Četrtkov večer in prazne ceste izkoristimo za nestresno potovanje po naših cestah. Pozen prihod v Červar ne pomeni, da je tam prazno. MitjaP ravno pelje do vrha poln voziček krame in pijače na svojo barko. Super! Spet bo veselo, pomislim. A me "naša" takoj prizemlji: "Spet sam pijača, POZABI!" Nč, surlo dol in gremo dalje.
Naslednji dan sledijo formalnosti (nujno zlo op.p.) urejanje plovnega dovoljenja, turistična takse itd, itd.
Nakar pride dan D, ko zaplojemo proti Rovinju. Plovba po Jugu je vse prej, kot užitek. Ampak po tako dolgi suši, bi plul tudi po Tramontani
Prenočimo na Sv.Andriji (Crveni otok), kjer je Kompas poskrbel za poln hotel in prijazen prvomajski vrvež po otoku.
Naslednji dan pristanemo na željeni lokaciji, Brionu.
privezani smo v dobri družbi
Sledi obvezen ogled Brionskega parka, predvsem njegove prečudovite favne in flore:
Posebej zanimiv je "Safari", kjer po dprtju vrat prosto voziš med stajami z živalmi.
Najprvo se spodobi, da obiščeš sorodnike. Sej veste, da je lahko takoj zamera.
Očino je tudi na Titovih Brionih udarila recesija, ker so tile sorodniki bili precej lačni
Ko smo jih nahranili, so se oglasili še drugi. Tako je bilo potrebno nafutrat tudi noje.
Otroci so uživali! Jaz malo manj, še dobro, da sem imel zraven hladno pivo! Po mojem, je bila tudi lama žejna, ker je pljuvala že skoraj prah!
Po vseh teh mukah, žejen nadaljujem pot. Glej ga hudiča! Partizani še vedno ciljajo name iz bunkerja
Res sem posral nekaj tem na forumu pomislim. Ampak tega si pa res ne zaslužim! A očitno je dinozaver drugačnega mnenja in me prime za vrat!
Ko pobegnem iz "Jurskega parka" srečam še tele otroke od "jest"-a , ki so tako leni, da so popoldan še vedno v pižamah.
Čisto nazadnje, sem se pa s temle gospodom zmenil, da bo Tex-u stopil na prste, kadar bo šel predaleč!
Sledila je mirna plovba v matično luko, vmes smo nočili še v Poreču (Novinec se je očitno nekam skril).
Za konec pa še obvezni ogled koncerta dalmatinskega romantika Oliverja, ki je tokrat za spremembo res dal vse od sebe in s klapo Cambi dvignil novozgrajeno dvorano v Novigradu v zrak !