Morjeplovci na Ankaranski regati

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

Uporabniški avatar
MarjanT
Admiral
Kraj: Sežana

Morjeplovci na Ankaranski regati

OdgovorNapisal/-a MarjanT » Ne Jan 08, 2012 11:19

Ker je lanskoletna ekipa, katera je zastopala barve Morjeplovcev, letos iz neznanih razlogov odpovedala, smo na hitro sestavili novo ekipo. Seveda nismo niti v sanjah pomislili, da bi dosegli tak rezultat kot je bil dosežen lani. Tudi neizprosnega treninga, kateremu so bili podvrženi lanskoletni udeleženci, nismo opravili. Šli smo kar tako, neogreti, nenatrenirani, z malo pršuta ter nekaj temnordečega adrenalina v steklenicah. Ekipo smo sestavljali skiper Joško,

Slika

RobertB,

Slika

Evovii x 2

Slika

Dean,

Slika

Ter avtor prispevka MarjanT (v ozadju)

Slika

Prvi smo se privezali za pomol v Valdoltri, ter kmalu zatem dobili precejšnje breme, katero je poskušalo Joškovo Elanko po širini spraviti v nižji tekmovalni razred.
Čez ubogo Lino, kakor je ime jadrnici, je hodilo kakih 150 ljudi, ter za sabo puščalo sledove. Joško, ko bo topleje ti pridemo oprat barko.

Slika

Slika

Povsod gužva

Slika

Okoli šankov se je pričelo ogrevanje. Postregli so nam s pijačo ter jedačo. Vsaka čast organizatorjem.

Slika

Slika

Sicer pa je dan zaznamovalo izredno lepo sončno vreme. Vsi, ki ste imeli namen priti, a ste se premislili, vam je lahko žal. Zaradi lepega vremena smo imeli celo probleme, ki bi se lahko celo končali tragično. RobertB je, ko je tipkal po navigacijskih instrumentih, pomotoma zamenjal globino za temperaturo morja. Ker kopalk niti slučajno ni imel pri sebi, se je na hitro slekel, ter skočil v ne ravno toplo morje. Po tistem značilnem Uuuuuuu.. u piiiii.....u m....., je popolnoma utihnil, ter prenehal premikati roke in noge. Samo prisebnosti kapitana, ki je takoj obrnil plovilo, ter sprožil alarm MOB, se lahko Robi zahvali, da je danes le malo prehlajen. S tem manevrom smo sice izgubili kar nekaj mest in adrenalina, vendar to ni pomembno.

Tako je izgledalo tik pred startom

Slika

In malo po startu

Slika

Slika

A bo šlo mimo boje ?

Slika

Skratka, imeli smo se lepo, družba je bila super. Upam, da se bomo čimprej udeležili še kakšne regate.

A ja, sem skoraj pozabil, uvrščeni smo bili na 29. mesto.
Jadranje je odklop
Uporabniški avatar
Mike
Admiral
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Mike » Ne Jan 08, 2012 12:44

Bravo, cestitke za odlicno uvrstitev.
V8 + Jet drive
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Ne Jan 08, 2012 14:41

Pozdravljeni jadralci!
Vsec mi je, da ste se imeli super in da vam je vreme in pozeidon bili naklonjeni.
Pozdravlja vas clan lanske srebrne ekipe.

P.S.
Lako vama, saj ste nam speljali najboljse clane lanske ekipe (evovii in Josko) :wink:
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
MarjanT
Admiral
Kraj: Sežana

OdgovorNapisal/-a MarjanT » Ne Jan 08, 2012 15:35

Joško se je kar sam speljal. Mi smo bili člani njegove ekipe.
Jadranje je odklop
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Ne Jan 08, 2012 18:50

Bravo, čestitam fantje!
Wolf
Kontraadmiral
Kraj: KRANJ- VOLME

OdgovorNapisal/-a Wolf » Ne Jan 08, 2012 19:08

Pohvalno- čestitam ekipi
KJER SE KOPNO KONČA SE ŽIVLJENJE ZAČNE
Uporabniški avatar
Joško
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a Joško » Ne Jan 08, 2012 21:20

MarjanT, pozabil si povedati, da je priplul tudi Clipper s svojo barko ter navijal za nas. :D

Vreme je bilo res enkratno, sončno in vroče. Enkratno za presekat decemberska najedanja. Tudi organizator se je, kot vsakič doslej, zelo potrudil. Pijače in jedače ni zmanjkalo kljub velikemu številu udeležencev.

Rezultat pa na tej regati niti ni pomemben, saj je vse skupaj zasnovano tako, da šteje samo druženje. Tu smo pa vsi zmagali. Sama regata je bila zelo mirna, brez kakšnih zapletov. Jadranje je bilo res užitek. Prvi del v veter smo sicer izgubljali napram ostalim, zato pa smo odpeljali dve stranici kar z genackerjem (edini) in pridobili nazaj izgubljena mesta.

Povezava: https://picasaweb.google.com/mbsl250/No ... 8251651058

Še to: RobertuB sem ob pristanku, ko smo pripluli iz Grčije ponudil, da se lahko še večkrat srečamo, saj je barka spet blizu. Njegova naloga je bila, da sestavi ekipo, saj sem bil jaz v deželi hokeja in piva. Organizacijo je izpeljal kot se šika. Ekipa je bila odlična. V zadnjem trenutku pa sta se nam pridružila še dva gorenjska jadralska navdušenca, Evovii s svojo drago in ena velika čokolada. :D

Naslednje leto se pa ponovno vidimo. :D
:)"Dobrega štromarja zruka samo slab šnops":)
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Ne Jan 08, 2012 21:49

Ja joško sej vsi vemo, da ti si se regate udeležil zaradi tega...

Slika
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » Po Jan 09, 2012 09:01

Fantje super je blo. Hvala za super družbo in za povabilo. Smo si imeli pa veliko za povedat predvsem z Marjanom, ki je bivši lastnik moje nove barkačice :D

Bili smo 29, v našem razredu pa 13. Do cilja je prišlo 43 posadk, na samem štartu pa jih je bilo nekaj več, vendar so nekateri po prvem krogu, kar zaključili pa šli pit :D Je pa res, da so bili v našem razredu tudi regatne rakete, proti katerim niso tipske barke imele nobenih šans. Zmagal je Scorpio (Krumpak).

Še nekaj dodatnih slik: https://picasaweb.google.com/mbsl250/No ... rue&pli=1#
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov