tradicionalno 4. ruto Morjeplovec.net
Plan rute je podoben kot pretekla leta, ostajamo torej nekako na področju Kvarnerja in pa severnih zadarskih otokov!
Kot vedno bo ruta trajala 4 dni, letos od sobote 23.06. do torka 26.06.2012. Pri tem nam dobro služi državni praznik, ki letos pada na ponedeljek in tako potrebujemo dopuste samo za torek.
1. dan (23.06.2012):
Štart rute je za večino manjših plovil in tistih, ki smo locirani na Krku v okolici Punata in Krka. Od tu se bo prvi dan plulo proti varianti A ali B. Tu se nam pridružijo tudi ostali člani oziroma udeleženci, ki bodo prišli iz marin v Sloveniji, Istri in podobno. Tudi kakšen Dalmatinec upam, da bo priplul do tukaj. Seveda se nam tukaj pridružijo še tisti iz Paga in Raba, ki kakor vem so vsi jadralci.
varianta A:
Otok Susak. Bolj detajlno se moram še pozanimati, kako je natančno z oštarijami in privezi. Susak mi namreč ni pretirano poznan, saj sem bil tam le 5 krat... Nekaj privezov je v mandraču in na pomolu, vendar vseh naših bark tja ne bomo mogli stlačit. Če je vreme lepo, potem za nekatera plovila ni problem privez na bojah oziroma sidru spredaj...
varianta B:
Ta mi je nekako bolj všečna, čeprav smo tam že bili. Balvanida na Lošinju ima gostilno, ki nas lahko sprejme (tudi preko 100 ljudi) in pa tudi varne priveze v vsakem vremenu. Če je kritično je še boljša sosednja Krivica, ki pa je res varno zaprta, od nje pa vodi pot do omenjene gostilne.
2. dan (24.06.2012):
Zjutraj se bo odplulo mimo Ilovika, proti jugovzhodu... Če bomo v Balvanidi, se lahko dopoldan odločimo za obisk Suska! To je mogoče še najbolj pametna ideja... Od tu na Ilovik ali Premudo in potem na Silbo. To je že praktično odločeno, drugi večer smo v mandraču na Silbi (vzhodni del). Tam bomo organizirali, da bodo privezi počakali, da se vsi spravimo na varno. Večerja bo v gostilni takoj v mandraču (Silba), kjer bomo imeli pogled na barke...
3. dan (25.06.2012):
Tretji dan lahko zaplujemo še malo do sosednjega Oliba obudit spomine, mogoče obudit spomine na Milivoja in njegov kafić....
Vseeno kot prvo ostaja Barbat in Vinkov "raj na zemlji".
4. dan (26.06.2012):
Zadnji dan odplutje preostale ekipe nazaj do Krka. Seveda vmes še kak postanek v uvalah Suhe punte na Rabu ali pa mogoče podobno kot lani obisk Grgura...
Prijave na ruto so odprte, kot vedno napišite mail na naslov:
prijava(at)morjeplovec.net
V prijavi pa obvezno napišite:
1. Ime in priimek skipperja
2. Dolžina in tip barke (model)
3. Število oseb na ruti
4. Velikosti majic za vse udeležence
5. Boste jedli vse 3 večerje? Če ne, prosim dopišite katere boste!
6. Mesto začetka rute in kako dolgo boste z nami!
Vsi tisti z manjšimi čolni na prikolicah lahko enako kot vedno pridete z avtomobilom do Krka, kjer bomo zopet organizirali spust in hrambo prikolic in avtomobilov za čas rute...
Odprt sem za predloge okrog destinacij za prvi in tretji večer. Prvi niti ne kaj posebej, saj sta na voljo le 2 opciji, ki jih pom v roku nekaj dni preučil, bolj pa me zanima 3. večer...