Jadranje po kvarnerju!
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en
Jadranje po kvarnerju!
Odpravljam se na dopust in ker bo letos malo krajsi kot ponavadi sem si ga zamislil nekako takole. medulin-Unije-Susak-Ilovik-V.Losinj-Osor-M.Losinj-Medulin!
Naj se povem da se prvic odpravljam cez kvarner in ker imam le 6m jadrnico je prisotno malo treme!
Kaksen nasvet? Hvala
Naj se povem da se prvic odpravljam cez kvarner in ker imam le 6m jadrnico je prisotno malo treme!
Kaksen nasvet? Hvala
To pa tudi mene zanima, kako je z vetrovi čez kvarner. Maestral ki se načeloma okrepi med 14 in 17h se šteje za priobalni veter (popravite me če se motim). Potemtakim sodeč je v lepem vremenu sredi kvarnerja bonaca?
Ali isto velja za Burin?
Edini nasvet ki ga lahko prispevam: Poleti zaradi vlage nastane mrč. tako da sredi kvarnerja zgubiš kopno z obzorja. Priporočam en dober kompas ali pa GPS. Posledično te nakopičene vlage zgenerirajo Kumulonimbus vsem poznani nevihtni oblak. Sledi padec tlaka, močan veter in jasno lokalna Ploha/Nevihta.
Ali isto velja za Burin?
Edini nasvet ki ga lahko prispevam: Poleti zaradi vlage nastane mrč. tako da sredi kvarnerja zgubiš kopno z obzorja. Priporočam en dober kompas ali pa GPS. Posledično te nakopičene vlage zgenerirajo Kumulonimbus vsem poznani nevihtni oblak. Sledi padec tlaka, močan veter in jasno lokalna Ploha/Nevihta.
stojc34 napisal/-a:Glede na to, da imam s sabo punco, ki gre prvic na jadranje, ne bi rad da ze po prvem dopustu zakljuciva z navtiko.
Zato bi rad kvarner preplul cim bolj mirno, pa ce je treba tudi s pomocjo motorja.
Predlagam, da ostaneta in objadrata medulinski zaliv, ki je zelo zanimiv in raznolik s prenekaterimi otoki npr Levan, Ceja,... od strmih skalnatih pečin na Kamenjaku, kamenčkastih plaž in mivkastih zalivov
Pa resno mislim
Izpit za čoln sedaj imam, kaj pa zdaj... na morje seveda.
Škoda da nisi dal teme na tematiko Jadrnice, ker tam so sami jadralci ostalo večinoma motornjaki. Jaz ti lahko povem, da ko sem šel na Ruto 2 s štartom iz Medulina in pičil čez Kvarner nekako ob 11:00 direktno proti Osorju po severni strani samotnega svetilnika. Gumenjak 4,7m 60KM. Sem soliral in ako bi vzel sabo mamo mojih otrok bi jo videl prvič in zadnjič na čolnu. Nazaj grede je Aladin kazal belo se pravi rahel vetrič proti odprtem morju. Mislim da je to to kar ti potrebuješ za lahkotno izi plutje.
Čimprej na pot pa srečno
Čimprej na pot pa srečno
Izpit za čoln sedaj imam, kaj pa zdaj... na morje seveda.
Če ob obali piha šibak jugo, se sredi Kvarnerja pojavi bonaca. Poleti se med 14-17h pojavijo tudi lokalne nevihte, ki včasih trajajo do večera. Če piha burja, se boš pa itak rolal po celem Kvarnerju.
Zjutraj spremljaj prognozo za pomorce. Prognozo za severni Jadran ne zamudi, saj jo povejo najprej.
Štartaj dopoldan, najkasneje ob 10h in pluj direkt na Unije.
Zjutraj spremljaj prognozo za pomorce. Prognozo za severni Jadran ne zamudi, saj jo povejo najprej.
Štartaj dopoldan, najkasneje ob 10h in pluj direkt na Unije.
-
EL CAPITANO
- Admiral
- Kraj: Brezovica pri Lj.- Bunarina Pula
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta