Zdravo,
no tole s pajki res ni najbolj prijetna zadeva, tako zelo hudo pa tudi ni... Mi jih ujamemo kar precej, ker se očitno radi zadržujejo tam, kjer se lovi grund... Jaz ga najprej dvignem v čoln na tak način, da stojim višje, njega pa spustim v dno čolna. Pogoj je seveda, da je dovolj prostora. Če je slabo zapet (in to je dostikrat) se zaradi neumornega tresenja sname kar sam. Če pa je dobro zapet, potem ga z laksom položim v vedro in dvignem do roba ter naslonim malo čez rob. Potem mu najprej s kleščami na hitro zdrobim glavo, da ga ubijem in neha tresti. Potem pa mu porežem vse hrbtne bodice in tudi tiste ob škrgah. Zgodilo se nam je tudi to, da je sinu priletel na boso nogo v čolnu in ga usekal. Takrat sem naredil malo panike zaradi tega, ker je bilo to prvič in nisem vedel, ali je slučajno alergičen. Takoj sem zglisiral k obali in v kafiču dobil vročo vodo, s katero smo polivali mesto pika. Baje naj bi bilo 70 stopinj dovolj, da strup koagulira in zgubi moč. Skratka, toliko vroča voda mora biti, da se še ne opečemo, pa je dovolj. Kot začetniku ti seveda priporočam, da se s pajki še ne ukvarjaš, ker boš imel že drugih problemov dovolj. Kasneje pa boš videl, da ni to noben bau bau, razen seveda, še enkrat poudarjam, če je kdo alergičen... Aja, pa še nekaj - ko se že čisto umiri in misliš da je mrtev in, ko se ga probaš dotakniti, ti bo skočil pol metra v zrak in spet začel tresti ko vrag. Tudi to je njihova značilnost
Sicer pa, zakaj se sploh igrati s pajki? Ker so pečeni, kot je napisal Pajer1, hudičevo dobri in okusni
Dober prijem, mirno morje in dober tek