Začetek

Vse o ribolovu s kopnega, plovila ali podvodnem ribolovu. Dodate lahko tudi primerne lokacije in vaše izkušnje.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
ljubo
Admiral
Kraj: NOVA GORICA

Začetek

OdgovorNapisal/-a ljubo » Če Avg 23, 2012 14:03

Z ribolovom se nisem nikoli ubadal. Mislim pa, da je prišel čas, ko bi malo več časa namenil temu. Do sedaj sem samo z jadrnice nekaj fratru ulovil in to je to. Saj ne, da ni bilo dosti ampak, bi rad malo več časa posvetil temu. Ker sem laik, brez pribora in brez znanja, bi prosil če mi lahko date kak nasvet za začetek glede opreme pa seveda vabe in tudi kaj drugega. Vidim, da tu je kar nekaj dobrih ribičev, ki po morju lovite. Vsakega nasveta bom vesel in tudi kakega povabila na kak ribolov.
Lep dan.
pomisli in zgodilo se bo
Uporabniški avatar
pešekan
Admiral
Kraj: ilirska bistrica

OdgovorNapisal/-a pešekan » Če Avg 23, 2012 14:31

V razmislek, malo za šalo, v dobro vabo prime še krščena riba :wink: :lol: , pa brez zamere
Uporabniški avatar
ljubo
Admiral

OdgovorNapisal/-a ljubo » Če Avg 23, 2012 14:55

pešekan napisal/-a:V razmislek, malo za šalo, v dobro vabo prime še krščena riba :wink: :lol: , pa brez zamere

Zakaj bi zameril sej mi nisi nič slabega naredil. Vse je za nekaj dobro. Tudi ta tvoja pripomba je dobra in za razmislit. Kar si želim to bom dobil. Tudi te informacije če ne od tebe pa od koga drugega.
Pa brez zamere to kar seješ to žanješ.
pomisli in zgodilo se bo
Uporabniški avatar
pešekan
Admiral
Kraj: ilirska bistrica

OdgovorNapisal/-a pešekan » Če Avg 23, 2012 15:07

jaz nisem neki ribič, bolj pomočnik,jih je pa tukaj kar nekaj ki ti bojo dali pravi nasvet, nedolgo nazaj je tudi nekdo vabil na neko ribarjenje-tečaj mislim da EDO,
če se ne motim
Uporabniški avatar
BOJA
Admiral
Kraj: Trzin

OdgovorNapisal/-a BOJA » Če Avg 23, 2012 20:21

Ljubo,
morda pa ti lahko povem, kako sem sam začel... S prijatelji, ki so bili že pravi profiji sem rad odhajal občudovat njihovo početje in spretnosti, pa sem se nekega dne odločil probati še sam. En prijatelj mi je naredil predveze za grund, sestavil nekaj opreme in me naučil osnov in nekaj tehnik. Tako sem lepo (in še danes to počnem) lovil na grund, včasih se ujame tudi kak lep šarun ali arbun, tudi dva kovača smo že potegnili ven. Ko pa se lepo počasi vozimo ob obali pa včasin privežem kakšnega Yozuri ali pa x-rapa in se ujame še kakšna ušata ali palamida. Užitek, ti povem!

Gremo pa tudi na kaj večjega, zlasti zubatca, ampak to pa ne grem sam, ker nimam ne opreme ne dovolj znanja. Smo pa letos ujeli med dopustom na lepo lico, 123cm in 14kg. Ca. 25 minut borbe in je bila v čolnu. To je bil pa vrhunec vrhuncev in lahko rečem, da verjetno še lep čas ne bo kaj podobnega. Ko smo jo pekli nas je bilo 20, pa nismo vsega pojedli.

Skratka, ni fora v rekordih, pač pa v tem, da na ribolovu uživaš in seveda tudi kaj prineseš domov za spečt :lol:

Probaj, morda te potegne...

Veliko užitkov!
Green to green or red to red, safely go ahead!
Uporabniški avatar
ljubo
Admiral

OdgovorNapisal/-a ljubo » Če Avg 23, 2012 21:21

BOJA napisal/-a:Ljubo,
morda pa ti lahko povem, kako sem sam začel... S prijatelji, ki so bili že pravi profiji sem rad odhajal občudovat njihovo početje in spretnosti, pa sem se nekega dne odločil probati še sam. En prijatelj mi je naredil predveze za grund, sestavil nekaj opreme in me naučil osnov in nekaj tehnik. Tako sem lepo (in še danes to počnem) lovil na grund, včasih se ujame tudi kak lep šarun ali arbun, tudi dva kovača smo že potegnili ven. Ko pa se lepo počasi vozimo ob obali pa včasin privežem kakšnega Yozuri ali pa x-rapa in se ujame še kakšna ušata ali palamida. Užitek, ti povem!

Gremo pa tudi na kaj večjega, zlasti zubatca, ampak to pa ne grem sam, ker nimam ne opreme ne dovolj znanja. Smo pa letos ujeli med dopustom na lepo lico, 123cm in 14kg. Ca. 25 minut borbe in je bila v čolnu. To je bil pa vrhunec vrhuncev in lahko rečem, da verjetno še lep čas ne bo kaj podobnega. Ko smo jo pekli nas je bilo 20, pa nismo vsega pojedli.

Skratka, ni fora v rekordih, pač pa v tem, da na ribolovu uživaš in seveda tudi kaj prineseš domov za spečt :lol:

Probaj, morda te potegne...

Veliko užitkov!

Hvala za lepo povedano. Pač z jadrnico se vozim okoli in ko smo po dva dni v kakem zalivu bi bilo lepo it s tenderjem na kak ribolov ali pa se z jadrnico ustaviš na kaki plitvini in seveda probaš kaj upecat. Počasi bom prišel tudi do tega.
pomisli in zgodilo se bo
LUNA557
Kontraadmiral
Kraj: Soline

OdgovorNapisal/-a LUNA557 » Po Avg 27, 2012 20:06

Ljubo, če rabiš pomoč me kontaktiraj, pa bova kakšno rekla o ribolovu na morju.
Uporabniški avatar
ljubo
Admiral

OdgovorNapisal/-a ljubo » To Avg 28, 2012 11:33

LUNA557 napisal/-a:Ljubo, če rabiš pomoč me kontaktiraj, pa bova kakšno rekla o ribolovu na morju.

Z veseljem in hvala ti za ponujeno pomoč. Čim se vrnem iz Dugega otoka se ti oglasim.
pomisli in zgodilo se bo
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » To Avg 28, 2012 13:13

Tudi jaz se pridružujem Ljubotovim željam po znanju ribičije.

A ima kdo izkušnje z vršami in kakšni so zakoni okoli tega na HR? Že nekaj časa se ogrevam za zložljivo vršo. Recimo, da jo zvečer ko pripluješ v zaliv postaviš in zjutraj pobereš kar se nabere. A ima kdo kaj izkušenj s tem?
al

OdgovorNapisal/-a al » To Avg 28, 2012 13:15

Marchi napisal/-a:Tudi jaz se pridružujem Ljubotovim željam po znanju ribičije.

A ima kdo izkušnje z vršami in kakšni so zakoni okoli tega na HR? Že nekaj časa se ogrevam za zložljivo vršo. Recimo, da jo zvečer ko pripluješ v zaliv postaviš in zjutraj pobereš kar se nabere. A ima kdo kaj izkušenj s tem?

Na Hrvaški si tako rekoč niti scat ne upam več v vodo.
No zložljivo vršo sem si letos omislil in jo namakl v Grčiji a brez uspeha.
Mislim, da sem zaj.. ker nisem imel kake smrdljive vabe.
Sej veš a la Deadliest catch :D
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » To Avg 28, 2012 13:29

Za takšne podvige bo po mojem treba barko registrirat v HR. Za nas, tujce bodo vedno imeli neko cako.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
ttomi73
Admiral
Kraj: Kranj-okolica
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ttomi73 » To Avg 28, 2012 13:44

S športno dovolilnico ne smeš lovit na vršo, parangal, mrežo,...
Izpit za čoln sedaj imam, kaj pa zdaj... na morje seveda.
Uporabniški avatar
kanto
Kapitan

OdgovorNapisal/-a kanto » To Avg 28, 2012 14:42

Zakaj bi jo kupoval, če so pa na vsakem metru že nastavljene :lol: :wink: .

Ne resno, bog ne daj da te zasačijo z vršo...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov