ribiške dovolilnice na hrvaškem v praksi

Vse o ribolovu s kopnega, plovila ali podvodnem ribolovu. Dodate lahko tudi primerne lokacije in vaše izkušnje.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

NOVI FOSIL
Admiral
Kraj: LJ-CRES
Kontakt:

Re: ribiške dovolilnice na hrvaškem v praksi

OdgovorNapisal/-a NOVI FOSIL » Po Jan 08, 2018 12:19

MareC napisal/-a:
Daki napisal/-a:Mogoče ve, kako je z juniorji, ali je isto kot prej od 14 leta leta dalje? Vem da je za njih članarina HSŠRM 20 kun + karta 10 kun. Vse skupaj nič.

CIJENE GODIŠNJIH DOZVOLA SA ČLANSKOM ISKAZNICOM HSSRM

Godišnja dozvole za osobe od 19 do 59 godina 400,00 kn
Godišnja dozvola za umirovljenike ili starije od 60 godina 110,00 kn
Godišnja dozvola za osobe do 18 godina 30,00 kn
Godišnja dozvola za parangal 300,00 kn
(važeća samo uz godišnju rekreacijsku ili sportsku dozvolu)

razumem tako HSSRM je 50HRK + 30,00HRK letna športska

Jaz pa razumem tako:

Za maloljetne do 18 godina HSSRM 20kn + 10kn dovolilnica, skupno 30KN
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » Sr Jan 10, 2018 19:38

evo tako je

Cijene godišnjih dozvola i članskih iskaznica HSŠRM:

junior (do 18 godina starosti): 30 kn (10 kn dozvola, 20 kn članarina HSŠRM)
senior (18 – 65 godina starosti): 400 kn (350 kn dozvola, 50 kn članrina HSŠRM)
umirovljenik: 110 kn (60 kn dozvola + 50 kn članarina HSŠRM)
veteran (iznad 65 godina starosti): 110 kn (60 kn dozvola + 50 kn članarina HSŠRM)
invalid Domovinskog rata (HRVI): 60 kn (10 kn dozvola + 50 kn članarina HSŠRM)

Cijene dodatnih dozvola:

parangal: 200 kn
vrša: 200 kn
osti: 100 kn
umjetna rasvjeta: 100 kn
lov velike ribe: 700 kn
andrejzabukovec
Štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a andrejzabukovec » Sr Jan 10, 2018 23:33

No takole.
Z kolegi smo si 4.1.2017 nabavili letne dovolilnice za lovljenje na Hrvaškem, moral si se vpisati v športno ribolovno društvo to stane 150 kun karta pa stane 350 kun.Vse to smo opravili v Umagu stalo nas je na glavo 500kun in to je to.Dobiš člansko izkaznico in pa karto na A4 formatu.

NI GLIH TEMA AMPAK BOM VSE EN POVEDAL

Seveda smo bili vsi veseli, in gremo loviti lignje pri Savudriji, policije ogromno ): zaradi arbitraže.
Jaz sem ostal 2 dni kolega pa 4 dni. Izlov je bil kr zadovoljiv.
V glavnem da ne bom predolg govoril.
V Nedeljo zjutraj ob 5h kolega izploveta lovita, nekaj ujameta itd. se vrneta ob 8h nazaj.Pospravita opremo gresta nekaj pojest, kavica itd se vrneta ob 12h da gresta še mal loviti preden nazaj v Lj. in Prideta na obalo in kaj zagledata gumenjak prerezan z olfa nožem cca.15 cm. po levi tubi.Poklicala policijo prijavila škodo in to je to.

Hočem rečt da mal popazite na opremo če imate čolne v Istri ali pa tudi kje drugje ker se mi zdi da so v tem delu Istre kr napetosti.Tudi po lokalih se to kr naprej omenja če si Slovenec kr mal utihnejo in vidiš tiste poglede če zastopte.
Za mene je to vse en nesmisel.
Lp.Andrej
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » Če Jan 11, 2018 06:57

andrejzabukovec napisal/-a:No takole.
Z kolegi smo si 4.1.2017 nabavili letne dovolilnice za lovljenje na Hrvaškem, moral si se vpisati v športno ribolovno društvo to stane 150 kun karta pa stane 350 kun.Vse to smo opravili v Umagu stalo nas je na glavo 500kun in to je to.Dobiš člansko izkaznico in pa karto na A4 formatu.

vidiš tu je ta haklc "moral si se vpisat ŠRD"
po zakonu se "MORAŠ" vpisati samo v HSŠRM in ni nujno plačatai članarino društvu, tukaj so izkoristili "luknjo" in neznaje kupcev
seveda enako počnejo v slovenskih trgovinah , kjer prodajajo pogodbeno?! dovolilnice za hrvaška društva
xstjan
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a xstjan » Pe Jan 12, 2018 08:31

Živjo
Meni so iz Scubacentra komentirali, da z rekreacijsko letno dovolilnico ne moreš loviti iz čolna. Tega v pravilniku nisem našel. Našel sem samo, da imajo imetniki športnih letnih dovolilnic pravico za dokup dovolilnice za lov na veliko ribo (laks nad debelino 30 lb). Iz tega lahko razumem, da je ribolov iz čolna z laksom do 30 lb dovoljen tudi z rekreacijskimi dovolilnicami. Kako to razumete?

Kje v Umagu kupit letne dovolilnice? Glede na to, da ne nameravam izvajati podvodnega ribolova in se mi ne da ukvarjat z vpisom v ribiška društva, se nagibam k letni rekreacijski dovolilnici.

Lp, Kristjan
NOVI FOSIL
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a NOVI FOSIL » Pe Jan 12, 2018 10:16

:D
Dobil si napačno informacijo. Omejitev 30LB se nanaša tako na športni kot rekreacijski ribolov.
Lov iz čolna je dovoljen pri vseh dovolilnicah.

Nad 30 LB se lahko lovi velika riba, z dovolilnico za veliko ribo, in to pod posebnimi pogoji.
Lahko imaš samo EN trnek na priboru.
Uporabniški avatar
sova
Admiral
Kraj: Solkan

OdgovorNapisal/-a sova » Pe Jan 12, 2018 11:17

Tudi jaz sem kotaktiral Scubacenter za nabavo letne športne dovolilnice za upokojence. Odgovor : ne morem je kupit, ker še nimam 65 let. Napaka. V novem zakonu piše oziroma tudi v starem je bilo (60let) (Godišnja dozvola za osobe koje su umirovljenici ili koji su navršili 65 godina života) to pomeni, da si upokojenec ali starejši od 65 let. Vendar je ne bom kupil, ker baje stane prevod odločbe 120eur. Stem denarjem kupim normalno letno športno karto in še kako drugo zdraven. Se pravi, da so slabo obveščeni ali so slabo prečitali zakon, ker razlika med i koji ali ili koji je velika.

lp.
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Pe Jan 12, 2018 13:13

.

Kaj reči, da bo kolikor toliko razumljeno, okoli ribiških dovolilnic za HR morje?

Hrvatje so po velikem pritisku s strani uradne politike EU-ja, lani, le sprostili nakup dovolilnic, oz. so izenačili pogoje za vse rezidente EU-ja. In naše veselje je bilo neizmerno. Saj je še nekaj veselja, toda, da so pa toliko zakomplicirali letošnji nakup, pa presega vse meje. Pa je na vse skupaj vplivalo še sprejetje novega pravilnika, ki je bil sprejet brez razprave v zadnjem hipu. In imamo situacijo, ki po mojem mnenju ne izboljšuje razmer. Športno ribištvo sploh ni gospodarska panoga. Kot taka ne bi potrebovala nevem kakšno zaščito, oz. nadzor nad prodajo dovolilnic. Na enem od hrvaških forumov sem prebral, da imajo sedaj 26 različnih kategorij dovolilnic in še 4 poddovolilnice. (puška, vrša, parangal, velika riba , pa še kaj ...) Tudi tam se uporabniki čudijo taki zakompliciranosti dejavnosti, ki je za samo HR državo, tak vtis daje vse skupaj, "strašno pomemben" dejavnik v proračunu.

Ker sem se malo poigral glede nakupa letošnje dovolilnice so dejstva sledeča.

Preko neta je nakup nemogoč. Zakaj, še sam bog ne ve!
Načeloma se lahko kupi samo na Hrvaškem. Res jih Scubacenter na Brnčičevi-LJ, SLO, prodaja, toda so samo podaljšana roka ribiškega društva Ribon Novigrad Istarski.
Klical sem vsaj deset prodajalcev dovolilnic na HR, seznam je objavljen na straneh ministrstva, in je stvar taka. Turistične agencije, trgovine in podobno prodajajo samo rekreacijske dovolilnice. Zakaj nimajo tudi športnih, ne zna nihče odgovorit. Ribolovna društva, klubi pa le te prodajajo, toda so časovno omejeni na neke uradne ure, ki so povečini dvakrat na teden in to v poznopopoldandskih, oz. večernih urah in še to med tednom.

In še in še tega, tudi da je članstvo obvezno, ve se zakaj to nabijajo, ... Tukaj je svetla izjema trgovina Cesar na Malem lošinju. Itak se zame le oni zmeraj obnašajo profesjonalno in ne naduto odkar jih poznam.

Konec koncev, znajti se je treba!

Res je, kar se kaže tudi tokrat, da so hrvatje svetovni prvaki v kompliciranju stvari, ki bi morale biti enostavne kot keks!

Malo sem na glas razmišljal, pa nja še kdo kaj doda, popravi intakodalje.

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
NOVI FOSIL
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a NOVI FOSIL » Pe Jan 12, 2018 17:53

pajer1 napisal/-a:.

In še in še tega, tudi da je članstvo obvezno, ve se zakaj to nabijajo, ... Tukaj je svetla izjema trgovina Cesar na Malem lošinju. Itak se zame le oni zmeraj obnašajo profesjonalno in ne naduto odkar jih poznam.

.

Jaz ne bi navajal nepreverjene informacije.
Za športsko karto v trgovini Cesar moraš obvezno plačati 100 KN članarine za klub Udica plus ostalo.

V vednost.

Zgoraj napisano ni resnično!

Članarino klubom ni potrebno plačat.

Dopisal, pajer1, moderator

.
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Pe Jan 12, 2018 19:30

NOVI FOSIL"
Za športsko karto v trgovini Cesar moraš obvezno plačati 100 KN članarine za klub Udica plus ostalo.[/quote]

.

[quote="MareC napisal/-a:
, jaz sem kupil na Lošinju letno za športni ribolov, ki se sigurno bolj splača kot rekreacijska, plačal sem 350+50HRK za 365 dni oz do 31.12.2018

Toliko o preverjenih informacijah.

.
pajer 1

NOVI FOSIL
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a NOVI FOSIL » Pe Jan 12, 2018 19:36

.

Res so prodajali športske brez kluba, dokler se tukaj to ni javno objavljalo.
Sedaj bodo morali plačati članarino za vse izdane karte za nazaj. Cca 280 kart. Dobili ukaz iz Splita.

Nabijaš in trosiš neresnice, ker jih še zmeraj prodajajo brez da plačaš članarino klubu.
Kakšno vezo ima tukaj Split?

Dopisal pajer1, moderator
Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » Pe Jan 12, 2018 22:00

Sova, kolega je dobil upokojensko dovolilnico z slovensko upokojensko izkaznico....starost pod 60 let

Pajer, meni je popolnoma jasno zakaj ni internetne prodaje in toliko komplikacij...ogomno tujcev se ne bo pripeljalo na hrvaško samo po karto....in po 1.3 bodo veselo prodajali dnevne in večdnevne z zasoljenimi cenami....
mirno morje
Uporabniški avatar
sova
Admiral
Kraj: Solkan

OdgovorNapisal/-a sova » Pe Jan 12, 2018 22:40

Kje, če ni skrivnost? Jaz sem pisal in poslal sliko upokojenške kartice v Marlero Ližnjan in so mi odgovorili, da to ni dovolj, ker so poslali v Zagrebu na ministrstvo in so jim odgovorili negativno.

lp.
Who
Praporščak
Kraj: TRŽIČ

OdgovorNapisal/-a Who » Po Jan 15, 2018 14:48

Za nakup upokojenske letne dovolilnice je po novem zakonu zahtevana predložitev potrdila prevedenega na HR jezik in uradno potrjenega s strani notarja ali upravne enote, da je nekdo že upokojenec, četudi še ni dopolnil 65 let. Se pravi status upokojenec ni vezan na leta ampak na uradno potrdilo, da nekdo to res je.
Spet pa tisti ki v letu 2018 dopolnijo oz bodo že stari 65 let, lahko kupijo dovolilnico VETERAN, čeprav trenutno še niso imeli RD :lol: ...to se da predbrat v njihovem pravilniku, kjer je objasnjeno prav to glede let in kako oni to tretirajo.
PS...še dodajam da zaenkrat pri klubu MARLERA Ližnjan ne zahtevajo da postanete član...
Dozvole za sportski ribolov za 2018. godinu SRU "Marlera" prodaje od 28.12.2017. S obzirom na preseljenje Udruge, dozvole će se prodavati na drugim mjestima, o kojima ćemo Vas obavještavati na vrijeme. Skrećemo Vam pažnju na novi Zakon o morskom ribarstvu (NN 62/2017) i Pravilnik o sportskom i rekreacijskom ribolovu (NN 122/2017).

Članarina SRU "Marlera" za 2018. godinu iznosi 150 kn. Članarina nije obvezna, a njenim plaćanjem osoba ostvaruje sva prava i obveze člana, sukladno Statutu Udruge (dostupan je na internet stranicama).
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral

OdgovorNapisal/-a pajer1 » To Jan 16, 2018 07:24

NOVI FOSIL napisal/-a:
pajer1 napisal/-a:.

.

Za športsko karto v trgovini Cesar moraš obvezno plačati 100 KN članarine za klub Udica plus ostalo.

V vednost.

Zgoraj napisano ni resnično!

Članarino klubom ni potrebno plačat.

Dopisal, pajer1, moderator

.

V vednost!
pajer 1

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov