Neverin Punat 7.10.11
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator
-
al
Evo, sem se ravno vrnil iz Punata.
Večino so že pospravili, po marini beležijo in fotografirajo škodo.
Delno zrušen je pomol S1 (Brodogradilište), bitve potrgane. Nekaj bark iz marine je že na kopnem (povsem poškodovane krme).
Boki so popraskani (recimo ta velik, črn Sunseeker- so ga prestavili), zviti nosilci za tenderje, ograjice in pri nekaterih jahtah potolčene platforme.
Narava ima res svojo moč.
Mislim, da bo v Punatu v prihodnje prodanih kar nekaj bokobranov in vrvi.
A od ljudi ni poškodavan nihče. Zavarovalnice in servisi bodo naredili svoje.
Delno zrušen je pomol S1 (Brodogradilište), bitve potrgane. Nekaj bark iz marine je že na kopnem (povsem poškodovane krme).
Boki so popraskani (recimo ta velik, črn Sunseeker- so ga prestavili), zviti nosilci za tenderje, ograjice in pri nekaterih jahtah potolčene platforme.
Narava ima res svojo moč.
Mislim, da bo v Punatu v prihodnje prodanih kar nekaj bokobranov in vrvi.
A od ljudi ni poškodavan nihče. Zavarovalnice in servisi bodo naredili svoje.
al napisal/-a:Evo, sem se ravno vrnil iz Punata.
Tole govoriš za infrastrukturo v marini? Barke še lep čas ne bodo popravljene, da jih bo popravljenih večina, bo tukaj pomlad...
Pa ne zaradi lenosti domačinov (tukaj niso ravno Dalmatinci, tako da jih je večina kar pridnih), temveč zato, ker je dela enostavno preveč...
V marini je kup barka samo popraskanih po bokih, ko so tolkle med seboj... To pa zahteva dvig na kopno, malo brušenje, kitanja, gelcoat-a, pa spet brušenje, poliranje... In to za vsako posamezno barko.
Da pa ne govorim o kočah ki so vezane na Punčalah v Puntu...
-
al
Govorim za tiste potopljene in hudo poškodovane barke (te so na suhem). In tudi na veje, nekaj razbitih oken itd..
To da bodo popravljali še nekaj časa pa je itak jasno.
Čeprav mislim, da gre v večini za "kozmetnične" poškodbe. Tudi pri kočah (sivo-rumene). Krmila itd... so ok. Ni pa lepo, ko gledaš "cvetoči" les.
Vseeno mislim, da vsakega pač zaboli, ko vidi popraskano barko do živega. Kot si rekel- kitanja & poliranje.
Vsekakor pa biznis za marino. Dvigi, servisi... Glede na to, da ima Marina Punat v večini samo stare barke predvidevam, da niso vse kasko in bo to kar šok za lastnike.
Zanima me tudi razplet tam, kjer so se strgali mooringi.
Malo smo se pogovarjali v servisu in smo se strinjali, da če je že moralo biti, je ok, da je to konec sezone. Bo dovolj časa za vse zavarovalniške zadeve, nabavo materiala itd... Bo pa še večja gužva na kopnem aprila:)
A morda iz marine kaj kličejo lastnike čolnov oz. imajo to namen narediti?
Nam je na "izi" se zapeljati dol, kakim nemcem iz severa pa najbrž ne. Sigurno jih skrbi.
Mogoče bi bila samo nepotrebna panika a meni se bi zdelo korektno, da bi dali neko informacijo na njihov web page. Ne pa da gledamo vsi Sea helpov FB.
To da bodo popravljali še nekaj časa pa je itak jasno.
Čeprav mislim, da gre v večini za "kozmetnične" poškodbe. Tudi pri kočah (sivo-rumene). Krmila itd... so ok. Ni pa lepo, ko gledaš "cvetoči" les.
Vseeno mislim, da vsakega pač zaboli, ko vidi popraskano barko do živega. Kot si rekel- kitanja & poliranje.
Vsekakor pa biznis za marino. Dvigi, servisi... Glede na to, da ima Marina Punat v večini samo stare barke predvidevam, da niso vse kasko in bo to kar šok za lastnike.
Zanima me tudi razplet tam, kjer so se strgali mooringi.
Malo smo se pogovarjali v servisu in smo se strinjali, da če je že moralo biti, je ok, da je to konec sezone. Bo dovolj časa za vse zavarovalniške zadeve, nabavo materiala itd... Bo pa še večja gužva na kopnem aprila:)
A morda iz marine kaj kličejo lastnike čolnov oz. imajo to namen narediti?
Nam je na "izi" se zapeljati dol, kakim nemcem iz severa pa najbrž ne. Sigurno jih skrbi.
Mogoče bi bila samo nepotrebna panika a meni se bi zdelo korektno, da bi dali neko informacijo na njihov web page. Ne pa da gledamo vsi Sea helpov FB.
Mah v Červarju... Itak, da je vse OK!!!
Že v mestu Krk, ki je od Punta oddaljen zračne linije vsega 2 milji, je vse OK in ni bilo praktično nobene škode... Res je mandrač v Krku zaščiten pred takšnimi smermi, vendar tudi vetra ni bilo!
Nevihta je bila povsem lokalnega značaja, prehod v ozkem pasu, na žalost ravno preko Punta...
Že v mestu Krk, ki je od Punta oddaljen zračne linije vsega 2 milji, je vse OK in ni bilo praktično nobene škode... Res je mandrač v Krku zaščiten pred takšnimi smermi, vendar tudi vetra ni bilo!
Nevihta je bila povsem lokalnega značaja, prehod v ozkem pasu, na žalost ravno preko Punta...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti