ribolov za prvi maj
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
ribolov za prvi maj
pozdravljeni,
Letos se trije prijatelji prvič odpravljamo za prvi maj na morski ribolov. Do zdaj smo vedno hodili lovit na jezera. Sam sem zelo navdusen nad morskim, vendar sem do zdaj lovil samo poleti na dopustu, po vecini sem lovil v okolici ždrelca, ker sem imel prikolico v Sukošanu.
no, da preidem na bistvo...
Zanima me, katere vrste rib so so že aktivne v začetku maja, destinacija kam mi priporočate za prvi maj. Sam sem gledal Lošinj... Če do ve za kakšne dobre pozocije na tem otoku, kakšen apartma itd...
Zanimam se tudi za najem kakšne passare za obiske kakšnih bližnjih otokov.
za kakšne nasvete sam že vnaprej zahvaljujem.
Pa lep pozdrav
Letos se trije prijatelji prvič odpravljamo za prvi maj na morski ribolov. Do zdaj smo vedno hodili lovit na jezera. Sam sem zelo navdusen nad morskim, vendar sem do zdaj lovil samo poleti na dopustu, po vecini sem lovil v okolici ždrelca, ker sem imel prikolico v Sukošanu.
no, da preidem na bistvo...
Zanima me, katere vrste rib so so že aktivne v začetku maja, destinacija kam mi priporočate za prvi maj. Sam sem gledal Lošinj... Če do ve za kakšne dobre pozocije na tem otoku, kakšen apartma itd...
Zanimam se tudi za najem kakšne passare za obiske kakšnih bližnjih otokov.
za kakšne nasvete sam že vnaprej zahvaljujem.
Pa lep pozdrav
.
Lošinjski akvatorij je raj za lov na orade. Z obale , s čolna, na sardelo, raka, dagnjo, ni da ni.
Ribe pofotkal in ujel legenda oradolova na Lošinju domačin, Saša Šverko. Fotkano konec marca letos.
Na prvi je največja kilašica.
jutros su dobro papale -ovo mi je rekord u samo sat vremena ribolova (toliko su i jele od 6.30h do 7.30h)i za divno čudo niti jedna mi nije otpala.
LP
.
Lošinjski akvatorij je raj za lov na orade. Z obale , s čolna, na sardelo, raka, dagnjo, ni da ni.
Ribe pofotkal in ujel legenda oradolova na Lošinju domačin, Saša Šverko. Fotkano konec marca letos.
Na prvi je največja kilašica.
jutros su dobro papale -ovo mi je rekord u samo sat vremena ribolova (toliko su i jele od 6.30h do 7.30h)i za divno čudo niti jedna mi nije otpala.
LP
.
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
.
Daj ohladi se. Ne misli, da skačejo same ven. Uspešen oradolov je skupek večih dejavnikov, ki se poklopijo.
Gospod Šverko ima izdelan oradolov po lastnih izkušnjah. V to je vzeto vse kar po njegovem mnenju vpliva na čas dneva, kdaj se prehranjujejo. Izdelan sistem lovljenja mu daje resda nadpovprečne rezultate, toda za tem stoji ogromno lovnih dni. Tehnike niti ne menja pogosto, samo v smislu prostega propadanja ali rahlo obteženo.
Veliko bi se dalo pisat, pa je na koncu eno samo nabijanje.
Pojdi, lokacije niti niso tako strašno pomembne, uživaj, ..... in če bo ..... boš tudi srečen ribič.
Za hec pa tole!
LP
.
Daj ohladi se. Ne misli, da skačejo same ven. Uspešen oradolov je skupek večih dejavnikov, ki se poklopijo.
Gospod Šverko ima izdelan oradolov po lastnih izkušnjah. V to je vzeto vse kar po njegovem mnenju vpliva na čas dneva, kdaj se prehranjujejo. Izdelan sistem lovljenja mu daje resda nadpovprečne rezultate, toda za tem stoji ogromno lovnih dni. Tehnike niti ne menja pogosto, samo v smislu prostega propadanja ali rahlo obteženo.
Veliko bi se dalo pisat, pa je na koncu eno samo nabijanje.
Pojdi, lokacije niti niso tako strašno pomembne, uživaj, ..... in če bo ..... boš tudi srečen ribič.
Za hec pa tole!
LP
.
pajer 1
To poletje sem na Cresu ujel svojo največjo urado pa tudi podrl svoj osebni rekord v količini ujetih merskih rib v enem dnevu.
Orado (svojo največjo) sem ujel v zalivu pod vasjo Ustrine.
Količinski rekord pa sem podrl ( moram povedati koordinate ker ne vem določenega imena za ta kraj ) 44*37"10,08 S 44*22"53,25 V
Drugače pa se strinjam s Pajerjem1.
LP Gregor
Količinski rekord pa sem podrl ( moram povedati koordinate ker ne vem določenega imena za ta kraj ) 44*37"10,08 S 44*22"53,25 V
LP Gregor
Always think like a fish, no matter how wierd it gets
.
Madonca te je veeeeeeeelika orada čisto prevzela.
In to kar "to poletje", hahahahaha, moram pogledat kakšen koledar uporabljaš.
A je bila takoooooooooooo velika?
Podiral rekorde, lovil veeeeelike ribe in to v uvali Žal nad vasjo Ustrine.
Severno zapira to uvalo rt Ustrine, južno pa rt Županja. Načeloma je to dober teren za orado. Na rtih že preko 40m. Veliko ribo pripeljat iz globine na obalo pa tudi ni hec.
Še malce bolj severno je Martinščica, malo južneje pa Osor.
LP
.
gregihaha napisal/-a:To poletje sem na Cresu ujel svojo največjo urado pa tudi podrl svoj osebni rekord v količini ujetih merskih rib v enem dnevu.
LP Gregor
Madonca te je veeeeeeeelika orada čisto prevzela.
In to kar "to poletje", hahahahaha, moram pogledat kakšen koledar uporabljaš.
A je bila takoooooooooooo velika?
Podiral rekorde, lovil veeeeelike ribe in to v uvali Žal nad vasjo Ustrine.
Severno zapira to uvalo rt Ustrine, južno pa rt Županja. Načeloma je to dober teren za orado. Na rtih že preko 40m. Veliko ribo pripeljat iz globine na obalo pa tudi ni hec.
Še malce bolj severno je Martinščica, malo južneje pa Osor.
LP
.
pajer 1
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti