas in vse spremstvo, cca 100+ spremnih plovil. Takoj so prileteli nad nas Gardia z modrimi lučkami, pizdili s vseh strani na nas.
K sreči je v prvo užgal motor in kolega, ki je vozil je komaj obvozil vso to floto.
Sam sem šoku pograbil fotoaparat in naredil nekaj odličnih fotografij iz neposredne bližine. Hehe, na koncu je bilo vse skupaj smesno, pa vendar.
Žal moj-album.com neki obnavljajo, zato slike objavim online naknadno!

Mirno morje,
BOF

Nevarno bo ,če se v prihodnje odločite avto dirke opazovat z dirkaške piste :)
FISHING & SAILING IS LIFE

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti