panula stara baška kamp škrila

Vse o ribolovu s kopnega, plovila ali podvodnem ribolovu. Dodate lahko tudi primerne lokacije in vaše izkušnje.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

polh12
Desetnik

panula stara baška kamp škrila

OdgovorNapisal/-a polh12 » So Feb 20, 2016 13:41

zanima me če ima kdo kakšne izkušnje z ribolovom v kampu škrila v stari baški. najbolj me zanima panula z umetnimi in živimi vabami in kaj se da ujeti ter kako je dol z zobatci.
hvala
No. 1
Admiral
Kraj: Vodice & Novigrad

OdgovorNapisal/-a No. 1 » Ne Feb 21, 2016 11:57

Maš kr kazga ornk umetnika za tole v tem kampu, jst mam ™ kolega pa tam nek sosed je stoj pa glej ribič z gumico... A ti si v tem kampu?
Wellcraft 2600 Martinique
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Po Feb 22, 2016 13:26

Krk je kar obremenjen, kar se tiče lova na zobatce. Lovi se jih okoli Galuna, Plavnika, Grgura (hitro zapneš)... Najlažje je pogledati mape, da vidiš, kje je razgiban in zanimiv teren (police, plitvine).
morskii
Štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a morskii » Po Feb 22, 2016 18:45

povej daki če ni skrivnost,kje na teh lokacijah si ti imel največ uspeha.
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Po Feb 22, 2016 20:19

To so splošno znane lokacije, kjer je dosti panulašev. Jaz tam ne lovim, ker imam predaleč do tja. Raje lovim na drugi strani okoli laganja, kjer je tudi dobra lokacija.
Dimen
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Dimen » To Feb 23, 2016 09:33

Daki napisal/-a:... Najlažje je pogledati mape, da vidiš, kje je razgiban in zanimiv teren (police, plitvine).

Katere mape??
blisk
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a blisk » To Feb 23, 2016 10:35

Od Stare Baške do Baške imaš cel kup terenov kjer se da dobit ribo. Pa okrog Prviča, Grgurja. Samo je treba peglat in peglat :D
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » To Feb 23, 2016 11:29

Dimen napisal/-a:
Daki napisal/-a:... Najlažje je pogledati mape, da vidiš, kje je razgiban in zanimiv teren (police, plitvine).

Katere mape??

Se opravičujem. Mislil sem na navtične karte, kjer imaš podano globino, pličake...
blisk
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a blisk » To Feb 23, 2016 14:24

Z navtičnimi kartami si ne boš dosti pomagal. Večine spotov ni na karti, sploh ne tistih kjer se dvigne iz -40 na -20 m.
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » To Feb 23, 2016 16:38

Večje karte ti lepo pokažejo razgiban teren. Ko prideš zraven, pa seveda fishfinder.
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » To Feb 23, 2016 19:30

Ne tako kar na splošno v nič devati kart...

Vsaj Navionics ima v Jadranu precej solidno prikazan tudi podmorski relief - recimo približno 2 NM zahodno od otočka/svetilnika Galun je 'zarisana' podvodna vzpetina, ki se vzpne z recimo 70 na okrog 12 m globine.

Tudi ARKOD karta - ki sploh ni izrazito navtična - ima tam narisano 14 m globine za 'plič. LIBAN'.

Koliko je to zanimivo za ribe, pa ne morem reči.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Dimen
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Dimen » Sr Feb 24, 2016 08:56

Navionics chartplotter karta: https://webapp.navionics.com/#@8&key=efspGekfxA

Takoj najdeš spot o katerem govori Marjan :D
blisk
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a blisk » Sr Feb 24, 2016 13:44

Marjan, ja take stvari so označene, samo poleti boš tam težko dobil že prostor za sidranje.
Sam govorim o pozicijah 50x50 m ki jih ni označenih razen če ogrožajo varnost plovbe. Na takih pozicijah lovijo domorodci.
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Če Feb 25, 2016 09:16

Karte ti pomagajo za orientacijo, kjer odkrivaš teren. Potem pa tam panuliraš in raziskuješ teren. Je res, da dostikrat najdeš kaj zanimivega, kar ni označeno na karti.
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Po Feb 29, 2016 23:08

blisk napisal/-a:Marjan, ja take stvari so označene, samo poleti boš tam težko dobil že prostor za sidranje.
Sam govorim o pozicijah 50x50 m ki jih ni označenih razen če ogrožajo varnost plovbe. Na takih pozicijah lovijo domorodci.

Ne vem...

Imam vtis, da bi lahko SonarChart bile precej natančnejše, kot so sicer uradne izmere.
Only Navionics accepts sonar logs from all major plotter/sounder brands and ... On mobile, just tap Menu>Update All. See the latest charts on our WebApp.

Slika

O tem, kaj to - po mojem - pomeni, bi se dalo razdebatirati (ampak če koga to zanima natančneje, bolje da odpremo svojo temo).
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta