BARKOVLJANKA 2009
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en
BARKOVLJANKA 2009
Včeraj smo uspešno zaključili prvo mojo regato (kot skiper). Pluli smo z jadrnico Gib Sea 38, najeli pa smo jo v Portorožu. V soboto smo izpluli iz Portoroža, mali cikcakali in spoznavali barko v Tržaškem zalivu. Zvečer smo se privezali na pomolu AUdace v centru Trsta in šli v "lajf". Kot ponavadi precej stojnic, veliko ljudi....le Maxi Jene žel ni bilo. Po precej vetrovni in deževni noči je bila nedelja čudovita. Štartamo v popolnem brezvetrju, kasneje se je malo popravilo. Obračanje pri bojah pa kar adrenalinsko. Poleg tega da se umikaš tistim ki imajo prednost, se moraš umikat še tisti ki je nimajo mislijo pa da jo imajo (praviloma Italijani).
Na zadnji boji se nas je nagnetlo ene 10 jadrnic in eni so se kar pošteno podrgnile. Ena nas je poljubila na krmo a se nam na srečo ni nič poznalo.
Zaključili smo regato kot 1232, se pravi med zadnjimi a vseeno veseli.
Barkovljanka 2010 prihajamo!!
Na zadnji boji se nas je nagnetlo ene 10 jadrnic in eni so se kar pošteno podrgnile. Ena nas je poljubila na krmo a se nam na srečo ni nič poznalo.
Zaključili smo regato kot 1232, se pravi med zadnjimi a vseeno veseli.
Barkovljanka 2010 prihajamo!!
- barba&capo
- Kontraadmiral
- Kontakt:
- barba&capo
- Kontraadmiral
- Kontakt:
Jadrali smo z jadrnico Fakultete za pomortvo in promet - Solaria. Gre za model Evollution 10. Dolga je 9,99metra in je predvsem namenjena regatiranju in kot učni pripomoček na faksu. Zadnje čase pa jo vse več uporabljamo tudi za izvajanje tečajev jadranja.
Več informacij je na sledeči povezavi:
http://www.fpp.edu/~ajk/
LP
Več informacij je na sledeči povezavi:
http://www.fpp.edu/~ajk/
LP
- barba&capo
- Kontraadmiral
- Kontakt:
Pozdravljeni!
Bili na Barcolani (kot opazovalci), s staro jadrnico letnik 1979, dolžine 8m, iz Pirana do Miramara in nazaj.
Na poti nazaj med dobro malico smo ugotovili, da gre zmagovalka direkt na nas in vse spremstvo, cca 100+ spremnih plovil. Takoj so prileteli nad nas Gardia z modrimi lučkami, pizdili s vseh strani na nas.
K sreči je v prvo užgal motor in kolega, ki je vozil je komaj obvozil vso to floto.
Sam sem šoku pograbil fotoaparat in naredil nekaj odličnih fotografij iz neposredne bližine. Hehe, na koncu je bilo vse skupaj smesno, pa vendar.
Žal moj-album.com neki obnavljajo, zato slike objavim online naknadno!
Mirno morje,
BOF
Bili na Barcolani (kot opazovalci), s staro jadrnico letnik 1979, dolžine 8m, iz Pirana do Miramara in nazaj.
Na poti nazaj med dobro malico smo ugotovili, da gre zmagovalka direkt na nas in vse spremstvo, cca 100+ spremnih plovil. Takoj so prileteli nad nas Gardia z modrimi lučkami, pizdili s vseh strani na nas.
K sreči je v prvo užgal motor in kolega, ki je vozil je komaj obvozil vso to floto.
Sam sem šoku pograbil fotoaparat in naredil nekaj odličnih fotografij iz neposredne bližine. Hehe, na koncu je bilo vse skupaj smesno, pa vendar.
Mirno morje,
BOF
-
EL CAPITANO
- Admiral
- Kraj: Brezovica pri Lj.- Bunarina Pula
bof napisal/-a:Pozdravljeni!
Mirno morje,
BOF
Nevarno bo ,če se v prihodnje odločite avto dirke opazovat z dirkaške piste
FISHING & SAILING IS LIFE
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti