Pobožična plovba

Vreme na morju, njegove nevarnosti in lepote

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

Pobožična plovba

OdgovorNapisal/-a Novinec » So Dec 26, 2009 21:09

Prejšnjo soboto sneg v Poreču,....
To soboto dopoldan sonce, 8 stopinj plusa, potem popoldan oblačno brez dežja,....
Kljub vsemu lepa pobožična plovba. Mirno morje, na vodi zelo veliko domačinov - ribičev. Vplul sem v Červar, Novi grad in Vrsar,... danes sem edini glisiral :lol:

Nekaj fotk s telefonom:

Slika

Slika

Slika

Slika

In če dobro pogledaš vidiš tam spredaj italijanske hribe in veliko snega na teh hribih

Slika

Slika

Za letos sem končal, leto recesijsko, zato tudi plovba recesijska - samo 61 ur (lani 128 ur), preplutih 1142 Nm v letošnjem letu. Ostane mi le upanje na boljšo sezono v letu 2010.

Lep in slan pozdrav!
:wink:
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
Uporabniški avatar
Mitja P
Admiral

OdgovorNapisal/-a Mitja P » So Dec 26, 2009 21:32

Novinec, ti kar malo zavidam. Jaz sem prejšnji teden samo kidal po čolnu.

Vem pa še za enega, ki se je danes podil po morju. Gregor.n. Me je dražil po telefonu, tako, da upam da bo prilepil kako slikico tudi tukaj.

Jaz pa obljubim, da začnem januarja, da ga do rute že malo ulaufam.

Lp Mitja
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » So Dec 26, 2009 21:34

Tudi jaz sem imel danes v mislih plovbo, pa potem žal ni zneslo...
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » So Dec 26, 2009 21:40

Sva z Gregorjem.n govorila po telefonu. Ja, super se ima.

LP

Palcek
Poročnik bojne ladje

Re: Pobožična plovba

OdgovorNapisal/-a Palcek » Ne Dec 27, 2009 09:57

Novinec napisal/-a:Prejšnjo soboto sneg v Poreču,....
To soboto dopoldan sonce, 8 stopinj plusa, potem popoldan oblačno brez dežja,....

Za letos sem končal, leto recesijsko, zato tudi plovba recesijska - samo 61 ur (lani 128 ur), preplutih 1142 Nm v letošnjem letu. Ostane mi le upanje na boljšo sezono v letu 2010.

Lep in slan pozdrav!

Pozdravljen,

zanima me katere močne stroje imaš vgrajene v barko, saj je 1142nM ob le 61 urah res impresivno.

Hvala in lep dan

Palcek
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Ne Dec 27, 2009 10:33

Zakaj ?
Bolj malo vožnje pod "štandgasom" in to gre. Če iz marine izplovljavaš (ogrevaš 5-10 minut), nato pol ure pluješ cca 25 kn, je to tu nekje.

P.S. Kolikor se spomnim ima Novinec 2 X Volvo penta D3. Apak to še originalne in ne kitajske ! :wink:
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Ne Dec 27, 2009 13:30

Kot ti je Kr en napisal, imam dva motorja po 190 HP.

Nisem računal, seveda do sedaj in to je povpreček 18,71 Nm/h. Točno to, kar ti je napisal Kr en, poleg tega plovba v marini, plovba v luki, v zalivih, mimo ribičev,....vse to 5-9 Kn/h. Meni se to niti ne zdi kaj posebnega, poleg tega je moja potovalna hitrost od 25-27 Kn/h. Vse to pa zaradi porabe po motorju, ki znaša pri dokaj optimalnih razmerah, pri 22 vozlih 1,0 l/Nm, pri 27 vozlih pa 1,1 l/Nm. Letos sem šel samo dvakrat na dopust, zato tudi manj milj in manj ur. Pa tudi denarnica je manj trpela.

LP
Nazadnje spremenil Novinec, dne Ne Dec 27, 2009 19:11, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Ne Dec 27, 2009 14:07

U Novinec, kuga pa če uni hrvati v zelenih uniformah berejo ta naš forum ?
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Ne Dec 27, 2009 14:31

kr en napisal/-a:U Novinec, kuga pa če uni hrvati v zelenih uniformah berejo ta naš forum ?

A uni znajo tudi brati ?
Uporabniški avatar
Mitja P
Admiral

OdgovorNapisal/-a Mitja P » Ne Dec 27, 2009 15:28

Novinec, ne ga srat s ku...., ti lahko še barko vzamejo.
Tudi jaz sem ga včasih kuril ko sem imel še dizelčka ampak se ni za igrat.

Lp
Nazadnje spremenil Mitja P, dne Ne Dec 27, 2009 20:30, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Ne Dec 27, 2009 15:33

To je bila ena možnost, "pa su momka uhvatili i sad ga nema više".
Zdaj tako laufa sam eurodiesel. saj ste čuli za aferu Dubrovnik, potem pa se vsi za šiht bojijo.
Nekoč (kak let pa pol nazaj) v tistih dobrih časih se je to še dalo, danes pa ga ni heroja, al pa jaz ne naletim več na njih.

