Jaz vlečem panulo zaenkrat na globini od 10 do 14m, se pa kar bližajo obali.
Lignjelov 2016-17
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Alesjo, kako je blo pa v torek? Ti si se držal bolj ob obali, mi smo šli po moji "standardni" poti. Ujeli smo sicer 9 kalamarov, vendar sem imel občutek, kot da so le otipavali pušče, ker nam je na kronicah od pušč ostalo po pol lovke, ali pa par priseskov. Morda je to odvisno od tega, koliko je čisto morje, da ima kalamar čas si dobro ogledat vabo?
Naj še objavim par fotk s "terena" da ne bo le tistih, ko sem že doma
LP Vege

Naj še objavim par fotk s "terena" da ne bo le tistih, ko sem že doma
LP Vege

Hvali morje in drži se kopnega!
-
Daki
-
boštjan.knez
- Poročnik bojne ladje
- Kraj: Nova Gorica
-
Daki
.
Včeraj, nedelja, napoved je bila za lov kar dobra. Nizka oblačnost, rahlo megleno, rahel veter z juga in potem jugo zahoda, to pa ni za zamudit.Ob 5h zjutraj auf , pa na morje.
Na koncu pa 39 kom lignjev. Zanimivo, da so bili vsi ujeti na težko panulo, Sem vmes poskusil tudi tataki, na šeki Buje, pa nisem nič ujel. Ko sem pa panulo peljal ob grebenu, 18m plus.minus, sem pa vsakič ujel lignja. Kdo bi vedel zakaj?
.
Včeraj, nedelja, napoved je bila za lov kar dobra. Nizka oblačnost, rahlo megleno, rahel veter z juga in potem jugo zahoda, to pa ni za zamudit.Ob 5h zjutraj auf , pa na morje.
Na koncu pa 39 kom lignjev. Zanimivo, da so bili vsi ujeti na težko panulo, Sem vmes poskusil tudi tataki, na šeki Buje, pa nisem nič ujel. Ko sem pa panulo peljal ob grebenu, 18m plus.minus, sem pa vsakič ujel lignja. Kdo bi vedel zakaj?
.
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
-
Daki
Daki napisal/-a:Čestitke, lep ulov. Jaz osebno imam še vedno najboljše rezultate na klasično cukanje, čeprav je tudi panula super. Kar se pa tatakija tiče, se pa pri meni v poletnih mesecih (takrat jih največ lovim za panulo) obnese super, v zimskih pa nič boljše kot običajne pušče.
Pozdravljeni Daki
sem novi član in redno prebiram forum, saj mi je zelo zanimiv in poučen.
Zanima me ali ribolov izvajate v Slovenskem morju ali Hrvaškem.
Z očetom se 1-2 na mesec odpraviva na lov v Slovensko morje, vendar pri ulovu prevladujejo sipe. Loviva predvsem na pušče z dodatno obtežitvijo (dodatnim svincem). Imate kakšen nasvet s katerim bi ujela tudi kakšnjega lignja več. Zdaj sva na razmerju 8:1 za sipe.
Lep pozdrav vsem
-
Daki
Timci, dobrodošel med nami.
Jaz lovim lignje od maja do oktobra izključno na hrvaškem, ker potrebujem živo vabo za panuliranje. V zimskih mesecih pa tudi nekaj v slovenskem morju. Na primer, v soboto sem jih lovil na hrvaškem (nočna panula), včeraj pa pri nas (cukanje).
Pri nas je sedaj dosti več sip kot lignjev. Skoraj na vseh terenih se jo da dobiti. Kar se pa lignjev tiče, sem jih letos ujel največ pri boji Vidi (od Vide 100-200 metrov desno proti Italiji). Poskusi tam. Pa dober ulov ti želim.
Jaz lovim lignje od maja do oktobra izključno na hrvaškem, ker potrebujem živo vabo za panuliranje. V zimskih mesecih pa tudi nekaj v slovenskem morju. Na primer, v soboto sem jih lovil na hrvaškem (nočna panula), včeraj pa pri nas (cukanje).
Pri nas je sedaj dosti več sip kot lignjev. Skoraj na vseh terenih se jo da dobiti. Kar se pa lignjev tiče, sem jih letos ujel največ pri boji Vidi (od Vide 100-200 metrov desno proti Italiji). Poskusi tam. Pa dober ulov ti želim.
-
Daki
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti