praznično potepanje

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

praznično potepanje

OdgovorNapisal/-a kr en » Če Maj 03, 2012 16:51

Lepo vreme in nakj kun đeparca je botrovalo k odločitvi: "Pejmo se malo potepat po Istri!"
Četrtkov večer in prazne ceste izkoristimo za nestresno potovanje po naših cestah. Pozen prihod v Červar ne pomeni, da je tam prazno. MitjaP ravno pelje do vrha poln voziček krame in pijače na svojo barko. Super! Spet bo veselo, pomislim. A me "naša" takoj prizemlji: "Spet sam pijača, POZABI!" Nč, surlo dol in gremo dalje.
Naslednji dan sledijo formalnosti (nujno zlo op.p.) urejanje plovnega dovoljenja, turistična takse itd, itd.
Nakar pride dan D, ko zaplojemo proti Rovinju. Plovba po Jugu je vse prej, kot užitek. Ampak po tako dolgi suši, bi plul tudi po Tramontani :shock:
Prenočimo na Sv.Andriji (Crveni otok), kjer je Kompas poskrbel za poln hotel in prijazen prvomajski vrvež po otoku.
Naslednji dan pristanemo na željeni lokaciji, Brionu.

Slika
privezani smo v dobri družbi :wink:

Sledi obvezen ogled Brionskega parka, predvsem njegove prečudovite favne in flore:

Slika

Posebej zanimiv je "Safari", kjer po dprtju vrat prosto voziš med stajami z živalmi.
Slika

Najprvo se spodobi, da obiščeš sorodnike. Sej veste, da je lahko takoj zamera.

Slika

Očino je tudi na Titovih Brionih udarila recesija, ker so tile sorodniki bili precej lačni :shock:
Ko smo jih nahranili, so se oglasili še drugi. Tako je bilo potrebno nafutrat tudi noje.

Slika

Otroci so uživali! Jaz malo manj, še dobro, da sem imel zraven hladno pivo! Po mojem, je bila tudi lama žejna, ker je pljuvala že skoraj prah!

Slika

Po vseh teh mukah, žejen nadaljujem pot. Glej ga hudiča! Partizani še vedno ciljajo name iz bunkerja :o

Slika

Res sem posral nekaj tem na forumu pomislim. Ampak tega si pa res ne zaslužim! A očitno je dinozaver drugačnega mnenja in me prime za vrat!

Slika

Ko pobegnem iz "Jurskega parka" srečam še tele otroke od "jest"-a , ki so tako leni, da so popoldan še vedno v pižamah.

Slika

Čisto nazadnje, sem se pa s temle gospodom zmenil, da bo Tex-u stopil na prste, kadar bo šel predaleč!

Slika

Sledila je mirna plovba v matično luko, vmes smo nočili še v Poreču (Novinec se je očitno nekam skril).

Za konec pa še obvezni ogled koncerta dalmatinskega romantika Oliverja, ki je tokrat za spremembo res dal vse od sebe in s klapo Cambi dvignil novozgrajeno dvorano v Novigradu v zrak !

Slika
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Če Maj 03, 2012 21:04

Wauuu, čudovita reportaža!
zlatko83
Admiral

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » Če Maj 03, 2012 22:43

Zaupaj nam, koliko so ti pobrali za privez na Brijonih? Tam je bilo včasih, kot v Monaku :(
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Pe Maj 04, 2012 08:00

.

Jebemti prjatu, saj znaš če hočeš!

Dobr si tole zabeležil!

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Pe Maj 04, 2012 08:16

zlatko83 napisal/-a:Zaupaj nam, koliko so ti pobrali za privez na Brijonih? Tam je bilo včasih, kot v Monaku :(

Še vedno je tako. Le izkoristiti moraš 50% znižanje cen, ki velja do 1. maja. Tako je tarifa 1 (do 15m) znašala 750 kun, kar pa za marino in 24 urno neomejeno gibanje in raziskovanje Brionskega nacionalnega parka tudi ni pretirano.
V poletnih mesecih bo cena 1.450 kun za plovila do 15 metrov (tudi za 7 meterskega!) :shock: .
Mislim, da je v Monte Carlu ceneje :)
Uporabniški avatar
zeja
Kapitan
Kraj: Litija

OdgovorNapisal/-a zeja » Po Maj 07, 2012 14:16

Kdaj si bil na Brionih, jaz sem bil od petka 27.4 do sobote, v petek in soboto dopoldan je bil otok prazen, jaz pa še trije smo bili vezani v marini :D

Cena pa 100€ oz 750kun :evil:
right or wrong I am still the captain !
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Po Maj 07, 2012 19:18

Nedeljo in ponedeljek. Centralne luke še nisem videl tako polne, kot je bila v nedeljo! Skoraj vsi vezi so bili zasedeni!
Še ex. minister Miklavčič in Pečećnikov Joc sta delala gužvo.

Kar pa se cene tiče, hmm. Moraš it enkrat avgusta, potem se ti 750 kun več ne zdi pretirano. :o Pizda so nas zdresirali :evil:
al

OdgovorNapisal/-a al » Po Maj 07, 2012 19:33

Sam res fantje, 100 ojrov za tole... Saj je lepo a...
No ja, Kroejša pač
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » Po Maj 07, 2012 19:43

Lepa reportažica, pa prespal si čisto blizu mene, sem se ponoči zbudil, ker je nekdo močno žagal drva :wink: ZZZZzzzzZZZzzzzZZZz :shock:
Ure dnevi leta tečejo....

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov