Dovolilnica-še enkrat

Vse o ribolovu s kopnega, plovila ali podvodnem ribolovu. Dodate lahko tudi primerne lokacije in vaše izkušnje.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
2mc
Poročnik fregate
Kraj: Primorska - Kvarner

Dovolilnica-še enkrat

OdgovorNapisal/-a 2mc » To Maj 03, 2011 10:22

Do tu razumem. Ampak kje je razlika med rekreativno in ono drugo dovolilnico? Ali ni v Cro le ena sorta za tujce? Ki stane na mesec 700 kun in dovoljuje 2 palici in 1 puško? Iz barke, seveda. Če se motim, me prosim popravite.
CUM GRANO SALIS
Uporabniški avatar
2mc
Poročnik fregate
Kraj: Primorska - Kvarner

OdgovorNapisal/-a 2mc » To Maj 03, 2011 10:27

Pa še nekaj me zanima, pa da ne bi odpiral nove teme. Kje se da v Reki ali okolici kupiti črva? Pred letom ali dvema je bilo tega veliko, sedaj so pa kar poniknili. Ne vem, ali je to tam prepovedano ali kaj?
CUM GRANO SALIS
superpuntar
Kapitan

OdgovorNapisal/-a superpuntar » To Maj 03, 2011 10:37

Glede dovolilnice;

Imaš:
za ŠPORTNI ribolov
za REKREACIJSKI ribolov

Glavna razlika je v tem, da moraš za nabavo športne imeti tudi izkaznico - članstvo v HR ali SLO zvezi za ribolov na morju. To košta 50 kn letno, oz 150 če te našuntajo, da se včlaniš še v kluib.. ni obvezno..
Rekreacijsko lahko kupiš brez članstva..
Tujci lahko kupujemo ti dve varjanti, za 60/150/300/700kn / dan/3dni/teden/mesec.

Kar se pa pravic pri riblovu tiče je pa razlika razvidna iz pravilnikov o športnem in rekreacijskem ribolovu. na kratko pa: samo s ŠPORTNO lahko loviš s puško. Drugače sta si zelo podobni, edino še pri lovu glavonožcev je neka razlika - s športno naj nebi imel pravice za lov lignjev (kolikor jaz razumem), samo zelo zelo dvomim, da ti bi kdo zaradi tega zamoril.

Skratka, če želiš loviti s puško - NUJNO dovolilnica za ŠPORTNI ribolov.

Cene so pa enake..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost