Žaborić in okolica z malo gumico :)

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

kotulc
Kontraadmiral

Žaborić in okolica z malo gumico :)

OdgovorNapisal/-a kotulc » To Jul 27, 2010 15:09

Lepo predstavitev okolice Žaboriča je pred časom podal že član Sandi, bom pa dodal še par slikic, saj sem še vedno ves navdušen po svojem prvem dopustu s čolnom. Kljub skromni dolžini se je čoln odlično izkazal in je bilo dovolj prostora za 2 osebi + roba, tako da sem lahko obiskal mnogo zanimivih otokov in zalivov.

M. Krbela - zelo lep otoček s senco, samo v vodo je treba čez skale
Slika
V. Krbela
Slika
Krapanj - menda najnižji poseljen otok v Sredozemlju
Slika
Slika
Most nad zalivom Morinje
Slika
Jadrtovac in zaliv Morinje
Slika
Uvala Mirinje
Slika
Srednejveški zid
Slika
Najlepši zaliv :) - očitno priljubljen med morjeplovci, tam sem videl barko od člana gregor.n - vendar je imel ravno obisk - večja jadrnica z USA registracijo, kmalu zatem zgodaj dopoldan pa so zaliv zapustili, tako da do piva nisem prišel :) :)
Slika
Slika
Zaliv2
Slika
Užitek
Slika
Užitek2
Slika
Kanaderji pa očitno radi strašijo turiste z zajemanjem vode tik ob plažah.
Slika

Še malo off-topic ... ker je čoln malo premajhen sem se z avtom podal v Trogir. Pričakoval sem velike jahte, ampak glede na to kaj je tam privezano .... noro. Na rivi so bile privezane vsaj 4 jahte prek 120 feetov (Cyan (160' oz. 49m), Ariela (128') , Harmony ...). Princess 50' je zraven izgledala kot by boat. Ampak to še ni vse, v daljavi so bile na sidru še večje mrcine Queen K (238 ft oz. 72 m) in nekaj neidentificiranih :) Če v običajnih marinah jahte nad 40 feetov izgledajo velike, mora v Trogirju biti vsaj 40 metrov. Tisti, ki vam je Trogir bolj domač .... je tam pogosto nekaj jaht nad 200' in še dosti več jaht nad 100' ??

Slika
Slika

Ni lahko gostom iz velikih jaht, to gospodično iz Queen K varnost očino zelo skrbi, saj so njo in njenega (oboroženega) varnostnika prav na hitro in neopazno pobrali s tole mrcino (prvo sem mislil, da pride hrvaški policijski čoln).
Slika
Slika
Queen K
Slika
Še ena mrcina
Slika
Nazadnje spremenil kotulc, dne To Jul 27, 2010 19:56, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » To Jul 27, 2010 19:31

Odlične fotke mi delaš skomine, še malo pa te zamenjam tam. meni je takole kanader ravno tu ko sem plu zajemal vodo ene 30 m od mene, usral se vsi:)
sandi
Kapitan korvete

bravo kotulc - potem ti je bil Žaborič z vsemi otočki všeč!

OdgovorNapisal/-a sandi » Sr Jul 28, 2010 21:27

bravo Kotulc lepe fotke.po tvojem navdušenju lahko mirne duše sklepam da ti je bil Žaborič z vsemi bljižnjimi otočki več kot očitno zelo všeč!

meni je kraj Žaborič zelo prirasel k srcu, predvsem velja to za res fantastične z borovci porasle otočke z lepimi položnimi plažami na omenjenih otočkih. za lastnike manjših čolnov je kraj pisan na kožo, da samo ne omenjam kristalno čiste vode predvsem tudi na sami obali kraja Žaborič, o čistoči vode okoli otokov pa lahko rečem samo KRISTALNO ČISTO. upajmo da bo tako še več let.
san

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti