LIGNJI
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Lignji so!
Zelo zanimivo kako pišete,da ni lignjev! Jaz jih lovim iz pomola pa se kar,da kako dobro večerjo uloviti. Res pa so v zadnjem času precej negotovi in se zelo obotavljajo preden zagrabijo. Zato je pa potrebna počasnost in prepričljivost ranjene ribice. Lp.
-
EL CAPITANO
- Admiral
- Kraj: Brezovica pri Lj.- Bunarina Pula
lignji
Zelo lepi.... treba je znati, pa je .
b9
b9
Po literaturi, ki sem jo prebral glede lignjelova in malo po iskušnah, lignji niso občutljivi na barvo laksa.
Jast imam za osnovo navaden laks debelina 0,5 ali 0,6 mm. panula je sestavljena iz predvrvice malo tanše od osnove dolžine cca 6 m, vrtljivka, osnova z svinci dolžine 10 do 20 m, vrtljivka in osnovni laks ( jast osebno imam po 20m še eno vrtljivko, da vem kolko panule je v vodi in na kateri globini je panula.)
Koliko svincev je na panuli je odvisno od globine, letnega časa, ......
V soboto se imel 8 svincev po 3g., kolega s katerim sem lovil pa 7 svincev po 5g. in lovila sva oba.
Jast imam za osnovo navaden laks debelina 0,5 ali 0,6 mm. panula je sestavljena iz predvrvice malo tanše od osnove dolžine cca 6 m, vrtljivka, osnova z svinci dolžine 10 do 20 m, vrtljivka in osnovni laks ( jast osebno imam po 20m še eno vrtljivko, da vem kolko panule je v vodi in na kateri globini je panula.)
Koliko svincev je na panuli je odvisno od globine, letnega časa, ......
V soboto se imel 8 svincev po 3g., kolega s katerim sem lovil pa 7 svincev po 5g. in lovila sva oba.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti