Lignjelov 2016-17

Vse o ribolovu s kopnega, plovila ali podvodnem ribolovu. Dodate lahko tudi primerne lokacije in vaše izkušnje.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » Po Dec 05, 2016 22:54

:D ejejoj, ke fini so bli frigani, pa še lačn lignjelouc :roll: 8) :lol: :lol: sem pa pozabu povedat da je imel tavečji 85dkg 8)
Jaz vlečem panulo zaenkrat na globini od 10 do 14m, se pa kar bližajo obali.
Uporabniški avatar
Vege
Poročnik fregate
Kraj: Šempeter pri Gorici

OdgovorNapisal/-a Vege » Če Dec 08, 2016 14:11

Alesjo, kako je blo pa v torek? Ti si se držal bolj ob obali, mi smo šli po moji "standardni" poti. Ujeli smo sicer 9 kalamarov, vendar sem imel občutek, kot da so le otipavali pušče, ker nam je na kronicah od pušč ostalo po pol lovke, ali pa par priseskov. Morda je to odvisno od tega, koliko je čisto morje, da ima kalamar čas si dobro ogledat vabo?
Naj še objavim par fotk s "terena" da ne bo le tistih, ko sem že doma :wink:
LP Vege

Slika
Slika
Slika
Slika
Hvali morje in drži se kopnega!
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » Če Dec 08, 2016 19:23

:D Ha, v torek jaz 6 lignjev RobertB , ki je bil z menoj pa 9kosov, uspešno :wink: ravnokar pa sem prišel domov z petimi lignji 8) par uric sem bil zunaj :)
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Če Dec 08, 2016 20:33

Lignjesio, bravo!! :lol:
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Pe Dec 09, 2016 11:00

Jaz sem jih pa videl 10, 5 od Alesia in 5 od Roberta b. :cry: :lol: Jebiga ni bili sreče+ Alesio jih pokliče pa priplavajo k njemu, kot kure, je bilo pa vseeno zanimivo in lušno. 8)
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Ne Dec 11, 2016 21:38

Jaz sem bil včeraj na vodi s kolegom, pa je bilo kar dobro. Proti mraku, pa pozno v noč površinska panula štiri kile lignjev. Jutri pa spet :D .
boštjan.knez
Poročnik bojne ladje
Kraj: Nova Gorica

OdgovorNapisal/-a boštjan.knez » Po Dec 12, 2016 01:31

Daki napisal/-a:Jaz sem bil včeraj na vodi s kolegom, pa je bilo kar dobro. Proti mraku, pa pozno v noč površinska panula štiri kile lignjev. Jutri pa spet :D .

Lepo slišat,4kg . kako si to lovil?
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Po Dec 12, 2016 07:00

Čisto enostavno. Dve palici, Maria Princess (ena svetlejša, druga temnejša), spustiš 20 metrov brez obtežitve in voziš v nizki vodi. Ta sistem se uporablja za nočni lignjelov. Podnevi pa globinsko z obtežitvijo.
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Po Dec 12, 2016 15:20

.

Včeraj, nedelja, napoved je bila za lov kar dobra. Nizka oblačnost, rahlo megleno, rahel veter z juga in potem jugo zahoda, to pa ni za zamudit.Ob 5h zjutraj auf , pa na morje.

Na koncu pa 39 kom lignjev. Zanimivo, da so bili vsi ujeti na težko panulo, Sem vmes poskusil tudi tataki, na šeki Buje, pa nisem nič ujel. Ko sem pa panulo peljal ob grebenu, 18m plus.minus, sem pa vsakič ujel lignja. Kdo bi vedel zakaj?

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Po Dec 12, 2016 22:39

Čestitke, lep ulov. Jaz osebno imam še vedno najboljše rezultate na klasično cukanje, čeprav je tudi panula super. Kar se pa tatakija tiče, se pa pri meni v poletnih mesecih (takrat jih največ lovim za panulo) obnese super, v zimskih pa nič boljše kot običajne pušče.
Timci

OdgovorNapisal/-a Timci » To Dec 13, 2016 08:13

Daki napisal/-a:Čestitke, lep ulov. Jaz osebno imam še vedno najboljše rezultate na klasično cukanje, čeprav je tudi panula super. Kar se pa tatakija tiče, se pa pri meni v poletnih mesecih (takrat jih največ lovim za panulo) obnese super, v zimskih pa nič boljše kot običajne pušče.

Pozdravljeni Daki :D

sem novi član in redno prebiram forum, saj mi je zelo zanimiv in poučen.
Zanima me ali ribolov izvajate v Slovenskem morju ali Hrvaškem.
Z očetom se 1-2 na mesec odpraviva na lov v Slovensko morje, vendar pri ulovu prevladujejo sipe. Loviva predvsem na pušče z dodatno obtežitvijo (dodatnim svincem). Imate kakšen nasvet s katerim bi ujela tudi kakšnjega lignja več. Zdaj sva na razmerju 8:1 za sipe.

Lep pozdrav vsem :P
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » To Dec 13, 2016 09:28

Timci, dobrodošel med nami.

Jaz lovim lignje od maja do oktobra izključno na hrvaškem, ker potrebujem živo vabo za panuliranje. V zimskih mesecih pa tudi nekaj v slovenskem morju. Na primer, v soboto sem jih lovil na hrvaškem (nočna panula), včeraj pa pri nas (cukanje).

Pri nas je sedaj dosti več sip kot lignjev. Skoraj na vseh terenih se jo da dobiti. Kar se pa lignjev tiče, sem jih letos ujel največ pri boji Vidi (od Vide 100-200 metrov desno proti Italiji). Poskusi tam. Pa dober ulov ti želim.
Uporabniški avatar
peterv6i
Admiral
Kraj: Izola
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a peterv6i » To Dec 13, 2016 14:42

Samo pri boji Vida je globina tam 23-24 metrov?! ponavadi smo kalamare pod večer lovili okoli šeke (plitvine) na rt.ronek..

Zadnjič sem probal na parniku pred izolo pa nisem nič dobil..
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » To Dec 13, 2016 18:32

peterv6i napisal/-a:Samo pri boji Vida je globina tam 23-24 metrov?! ponavadi smo kalamare pod večer lovili okoli šeke (plitvine) na rt.ronek.

Zelo zgodaj zjutraj, proti večeru in ponoči jih lovim v plitvini. Čez dan jih pa vedno lovim na globini okoli 20 metrov. Tako sem imel največ uspeha.
moro12345
Admiral
Kraj: Ankaran

OdgovorNapisal/-a moro12345 » Sr Dec 14, 2016 12:40

jaz pa to leto jih lovim u ribarnici...5 euro na kg sveže...pride bolj poceni skozi ;)

drugače pa ful hude ribone na morju....to se splača....debeli prav bogati :)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti