shootka harpoon

Vse o ribolovu s kopnega, plovila ali podvodnem ribolovu. Dodate lahko tudi primerne lokacije in vaše izkušnje.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

volvo
Kapitan bojne ladje

shootka harpoon

OdgovorNapisal/-a volvo » Ne Dec 21, 2014 10:13

al

OdgovorNapisal/-a al » Ne Dec 21, 2014 10:19

Všeč mi je komentar pod videom:
can u actually eat those small fishes? or do u just do it "for fun"?

:?
Uporabniški avatar
peterv6i
Admiral
Kraj: Izola
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a peterv6i » Ne Dec 21, 2014 13:58

NE vem.. lovim kar nekaj časa pod vodo ampak ne vem zakaj bi lovil na še bolj primitiven način kot je podvodna puška.. (elastike pa puščica)..
Večjo ribo boš s tem poškodoval in po vsej verjetnosti tudi izgubil..
Podvodni ribolov naj bi veljal za selektivni ribolov torej preden ustreliš razmisliš ali je to to ali je boljše ribo pustit. Iz leta v leto opažam, da so pod vodo vse manjše ribe "obstreljene" in bolj plašne..
Če se spomnem 14 let nazaj.. si ribo zgrešil se je obrnila in je prišla nazaj.. Sedaj ko te riba zagleda beži kot hudič
al

OdgovorNapisal/-a al » Ne Dec 21, 2014 14:03

peterv6i napisal/-a:Če se spomnem 14 let nazaj.. si ribo zgrešil se je obrnila in je prišla nazaj..

lepo zapisano
to kar citiram, je še zmeraj v Grčiji... (pa stane dovoljenje 30eur za 2 leti!!)
Bavarko
Admiral

OdgovorNapisal/-a Bavarko » Ne Dec 21, 2014 16:29

Evolucija!
Uporabniški avatar
peterv6i
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a peterv6i » Ne Dec 21, 2014 20:15

Evolucija na kvadrat...
Šarg je bil riba, ki je pobegnil v luknjo.. zdaj ko te vidijo bežijo vsi ven..
Riba, ki je prej bila na 20 metrov je sedaj na 30-35.. tle pa že reskiraš glavo..
Pa tudi populacija podvodnih lovcec se je z internetnom močno razširila.. Veliko več je podvodnih lovcec..
Informacije so dostopne, sedaj je še veliko video posnetkov iz katerih se lahko marsikaj naučiš..
Škoda mi je edino videti obstreljene podmerske ribe...
kr3mn1
Admiral
Kraj: Kranj / Pag(LUN)

Re: shootka harpoon

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Po Dec 22, 2014 09:01

volvo napisal/-a:http://m.youtube.com/watch?v=1ZUTcqi1aI8

Kaj pa pravite na to?

lovim s podobno doma narejeno/prirejeno fračo, pa moja punca tudi, pa še kdo drug..se da fino lovit ribe do 500 gramov. Kar je večje nima smisla, ker so premočne za ost.

Prednost? Da jo zložim pa zataknem pod neopren (shorty) grem v vodo in v pol ure naloviš za malico/kosilo. povprečje med 100 in 200 grami ribe.

ponoči pa tako ali tako na kavelj loviš, je lažje in večje ribe/raki.

Pomankljivsot pri šutki je premajhen roč, sam imam večjega, ter gumica iz medicinskega lateksa, katera se je po 2h letih "utekočinila". Pa tudi vodilo ni bilo to to, ker se je slišalo 100 metrov daleč naokoli da si ustrelil.

lp, david
Uporabniški avatar
jutri pa res
Viceadmiral
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a jutri pa res » Po Dec 22, 2014 11:18

Uporabniški avatar
peterv6i
Admiral
Kontakt:

Re: shootka harpoon

OdgovorNapisal/-a peterv6i » Po Dec 22, 2014 13:26

kr3mn1 napisal/-a:ponoči pa tako ali tako na kavelj loviš, je lažje in večje ribe/raki.

po zakonu se ponoči ne sme loviti čeprav se večina požvižga na zakone..
kr3mn1
Admiral

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Po Dec 22, 2014 16:17

je res,

samo če bi vsak vzel samo toliko kot jaz, ki pojem kar nalovim, bi bila morja veliko bolj polna.

in dokler na dah pa na roke ponoči lovim, mi malce dol visi za to stvar. Ne vzemi narobe, samo tko je.
Uporabniški avatar
peterv6i
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a peterv6i » Po Dec 22, 2014 17:42

Vsak ve pri sebi kaj je prav :) nobenega ne obtožujem.. res je da ste takšni ki ne naredite škode ponoči in so takšni, ki od tega živijo.. tako pač funkcionira ta naš svet ;)
kr3mn1
Admiral

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Po Dec 22, 2014 22:24

:)

peter, če bi jaz in moj kavel v tistih parih nočeh na leto ko sem na morju kako škodo delala, potem bi bila stvar drugačna.

Drugače sem večino na jeklenkah, samo tam ni lova. Potegnejo pa marsikaj ven, v vasi kjer imam vikend na morju so "specialci" ki navlečejo po par deset kil ugorjev in raznih hobotnic na noč ven, pa ... ja so od tam in je to "uredu".

sam se držim načela da ujej kar poješ, ostalo pusti tam. Isto kot pri nabiranju gob. samo eni potrebujejo polno skrinjo, da jo na spomlad lahko v kanto spraznejo.
Uporabniški avatar
peterv6i
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a peterv6i » To Dec 23, 2014 08:35

Ja... itak.. vsak ve pri sebi kaj je prav...
Zadnjič so uleteli domačini z barko so nalovili 75 kg hobotnic v dveh.. (kvota za izlov je 5kg na glavo).. in ker nimajo kam prodati teh živali so jih prodajali po 35 kun/kg..
To glede ribolova z jeklenkami ponoči pa je zgodba zase...
kr3mn1
Admiral

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Sr Dec 24, 2014 07:51

potem so bili še dragi, na pagu imajo gostilne odkupno ceno 10-15 kun na kg. pa vrše brez oznak, pa potopljeni plovci, pa navezane vrše po 20 metrov narazen s plovci nasredin da na sidro lovijo potem, eh...

saj pravim, če bi vsaj samo zase lovil, sicer ne bi kdo imel tune za božič na mizi nekje v švici, bi pa zato bil morje 5x bolj poln.
jedujedu
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a jedujedu » Če Dec 25, 2014 21:11

Volvo, jaz imam prav takole Shutko. Kupil sem jo pred nekaj leti, ko me je malo začel mamit podvodni ribolov. Fino je, ker je majhna in priročna (se razstavi) ter v primerjavi s pravimi "kanoni" (puškami) praktično neopazna. Tudi ne rabiš nič drugega, če hočeš malo spoznat ta šport. Ko se hočeš iti "pravi" podvodni lov namreč hitro ugotoviš, da je puška samo en del nujno potrebne opreme.

Z njo ujameš kakšen podmerski drobiž, to je pa tudi vse. Poleg tega moraš pazit, da ne streljaš kam proti globini, ker puščica gre. Pa skozi ribo gre tudi hitro, ker je puščica precej tanka. In potem reva preluknjana seveda odplava.

Jaz jo imam sicer še vedno v svoji "ribiški škatli", uporabljam jo pa nič več. Če te zanima ti jo prodam.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost