Letošnje cene privezov

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

francelj
Admiral
Kraj: Brezovica

Letošnje cene privezov

OdgovorNapisal/-a francelj » So Maj 01, 2010 22:21

Verjetno bo marsikoga zanimalo, če tukaj zberemo nekaj cen privezov za letošnjo sezono na Hrvaškem. Večje marine imajo cene objavljene tudi na internetu, težje pa je zvedeti za manjše, naprimer za tisto v Osorju, kjer se je treba dogovoriti kar sproti z lastnikom gostilne Adria, ki skrbi tudi za ponton in boje.

Tam sem imel privezano svojo malo manj kot 6m dolgo lupinico lani dva tedna. Plačal sem na roko, brez računa in se točnega zneska niti ne spomnim. Vem, da je bilo ceneje, kot npr. v Martinščici. Ima kdo že letošnje podatke?

Ta teden sem spraševal v Nerezinah za 4 tedne. Rezervacij ne sprejemajo, koncesijo ima neki g. Klaus, nihče ne izda njegovega telefona. V turistični agenciji povejo, da je cena 12Kn/m/dan. Princip kdor prej pride... ;-) Na drugi strani marine je samo dnevni vez za večje barke in če sem prav slišal 7Kn/m/dan + 30Kn elektrika +20 Kn voda.

Nekje na forumu ste pisali o cenah na Krku. So letos cene enake?
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » So Maj 01, 2010 22:37

Osor se mi zdi kar soliden,
če daš šefu,ki pobira denar hladno pivo, je tarifa takoj druga :lol:
Je pa baje tudi letni vez poceni, najberš je pa res vse stvar dogovora...
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Ne Maj 02, 2010 08:22

Kje na Osorju pa imajo te pontone ? Na S ali J strani ? Jaz vedno sidram pred avtokampom.

Kar pa se cen privezov tiče. Super ideja, ki bi večini koristila. Težava pa je pri naših tajužnih, ker se stvari spreminjajo tako, kot njihova volja.
Npr. lani sem vezal v zalivu X, pri koncesionarju Y. Izredno zadovoljen, cena ugodna, možakar prijeten itd. Tukaj vsem priporočam, zato se večina odloči za obisk tega zaliva X. Tam pa presenečenje :
ALI
1. koncesionar Y, nima več koncesije, ampak je tam nek veteran domovinskog rata - posledica - pušiona !
2. koncesionarju Y država HR privije zanko okoli vratu z drastičnim dvigom koncesije. Posledica : gospod Y ni več tak, kot je bil, ampak samo teka po zalivu in od turistov puli kune.

povzetek :
člani, ki bi v dobri veri priporočali kolegom obiske prijetnih krajev, izpadejo lažnivci. Zato vsako dobro mnenje velja kot je napisano, za letos avtor ne more zagotavljati iste zgodbe. Žal, takle mamo :wink:
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » Ne Maj 02, 2010 12:08

Ponton je na tisti strani, kjer so že bili komunalni vezi, oz neka mestna marinica.
Uporabniški avatar
Mitja P
Admiral

OdgovorNapisal/-a Mitja P » Ne Maj 02, 2010 18:46

Kr en, kot ti je napisal Tex je pomol na J strani mostu, tam kjer so tudi boje za čakanje na odprtje mosta ali pa nočitev.

Sam sem se zadnjič ustavil in se sprehodil po pomolu in moram reči, da imajo kar lepo urejeno, voda elektrika, bitve pa še plavajoči ponton.
Sem pa opazil kar nekaj slovenskih bark in jadrnic, tako, da zna biti stvar kar zanimiva, me pa moti edino to, ker nikjer nisem zasledil tušev in WC-ja. Mogoče kje v oštariji ali pa drugje ne vem.

Bi pa bilo zanimivo vedeti ceno letnega priveza ker je pontonček popolnoma zaščiten z vseh strani.

No samo za info pa tole:

V ACI marini Cres se plača letni vez do 9m 3150 naših lepih ojrotov :(

Grem delat, da jih zaslužim :D

Lp Mitja
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » Ne Maj 02, 2010 19:51

Lansko leto sem tam spal 2 dni,ker ga je vreme sralo oz scalo, pa sem rekel bolje v "mestu" kot pa non stop na sidru... in pobiralec " piva" je rekel da bodo zgradili WCje, ni pa povedal katerega leta.

No Mitja pri nas je marina v Červarju natanko "jurja" manj... 8)

Oz. takole... http://www.plavalaguna.hr/Marinas/Marin ... Price_list

lp.Tex
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Ne Maj 02, 2010 20:15

tex, vi pa imate najcenejšo marino na Jadranu :lol: Mislim, da cenejše ni in možnost plačila na dva obroka. Bravo!
V poreču v mestu je 10 do 11m 3.300 eur.

LP
:cry:
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » Ne Maj 02, 2010 20:41

No vidiš kaj je luksuz :lol: ,ko na koncu potegneš črto, Červar sploh ni tako slab ampak je odličen !
Imamo cigodrom,štante,gostilne,bare,taxi za v poreč po vodi,servis in na koncu še obročno plačevanje marine ! :lol: :lol: :lol:
Nikamor ne grem, držal se ga bom kot pijanec plota... :twisted:
Uporabniški avatar
Mitja P
Admiral

OdgovorNapisal/-a Mitja P » Ne Maj 02, 2010 20:56

Tex sem že Novincu omenil da bom iz Cresa pobegnil, pa še tebe vprašam, a koga rabite v Poreču.

Pridem z veseljem :D :D

Lp Mitja
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » Ne Maj 02, 2010 22:29

Pridi, dobrodošel, sploh ni slabo v istri !
Tukaj se tudi brez vinjet še vozimo, ker na luški se sam smejijo in pravijo da sploh še programa nimajo, kaj šele nalepk !
SKOREC1
Višji vodnik
Kraj: Savinjska

OdgovorNapisal/-a SKOREC1 » Ne Maj 02, 2010 22:42

Rovinj: do 9m 3.030 EUR za leto 2010 in klavzula, da je možen poračun s 1.1.2011 v primeru podražitve tudi za nazaj.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Maj 03, 2010 10:36

Aja??? A poračun za nazaj??? Pa kaj hudiča si bodo še izmislil...???

V Puntu si je gospod Žic za letos od 9 do 10 m zamislil ceno 4.042 EUR, če pa hočeš biti pozimi na suhem, pa zraven dodaš še 1.250 EUR.
Marina je polna, menda pa bodo v kratkem zgradili še 2 ali 3 pomole...

LP
Uporabniški avatar
Lipi
Kapitan
Kraj: LJ - Vrsar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Lipi » Po Maj 03, 2010 11:33

Vrsar: do 9 m 2.830 € (pa niso mi računal TT :D :D )

niso dal pa tut nobene klavzule za poračun ... vsaj ne še ...
še kakšen meter več ...
tomaz_slo
Admiral

OdgovorNapisal/-a tomaz_slo » Ne Avg 10, 2014 16:33

Boje so prejšnji teden nasrali tudi v uvali Pinizel na Žutu. Jih je že kdo videl? Bo zanimivo ob tramontani.
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Ne Avg 10, 2014 21:38

Prvič,Zlarin.Kaprije..26 kun po metru so vezi na pomolu z vodo ,elektriko boje so 70 posto cene,sidranje pa 50 posto,da se pa za kak meter pogovortMoja je bila en večer dolga 7 metrov in pivo.
LP Iztok

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta