shootka harpoon
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
-
al
NE vem.. lovim kar nekaj časa pod vodo ampak ne vem zakaj bi lovil na še bolj primitiven način kot je podvodna puška.. (elastike pa puščica)..
Večjo ribo boš s tem poškodoval in po vsej verjetnosti tudi izgubil..
Podvodni ribolov naj bi veljal za selektivni ribolov torej preden ustreliš razmisliš ali je to to ali je boljše ribo pustit. Iz leta v leto opažam, da so pod vodo vse manjše ribe "obstreljene" in bolj plašne..
Če se spomnem 14 let nazaj.. si ribo zgrešil se je obrnila in je prišla nazaj.. Sedaj ko te riba zagleda beži kot hudič
Večjo ribo boš s tem poškodoval in po vsej verjetnosti tudi izgubil..
Podvodni ribolov naj bi veljal za selektivni ribolov torej preden ustreliš razmisliš ali je to to ali je boljše ribo pustit. Iz leta v leto opažam, da so pod vodo vse manjše ribe "obstreljene" in bolj plašne..
Če se spomnem 14 let nazaj.. si ribo zgrešil se je obrnila in je prišla nazaj.. Sedaj ko te riba zagleda beži kot hudič
-
al
Evolucija na kvadrat...
Šarg je bil riba, ki je pobegnil v luknjo.. zdaj ko te vidijo bežijo vsi ven..
Riba, ki je prej bila na 20 metrov je sedaj na 30-35.. tle pa že reskiraš glavo..
Pa tudi populacija podvodnih lovcec se je z internetnom močno razširila.. Veliko več je podvodnih lovcec..
Informacije so dostopne, sedaj je še veliko video posnetkov iz katerih se lahko marsikaj naučiš..
Škoda mi je edino videti obstreljene podmerske ribe...
Šarg je bil riba, ki je pobegnil v luknjo.. zdaj ko te vidijo bežijo vsi ven..
Riba, ki je prej bila na 20 metrov je sedaj na 30-35.. tle pa že reskiraš glavo..
Pa tudi populacija podvodnih lovcec se je z internetnom močno razširila.. Veliko več je podvodnih lovcec..
Informacije so dostopne, sedaj je še veliko video posnetkov iz katerih se lahko marsikaj naučiš..
Škoda mi je edino videti obstreljene podmerske ribe...
Re: shootka harpoon
volvo napisal/-a:http://m.youtube.com/watch?v=1ZUTcqi1aI8
Kaj pa pravite na to?
lovim s podobno doma narejeno/prirejeno fračo, pa moja punca tudi, pa še kdo drug..se da fino lovit ribe do 500 gramov. Kar je večje nima smisla, ker so premočne za ost.
Prednost? Da jo zložim pa zataknem pod neopren (shorty) grem v vodo in v pol ure naloviš za malico/kosilo. povprečje med 100 in 200 grami ribe.
ponoči pa tako ali tako na kavelj loviš, je lažje in večje ribe/raki.
Pomankljivsot pri šutki je premajhen roč, sam imam večjega, ter gumica iz medicinskega lateksa, katera se je po 2h letih "utekočinila". Pa tudi vodilo ni bilo to to, ker se je slišalo 100 metrov daleč naokoli da si ustrelil.
lp, david
- jutri pa res
- Viceadmiral
- Kraj: Maribor
Fudu v Jadranu...
http://www.zurnal24.si/stupena-riba-nap ... nek-242082
http://www.zurnal24.si/stupena-riba-nap ... nek-242082
Re: shootka harpoon
kr3mn1 napisal/-a:ponoči pa tako ali tako na kavelj loviš, je lažje in večje ribe/raki.
po zakonu se ponoči ne sme loviti čeprav se večina požvižga na zakone..
peter, če bi jaz in moj kavel v tistih parih nočeh na leto ko sem na morju kako škodo delala, potem bi bila stvar drugačna.
Drugače sem večino na jeklenkah, samo tam ni lova. Potegnejo pa marsikaj ven, v vasi kjer imam vikend na morju so "specialci" ki navlečejo po par deset kil ugorjev in raznih hobotnic na noč ven, pa ... ja so od tam in je to "uredu".
sam se držim načela da ujej kar poješ, ostalo pusti tam. Isto kot pri nabiranju gob. samo eni potrebujejo polno skrinjo, da jo na spomlad lahko v kanto spraznejo.
potem so bili še dragi, na pagu imajo gostilne odkupno ceno 10-15 kun na kg. pa vrše brez oznak, pa potopljeni plovci, pa navezane vrše po 20 metrov narazen s plovci nasredin da na sidro lovijo potem, eh...
saj pravim, če bi vsaj samo zase lovil, sicer ne bi kdo imel tune za božič na mizi nekje v švici, bi pa zato bil morje 5x bolj poln.
saj pravim, če bi vsaj samo zase lovil, sicer ne bi kdo imel tune za božič na mizi nekje v švici, bi pa zato bil morje 5x bolj poln.
Volvo, jaz imam prav takole Shutko. Kupil sem jo pred nekaj leti, ko me je malo začel mamit podvodni ribolov. Fino je, ker je majhna in priročna (se razstavi) ter v primerjavi s pravimi "kanoni" (puškami) praktično neopazna. Tudi ne rabiš nič drugega, če hočeš malo spoznat ta šport. Ko se hočeš iti "pravi" podvodni lov namreč hitro ugotoviš, da je puška samo en del nujno potrebne opreme.
Z njo ujameš kakšen podmerski drobiž, to je pa tudi vse. Poleg tega moraš pazit, da ne streljaš kam proti globini, ker puščica gre. Pa skozi ribo gre tudi hitro, ker je puščica precej tanka. In potem reva preluknjana seveda odplava.
Jaz jo imam sicer še vedno v svoji "ribiški škatli", uporabljam jo pa nič več. Če te zanima ti jo prodam.
Z njo ujameš kakšen podmerski drobiž, to je pa tudi vse. Poleg tega moraš pazit, da ne streljaš kam proti globini, ker puščica gre. Pa skozi ribo gre tudi hitro, ker je puščica precej tanka. In potem reva preluknjana seveda odplava.
Jaz jo imam sicer še vedno v svoji "ribiški škatli", uporabljam jo pa nič več. Če te zanima ti jo prodam.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost