DOVOLJENJA ZA RIBOLOV NOVO

Vse o ribolovu s kopnega, plovila ali podvodnem ribolovu. Dodate lahko tudi primerne lokacije in vaše izkušnje.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
BOJA
Admiral
Kraj: Trzin

OdgovorNapisal/-a BOJA » Ne Jun 09, 2013 12:18

Zdravo,
če boste 3 tedne skupaj, potem se ti že splača kupiti mesečno karto, če pa tri tedne posamično, potem pač za vsak teden posebej tedensko - rekreativno. 1 Karta velja za dve palici (istočasno v vodi), otroci do 12 let ne rabijo nič. Če bo palic v vodi istočasno več, potem rabiš več kart (na več oseb).
Kupiš jih lahko preko spleta, sicer pa na vsaki turistički zajednici ali pa na ribolovnih društvih...

Nacionalnih parkov se izogibaj kolikor daleč moreš :wink:
lep dopust!
Green to green or red to red, safely go ahead!
inspiron
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a inspiron » Ne Jun 09, 2013 14:07

Tnx za odgovor.

Ker bo na barki res tudi otrok (8 let) in ker je primarno zaradi njega, potem kolikor razumem ne rabim dovolilnice sploh? (ujeli itak nic ne bomo, za zamotit se pa je :wink: )
Uporabniški avatar
BOJA
Admiral
Kraj: Trzin

OdgovorNapisal/-a BOJA » Ne Jun 09, 2013 16:14

Praviloma res... Ne vem pa, kaj bi ti rekli policaji, če bi imel v vodi big game panulo in živega lignja za vabo, lovi pa otrok :shock:

No, če je tako, kot praviš, da gre primarno za veselje otroka, potem najbrž ne bo neke težke opreme v vodi in to je potem vse ok brez karte. Če te kdo kaj vpraša, potem pač pokažeš na otroka, saj on lovi, oz. se igra s palico :wink:
Green to green or red to red, safely go ahead!
Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » Po Jun 10, 2013 09:41

Otrok do 14 leta starosti, z eno palico (jedan odmet, ali nekaj podobnega piše) lahko lovi brez dovolilnice.
Ali lahko lovi tudi z lahko panulo male prederatorje (ušate, šnjure, skuše..)?
Sprašujem, da ne bom po nepotrebnem v prekršku.
mirno morje
bostjan9
Admiral

karta

OdgovorNapisal/-a bostjan9 » To Jun 11, 2013 09:57

Daš tistih 20 Euričev in imaš mir.

Tudi mi vedno kupimo karto (a ne Ro 1)....pa nikome ništa....

l.p.
inspiron
Viceadmiral

Re: karta

OdgovorNapisal/-a inspiron » To Jun 11, 2013 12:16

bostjan9 napisal/-a:Daš tistih 20 Euričev in imaš mir.

l.p.

Kolker jaz berem je za tri tedne 100 EUR (http://www.mps.hr/ribarstvo/default.aspx?id=24) ?

(Za resen ribolov - ajde. Da pa otrok trnk namaka - ni sans).
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

Re: karta

OdgovorNapisal/-a MareC » To Jun 11, 2013 12:19

inspiron napisal/-a:
bostjan9 napisal/-a:Daš tistih 20 Euričev in imaš mir.

l.p.

Kolker jaz berem je za tri tedne 100 EUR (http://www.mps.hr/ribarstvo/default.aspx?id=24) ?

(Za resen ribolov - ajde. Da pa otrok trnk namaka - ni sans).

ne tri tedne ampak trideset dni = 700HRK
vsak sam odloča kaj bo naredil
kazni so pa kar visoke minimalno 600HRK-mandatna do 10.000HRK po zakonu, odvzem opreme in svašta si še lahko namislijo, če je pa zraven ribiški inšpektor ti pa gre vsako ribo merit in tehtat in nedaj bože da si ulovil podmersko!!
Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » To Jun 11, 2013 13:29

Še zmeraj ne vem, če lahko otrok brez karte vleče 6cm gavuna za čolnom. Moj sin 11 pa v tem zelo uživa.
Najnižja zagrožena kazen za lov brez dovoljenja pa je 500kun in ne 600.
mirno morje
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » To Jun 11, 2013 14:51

.

Roman 1 napisal/-a:Še zmeraj ne vem, če lahko otrok brez karte vleče 6cm gavuna za čolnom. Moj sin 11 pa v tem zelo uživa.
Najnižja zagrožena kazen za lov brez dovoljenja pa je 500kun in ne 600.

Ne skrbi, ti bo že lokalni šerif povedal, če si v prekršku.

Kaj vem, to že ni več otroška igra. Panula, ......., čeprav lahka. Seveda pa 11 leten tudi ni več ne vem kakšen otrok. ta bi že znal s pridom izkoristit to prednost, če obstaja.

Takle pobje so celo tekmovalna ekipna kategorija junior - senior. Ko sem tekmoval so izstopajoči otroci celo "nadmudrili" ta stare.

LP

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
bostjan9
Admiral

karta

OdgovorNapisal/-a bostjan9 » To Jun 11, 2013 23:55

V vsaki taki igri je nekaj tveganja....

Sam sem pristaš, da imaš karto, če pa je kakšna kila preveč, je pa zihr ne bom vrgel nazaj....oz. jo bom....nazaj v barko...hahahaha

Koliko uric presediš ob palici in nič.....pa nihče ne vpraša ali si v MINUSU?????

L.P.
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Ne Jun 16, 2013 17:59

Jest bi hrčhom pozimi zaračunu količino snega 10cm20cm30cm snega na smučišču.Npr.50cm 500 kurajbarju :twisted: :twisted:
mašinfirer
aleks09
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a aleks09 » Po Jun 17, 2013 23:17

Jaz sem se to soboto (15.6.2013) glede dovolilnice informativno ustavil v tur. agenciji Sunny Way v Poreču (pri luški kapetaniji), kjer sem več let kupoval mesečne dovolilnice za ribolov s puško. Prijazen poba mi je povedal, da od letos v agenciji prodajajo samo še dovolilnice za ribolov s palico, za ribolov s puško pa da moram v eno izmeh ribolovnih društev.. cena je sicer ista: mesečna (ki me zanima) je 700 HRK + ? HRK za članstvo (pred leti sem vse kupil v agenciji in je bilo članstvo za društvo Zubatac v Poreču 100 HRK).

Kar se tiče kontrol pa ena resnična, komur se da brat..

.. eno lepo nedeljsko jutro pred cca 10 leti sem ob cca 06.00 uri šel rezervirati "najboljši pošto" na plaži med Červarjem in Uliko. Ko sem pridno razgrnil vse blazine in brisače za "več ksno" prihajajočo "klapo", ki so začeli prihajati med 09. in 11.00 uro, sem se s puško in namenom, da v še dokaj čistem morju (vidljivost med 10 in 20 m) ulovim nekaj zaspanih rib, vrgel v morje. Iz morja sem vsako toliko pogledal proti brisačam in blazinam, da ne bi kdo kaj odnesel (so tudi lopovi dol), ali da se ne bi kdo vrinil vmes (domačini so pričeli prihajati takoj za mano in nekateri so bili prev nesramni češ, da je to njihovo in da naj grem jaz proč. Sem se nekajkrat moral prav skregat. Sem jim v polomljeni istrijanščini - nekako malo slovensko, malo italijansko in malo hrvatsko, tumbal da je pač tu zakon hitrejšega in če je treba tudi močnejšega.. sem pa blefiral, da je moj nono iz bližnje vasi in da poznam tega in tega in tega domačina in da pridejo tudi oni in da nisem glih oni tupavi turist. Nekajkrat je do nas na pivce tudi res prišel prijatelj, ki je delal na karting pisti, kjer smo kot drobni inventar - samo kode nam manjkajo . Ta taktika mi je kar uspevala, edino enkrat je posredoval tip, ki se je predstavil za kriminalista in nas pomiril, drugače bi.. ne vem, ker se k sreči ni... No tisto nedeljo, po ene cca 30 min. plutanja, ko sem bil cca 50 m od obale in cca 100 m desno od "našega placa", pa sem videl iz smeri Ulike po makadamski cesti ob morju pripeljati rdečo Fiesto, ki se je ustavila. Iz vozila sta stopila dva policaja - začuda oblečena enotno v sivo modrih majicah s kratkimi rokavi in sivo modrih kratkih hlačah. S kretnjami sta mi nakazala, da naj plavam do njiju. Prijel nisem še nič, ker ni bilo nič, puško sem sprožil v prazno morje in odplaval proti njima. Ko sem se dvignil iz morja (voda mi je bila še do kolen) sta me vljudno pozdravila z dobro jutro. Odvrnem dobro jutro in eden me vpraša če je kaj (če sem kaj ulovil). Nič, verjetno še spijo..., odgovorim smeje in se rikverc (zaradi ta velikih plavutk) kobacam levo in desno proti njima. Dobro.. ali loviš s karto ali brez , me vpraša drugi. Odgovorim da s karto, in se smejim sam pri sebi, saj vem da jo imam v avtu. Takrat z eno nogo udarim v kamen, zgubim ravnotežje in se skoraj zvnem v morje. Spustim puško in se ulovim na roke, zakolnem, počepnem in si snamem plavutke. Se spogledata, se posmejita in počakata, da pridem iz vode in resno naprej.. A gde si jo kupil, na koliko dana, kolko si platio, ime i prezime... Povem kot s puške: Kupil v Sunny Way Poreč, pri luški kapetaniji, plačal 700 HRK za 30 dni in podatke. Eden nekaj zapiše (verjetno osebne podatke).. bo preveril ali pa glih zaradi kontrole :?: .. ma saj me ne briga.. Kje jo imaš.. tam v avtu, nakažem z roko in zlagam vrvico. Dobro.. a gde ti je boja.. u mateeeer.. samo da se nisem prehitro smejal... tudi tam .. Dobro., samo drugič jo imej, da te kaj ne zgazi... glih sem hotel reč da ni nobenga čolna in da je v vodi tudi dobro čut... ko zaslišim odzadaj motor barke... pogledam in eto ti policajev še z barko.. pičijo proti Červarju, malo pristavijo, verjetno da si ogledajo situacijo, eden izmed teh, ki me kontrolirajo dvigne roko in barka zglisira naprej... Dobro .. lahko loviš naprej, a idi po boju... Za zdaj imam dovolj.. mogoče kasneje.. rečem... Dobro in lep dan mi še zaželita.. odvrnem hvala enako in se odpeljeta. Tačas se je okoli hitro nabralo par radovednežev - domačinov, ki so verjetno čakali ukrep, ki ga pa k sreči ni bilo. Po zbadljivih kamnih odšepam proti blazinam.. Čez par ur.. ob cca 10.30, ko je bila tam že skoraj vsa klapa grem ponovno poizkusit srečo.. da se bo na roštilju speklo še kaj morskega.. ne pa samo čevapčiči in ražnjiči in fetine in kotolete... mora da bo kaj danes trikrat plavalo (riba prvič plava v morju, drugič v olju in tretjič v vinu) si rečem in se rikverc pomikam v morje.. in eto.. glih da bom zaplaval ju ponovno vidim... pristavi rdeča Fiesta... jaz pa ženi.. ojjjj.. daj bojo... in se odpeljeta naprej. In si privežem bojo in grem lovit ker ne vem ali me bosta gledala z druge strani zaliva... Ja res škoda, da bi reskiral in metal dnar proč za kazni.. bom potrpel in sem.. In kosilo, ki ga je pripravil poklicni kuhar - član klape, je bilo res obogateno tudi z morskimi dobrotami...

Kar se tiče kazni in zamenjav barv dovolilnic pa še ena krajša, kot sem jo slišal..

Prijatelj in dober potapljač, tudi član SLO reprezentance v potapljanju je pred leti (cca 12) odšel na podvodni ribolov v Dalmacijo. Nakup karte je naročil prijatelju, ki je bil že dol, povedal mu je podatke, kakšno karto naj kupi in koliko košta. Menda sta se nato dobila pri čolnu in odšla ribarit. Prišla je kontrola in ugotovila, da ima karto za lov s palicami in ne s puško.. cena karte je ista, samo barva je drugačna (popoln absurd ...ker, kot so meni povedali v Poreču... če kupiš karto za podvodni ribolov se pravi s puško, lahko loviš tudi s palico, če za isto ceno kupiš samo za ribolov s palico pa lahko loviš le s palico - tako je bilo, ne vem če to še velja)... palic pa na čolnu seveda ni bilo.. Kontrola ni hotela nič slišati o zmoti in mu je zasegla komplet ulov, komplet opremo (puško, obleko, uteži, masko, rokavice, nož, ...), plačal je "samo" 2000 HRK kazni, edino dobro, da mu še čolna niso vzeli... je bil par let tako jezen, da ni šel več dol... Tako, da bodite res pazljivi kaj kupujete in pri nakupu izrecno povejte da želite karto za robolov s puško ali kaj drugega, da vas potem ne doleti kaj neprijetnega...

Ufff... ma sm se pa razpisov
:oops:

Aja.. in to niso ribiške :wink:
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » To Jun 18, 2013 08:52

Zanimiva izkušnja,saj takih in podobnih mora bit precej.Res pa je,da z njimi ni dobro hrčke zobat,že tako imajo piko na nas :evil:
mašinfirer
koronas
Poddesetnik
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a koronas » To Jun 18, 2013 10:21

Najbrž je bil odgovor na moje vprašanje že zapisan med vrsticami, pa vendar. Je rekreacijsko ribolovno dovolilnico za lov na morju možno kupiti v lučki kapetaniji (konkretno Ugljan - Preko, v tur.agenciji je ni mogoče kupiti), ter ali je cena kaj višja od internetne verzije.
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » To Jun 18, 2013 10:25

V petek grem uredit plovno in ostalo pa bom še vprašu kako je z ribarjenjem.Grem pa v Rabac,ker mi je najbližje.
mašinfirer

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov