Vreme te dni
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator
Re: Vreme te dni
Smo zasidrani z zascito pred zahodom.
Lahko pogledas malo vecjo sliko na rainradar: (Trenutno nad Italijo)
https://www.meteoradar.co.uk/en-gb/continent/eu
Lahko pogledas malo vecjo sliko na rainradar: (Trenutno nad Italijo)
https://www.meteoradar.co.uk/en-gb/continent/eu
- 1stofficer
- Admiral
Gledam napovedi okoli Losinja, Dugega otoka za neslednjih 7 dni. Kaze dokaj OK. Je se kdo kaj preuceval ta aquatorij in namerava tam okoli plutat cez 'praznike' ?
Zvecer v Istri fino zahladilo, se nisem videl, da bi se tako iz morja kadilo. Voda je se relativno topla, Sv. Ivan pred Rovinjem uradno se kar 18! Danes zjutraj tudi neposredno ob morju slana. Sem pozabil izprazniti zunanji tus, ampak pomoje tik nad gladino ni bilo pod nulo, v barki pa sploh ne glede na temp. Morja.
Na Krku isto…. Zjutraj nenormalna slana.
Danes smo iz Umaga namenjeni proti jugu, recimo do Rovinja. DHMZ ima je objavil opozorilo:
Upozorenje
Sredinom noći na krajnjem sjeveru Jadrana ponegdje kratkotrajno udari N i NW vjetra 35-45 čvorova i mjestimice nevere.
Ali pomeni tole opozorilo pobeg v marino? Prosim za mnenje vas, ki imate izkušnje. Meni se že zdi, da bi bilo pametno. Sploh če upoštevam trenutne razmere z vročino v zraku.
Lp MKN
Upozorenje
Sredinom noći na krajnjem sjeveru Jadrana ponegdje kratkotrajno udari N i NW vjetra 35-45 čvorova i mjestimice nevere.
Ali pomeni tole opozorilo pobeg v marino? Prosim za mnenje vas, ki imate izkušnje. Meni se že zdi, da bi bilo pametno. Sploh če upoštevam trenutne razmere z vročino v zraku.
Lp MKN
Kolikor gledam modele in napovedi, je situacija nepredvidljiva. Aladin npr ne kaze nic, kak drug kaze veter samo, kak drug prehod neviht.. Tole zadnje zna biti nevarno, saj modeli kdaj ne zaznajo sistema neviht, ki se razvije v IT in potem potuje proti Slo oz. Istri.
Lahko oz. zelo mozno, da na koncu ne bo nic, ampak iz previdnosti danes ne bi nocil v zalivu, odprtem na sever oz zahod.
Te dni sem v Vrsarju, marina vsaj danes ni bila polna. Ali pa sidras za otokom Cavata prek kampom Orsera, kjer si zasciten z vseh strani. https://maps.app.goo.gl/JWymBmudXhy5vvnF7
Mimogrede, pumpa v Vrsarju je zaprta in zna, da letos sploh ne bo vec delovala.
Lahko oz. zelo mozno, da na koncu ne bo nic, ampak iz previdnosti danes ne bi nocil v zalivu, odprtem na sever oz zahod.
Te dni sem v Vrsarju, marina vsaj danes ni bila polna. Ali pa sidras za otokom Cavata prek kampom Orsera, kjer si zasciten z vseh strani. https://maps.app.goo.gl/JWymBmudXhy5vvnF7
Mimogrede, pumpa v Vrsarju je zaprta in zna, da letos sploh ne bo vec delovala.
Evo sidran na lokaciji, ki si jo pokazal. Prostora za 12m barko ni na pretek. Je pa plitko in ni treba preveč verige. Ponoči bom pa vseeno malo pozoren.
MKN
MKN
MKN napisal/-a:Evo sidran na lokaciji, ki si jo pokazal. Prostora za 12m barko ni na pretek. Je pa plitko in ni treba preveč verige. Ponoči bom pa vseeno malo pozoren.
MKN
Proročaj kako je oz. bilo to noč. Na severu so se razdivjale nevihte, tako da bo kaj hladnega sigurno prišlo s severa in severo vzhoda.
Trenutno je nevihte odneslo zelo severno, Za Sredi noči je bila napovedana nevihta ravno čez nas, a se je v napovedi že razblinila. Trenutno ni vetra niti za ohladiti še.
MKN napisal/-a:Evo sidran na lokaciji, ki si jo pokazal. Prostora za 12m barko ni na pretek. Je pa plitko in ni treba preveč verige. Ponoči bom pa vseeno malo pozoren.
MKN
Sem bil popoldan v blizini, ceprav prav tam zadaj ne. V zalivu spredaj je bilo kar polno. Je pa res zasciteno, ce si dovolj notri.
Trenutno prva rundica mimo, samo malo vetra. Je pa zadaj se zaloga, odvisno kako juzno bo sla.
Je se kaksna barka zadaj ali so kaksne se zunaj?
Nazadnje spremenil hrošč, dne Pe Jun 27, 2025 00:09, skupaj popravljeno 1 krat.
Kolikor vidim na https://www.vremeradar.si/ bo do vas prišla pošiljka okoli 1:15. Raje kakšen meter verige več kot manj, pa pospraviti vse kar je odveč na barki (bimini...).
Pihoti je začelo okrog polnoči in potem do dveh približno na vsako uro malo pihne. Ob dveh pa nas je prešla glavna nevihta. Piha komaj kaj čez deset vozlov in proti koncu je začel padati dež. Piha pa samo iz severa. Za našo prvo nevihtno noč na sidru ni prehudo. Tudi posadka ne dela panike.
Mi smo najbolj za otočkom, kolikor mi dovoljuje globina. Na južni strani otočka je sidranih še kakšnih pet bark. Tudi njim ni hudega.
MKN
Mi smo najbolj za otočkom, kolikor mi dovoljuje globina. Na južni strani otočka je sidranih še kakšnih pet bark. Tudi njim ni hudega.
MKN
Zgledalo je bolj dramaticno, na koncu je zadeva razpadla prav nad nami oz tik pred obalo. Bolje tako kot kaksno sranje spet. Tiste bolj zunaj bi ob pravi akciji imele zelo pestro.
Tam za otokom je obicajno bolj problem prostor, vsaj v sezoni. Globina 3m gre dejansko kar dalec proti notri, a so tam potem ene boje, pa od kampa boje so letos prestavli bolj na V, prej se bile bolj pred gostilno. Ce dobis ugoden plac, je pa dobra zascita. Upam, da je bil dober in uporaben nasvet. Marina bi bila pa vedno backup, ni polna.
Tam za otokom je obicajno bolj problem prostor, vsaj v sezoni. Globina 3m gre dejansko kar dalec proti notri, a so tam potem ene boje, pa od kampa boje so letos prestavli bolj na V, prej se bile bolj pred gostilno. Ce dobis ugoden plac, je pa dobra zascita. Upam, da je bil dober in uporaben nasvet. Marina bi bila pa vedno backup, ni polna.
Glede na to, da je opozorilo danes podobno, do Pule ni kakšnih dobrih možnosti za sidranje. Mogoče potem uvala Stoja?
MKN
MKN
Danes sicer kake nevarnosti ne vidim posebne za nevihte vec, kar je bilo je bilo. Do Pule je pa bolj revscina ja kar se tice zascitenih lokacij. Stoja za silo, potem pa dol uvala Paltana Banjole, ali pa Vinkuranska uvala, kjer so boje (dokaj ugodne cene).
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost