izlet v bih

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

Uporabniški avatar
racman
Admiral

izlet v bih

OdgovorNapisal/-a racman » Po Nov 15, 2010 20:28

takole, dolgujem kakšno sliko in evo iz kratkega izleta po delu bosne...
me je presenetila civiliziranost, prijaznost ljudi, res poceni hrana in pijača po gostilnah...in nasploh kaj vse skriva bosna!

slapovi sljunčice
Slika

Slika

bihać
Slika

Slika

Slika
Fethija džamija (Bihać) - po naključju nas je "mojster" povabil v džamijo in smo šli lahko celo na vrh minoreta - nikoli si nisem mislil, da bom kdaj gor sploh pa, da je možno po njem na vrh...

Slika

Slika
Hamzi Begova džamija - edino kar je za videti v sanjskem mostu - no ravno sedaj obnavljajo most, ki loči mesto

blihin skok - eden največji slapov v bih - če ne sploh največji - vredno ogleda...
Slika

Slika

nacionalni park kozara - primerno za preživetje lepega popovdneva - vredno tudi vodiča saj park skriva zanimive zgodbe...

Slika

spomenik padlim žrtvam
Slika

banja luka - nočno življenje tudi sredi tedna...primerno za kakšen morjeplovski izlet brez morjeplovk :)

cerkev Jezusa Odrešenika
Slika

noč ima svojo moč...
Slika

Slika

evo jutri pa v tople kraje...
:D
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » To Nov 16, 2010 10:43

Bosna,... ljepa i ponosna,.....

Postavlja se na noge, verjamem, da te je očarala, sploh če si jo prvič videl v tej luči. Drugače pa so vas peljali po območjih, kjer jih je najbolj tolkla vojna. Hrana je pa od vsega najboljša, ampak prav nje pa nisi fotografiral. Ni bilo časa? Ali pa si se spomnil šele, ko je bil krožnik prazen :wink: Takšni ste vi kulinariki :oops:

Hvala za slikce, si mi obudil spomine izpred več kot 20 let nazaj, mislim, da sem bil skoraj enako pot: Bihač, Sanski most, Bosanski Novi, Prijedor, Kozara, ter hrvaški Jasenovac nekje pred vojno, leta 89 ali 90.

LP
:wink:
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
Uporabniški avatar
racman
Admiral

OdgovorNapisal/-a racman » To Nov 16, 2010 12:34

ah tudi hrano sem kdaj pritisnil.. v banjaluki je bil obvezen obisk "kod muje"...imel čisto polno pri računu smo se pa smejali ker je bilo tako poceni...vendar veliko bolj cenijo napitnino kot recimo pri nas...za tistih par mark se jim pričara prav poseben nasmeh :)

Slika

http://www.cevabdzinicakodmuje.com/

Slika

drugače je bil pa izlet namenjen praznovanju treh 50 letnic! fešta v sanjskem mostu...hrano nosili celo noč, pijačo pa tudi da smo lažje jedli...

Slika
en del skupine ki nam je igrala - je pa tudi izvedel župan sanjskega mosta, da prihaja skupina iz slovenije in verjeli ali ne prišel nam je izreči dobrodošlico...gostoljubnost na višku - ko bi je le imeli slovenci vsaj 10% toliko...hrvati pa 1% bi živeli v idili...
Slika

še 1x blihin skok - pozabil prilimat :)
Slika
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » To Nov 16, 2010 12:44

sanjski most = Sanski most (mesto je dobilo ime zaradi reke Sane) je pa daleč od sanj :lol:

Brez zamere!

LP

Uporabniški avatar
racman
Admiral

OdgovorNapisal/-a racman » To Nov 16, 2010 12:47

Novinec napisal/-a:sanjski most = Sanski most (mesto je dobilo ime zaradi reke Sane) je pa daleč od sanj :lol:

Brez zamere!

LP

imaš prav :wink: sem bil zasanjan :D
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » To Nov 16, 2010 13:02

Jaz sem še zdaj zasanjan, ko gledam čevape u lepinji :lol:

LP

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov