No bom kar tule nadaljeval, da ne odpiram nove teme. Včeraj sem namreč prestavil mojo banco iz ACI Šimuni v Biograd. Malo zaradi boljšega izhodišča, Paške bure, hitrejše dostopnosti in še kaj bi se našlo kot vzrok, ampak šimfali bomo kdaj drugič. Nekaj problemov na cesti zaradi visoke Save, ampak slab začetek dober konec.
Vreme dokaj ugodno, morje tudi, 40 navtičnih milj v eni uri in pol. Temperatura zraka okrog 10, morja 12 po Celziju, rahel vetrič, zaprte vse cerade.(ni blo glih sparine)
2vozla po PS-u iz marine, pa,pa, smrk...
Pogled proti Maunu, šajba
Gas na poden in že šibam, o porabi kdaj drugič, občutek neprecenljiv, za vse ostalo je tu mastercard...
Vozim med 25 in 26 vozli, motor prede okrog 4000 obratov na minuto
Na jug
Čez Virsko morje malo valovčkov, standard, parkrat špricne po straneh
Obvezna oprema
...mislil sem na VHF postajo, da ne bo pomote!!!
Ko se bližam Zadru v daljavi vidim nekaj podobnega Marko Polu, trajektu ki je nedavno nasedel na kornatskem otočku, vendar se mi je zdelo nemogoče da so ga že popravili in imel sem prav, bil je trajekt z imenom Zadar.
Mimo Zadra z obvezno "reklamo", Admin, številko TRRja imaš na ZS
Eno redkih plovil, ki sem jih srečal, "jadralec" brez rjuh, čeprav je mal pihljalo
Potem naženem še malo pajke iz auspuha in dovodnih cevi za gorivo, števec se ustavi malo čez 30 vozlov po GPSu, pri polnem tanku, vseh ceradah in ne ravno čisti nogi; zadovoljivo.
Takoj zatem se spomnim da sem že v Pašmanskem kanalu, kjer je omejitev hitrosti, zato spustim kljun v vodo in počasi do vstopa v marino Biograd, oblaki so vzeli sonce, temperatura pade, policajev na srečo ni.
Malo reklame...
Privežemo, čutim olajšanje, vse je šlo kot po maslu
Še eno posebno pojasnilo za CARja; na zadnji sliki iz barke spredaj desno ne teče iz kaljuže, kljub temu da je Bavaria, ampak iz klime, oziroma gretja, ki nam je barko celo noč brez problemov držalo na 23, zunaj pa le 3 stopinje.
Tako, za letos sem zaključil, naredil sem 80 ur, lani 100, pa ne zaradi recesije, ampak letos smo enostavno uživali brez zadanega cilja, oziroma destinacije in to je pravo, vsakodnevno preganjanje po več ur in z točno določeno ruto, kot smo to počeli lani, je neumno in ga odsvetujem.
Če verjamete ali ne, z barko nisem imel čisto nobenega problema, pa čeprav je Bavaria in jo po tanovem poganja kitajski Šved (Volvo). Tudi poraba olja se je normalizirala (prvih 80 ur ga je kar papalo), vzrok je tudi pravo sintetično olje in ne mineralno kakršno so mi po prvem servisu na 25 ur nalili "mojstri" na pooblaščenem servisu v Zadru in me celo prepričevali da je to isto, ker sintetičnega seveda niso imeli, ker je predrago.
Za letos je to to, gremo v nove zmage.
lpg