LP

Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » Ne Dec 27, 2009 18:48

Je problem, ker je barva trdovratna in še kar nekaj časa ostane v rezervarju, potem ko že tankaš "brez barve". Se pa strinjam z kr'enim, da je bolje o tem ne pisat tudi foušarija je huda reč...
mirno morje
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Ne Dec 27, 2009 19:12

Jap, imate prav, zato sem nekatere zadeve zgoraj zbrisal. Nič ne piše - ni dokazov.

Hvala in LP
:oops:

Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

Pobožična plovba 2

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Ne Dec 27, 2009 23:09

No bom kar tule nadaljeval, da ne odpiram nove teme. Včeraj sem namreč prestavil mojo banco iz ACI Šimuni v Biograd. Malo zaradi boljšega izhodišča, Paške bure, hitrejše dostopnosti in še kaj bi se našlo kot vzrok, ampak šimfali bomo kdaj drugič. Nekaj problemov na cesti zaradi visoke Save, ampak slab začetek dober konec.
Vreme dokaj ugodno, morje tudi, 40 navtičnih milj v eni uri in pol. Temperatura zraka okrog 10, morja 12 po Celziju, rahel vetrič, zaprte vse cerade.(ni blo glih sparine)
2vozla po PS-u iz marine, pa,pa, smrk...

Slika

Pogled proti Maunu, šajba

Slika

Gas na poden in že šibam, o porabi kdaj drugič, občutek neprecenljiv, za vse ostalo je tu mastercard...

Slika

Vozim med 25 in 26 vozli, motor prede okrog 4000 obratov na minuto

Slika

Na jug

Slika

Čez Virsko morje malo valovčkov, standard, parkrat špricne po straneh

Slika

Obvezna oprema

Slika

...mislil sem na VHF postajo, da ne bo pomote!!!

Ko se bližam Zadru v daljavi vidim nekaj podobnega Marko Polu, trajektu ki je nedavno nasedel na kornatskem otočku, vendar se mi je zdelo nemogoče da so ga že popravili in imel sem prav, bil je trajekt z imenom Zadar.

Slika

Mimo Zadra z obvezno "reklamo", Admin, številko TRRja imaš na ZS

Slika

Eno redkih plovil, ki sem jih srečal, "jadralec" brez rjuh, čeprav je mal pihljalo

Slika

Potem naženem še malo pajke iz auspuha in dovodnih cevi za gorivo, števec se ustavi malo čez 30 vozlov po GPSu, pri polnem tanku, vseh ceradah in ne ravno čisti nogi; zadovoljivo.

Slika

Takoj zatem se spomnim da sem že v Pašmanskem kanalu, kjer je omejitev hitrosti, zato spustim kljun v vodo in počasi do vstopa v marino Biograd, oblaki so vzeli sonce, temperatura pade, policajev na srečo ni.

Slika

Malo reklame...

Slika

Privežemo, čutim olajšanje, vse je šlo kot po maslu

Slika

Še eno posebno pojasnilo za CARja; na zadnji sliki iz barke spredaj desno ne teče iz kaljuže, kljub temu da je Bavaria, ampak iz klime, oziroma gretja, ki nam je barko celo noč brez problemov držalo na 23, zunaj pa le 3 stopinje.

Tako, za letos sem zaključil, naredil sem 80 ur, lani 100, pa ne zaradi recesije, ampak letos smo enostavno uživali brez zadanega cilja, oziroma destinacije in to je pravo, vsakodnevno preganjanje po več ur in z točno določeno ruto, kot smo to počeli lani, je neumno in ga odsvetujem.
Če verjamete ali ne, z barko nisem imel čisto nobenega problema, pa čeprav je Bavaria in jo po tanovem poganja kitajski Šved (Volvo). Tudi poraba olja se je normalizirala (prvih 80 ur ga je kar papalo), vzrok je tudi pravo sintetično olje in ne mineralno kakršno so mi po prvem servisu na 25 ur nalili "mojstri" na pooblaščenem servisu v Zadru in me celo prepričevali da je to isto, ker sintetičnega seveda niso imeli, ker je predrago. :roll:
Za letos je to to, gremo v nove zmage.
lpg
Nazadnje spremenil gregor.n, dne So Jan 09, 2010 19:30, skupaj popravljeno 4 krat.
https://medisken.si
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Ne Dec 27, 2009 23:29

Madona Novinec, a se sam mi z Bavariami vozimo tudi pozimi, a unih ta "kvalitetnih" je pa škoda , kaj misliš? Al se bojijo da nebi kaj stran padl? :lol: Zdaj pa dejva čelado gor in čakiva da naju zbombandirajo. :wink:

I LJETI I ZIMI ZA BAVARIOM SE DIMI :!:

Lpg :lol:
https://medisken.si

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti