Pa smo spet malo lovili...

Vse o ribolovu s kopnega, plovila ali podvodnem ribolovu. Dodate lahko tudi primerne lokacije in vaše izkušnje.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » To Jul 10, 2012 21:56

tomaz_slo napisal/-a:
admin napisal/-a:Glede pauka mi je Pajer razložil in na 3. ruti tudi pokazal, kao se ga prime. On uporablja navadne "špic zange". Tomaž_slo, ti si itak štromar, torej veš kakšne. Menda morajo biti izolirane, da te slučajno ne zruka... :lol: :lol:
Pajer ga najprej prime, potem pa s škarjami odreže hrbtne bodice in tisto pri škrgah. Potem si menda lahko na miru... Nimam pojma, jaz bi rezal laks... :roll:

Sej rezat ni problem, dokler je kaj za odrezat.. Ampak včasih se natikajo pajki na trnek kot za stavo.. Admin, a misliš, da bi z nabitim kondenzatorjem ribo omrtvičil? :)

Hahaha, pa ti si res štromar. :wink:
Pomoje bi šlo, čeprav ne vem kako boš to izvajal... Šibka napetost bo dala rezultat enak nič... Če pa greš na 230V in kondenzator, to kar lepo rukne, samo je pa problem, kako ga polnit. Odklopit ga je treba ravnu na amplitudi sinusoide, kar pa je praktično nemogoče. Če hočeš povsem polnega imaš v vsaki sekundi samo 100 takih točk, kar bo težko zadeti... Saj si štromar, veš kako deluje 50 Hz... :wink:
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » To Jul 10, 2012 22:45

admin napisal/-a:
tomaz_slo napisal/-a:
admin napisal/-a:Glede pauka mi je Pajer razložil in na 3. ruti tudi pokazal, kao se ga prime. On uporablja navadne "špic zange". Tomaž_slo, ti si itak štromar, torej veš kakšne. Menda morajo biti izolirane, da te slučajno ne zruka... :lol: :lol:
Pajer ga najprej prime, potem pa s škarjami odreže hrbtne bodice in tisto pri škrgah. Potem si menda lahko na miru... Nimam pojma, jaz bi rezal laks... :roll:

Sej rezat ni problem, dokler je kaj za odrezat.. Ampak včasih se natikajo pajki na trnek kot za stavo.. Admin, a misliš, da bi z nabitim kondenzatorjem ribo omrtvičil? :)

Pomoje bi šlo, čeprav ne vem kako boš to izvajal... Šibka napetost bo dala rezultat enak nič... Če pa greš na 230V in kondenzator, to kar lepo rukne, samo je pa problem, kako ga polnit. Odklopit ga je treba ravnu na amplitudi sinusoide, kar pa je praktično nemogoče. Če hočeš povsem polnega imaš v vsaki sekundi samo 100 takih točk, kar bo težko zadeti... Saj si štromar, veš kako deluje 50 Hz... :wink:

Dajta nehat, ker od vboda pauka jih ne umre veliko.

Štrom jih je pa že veliko poslal v večna lovišča.

LP

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
tomaz_slo
Admiral

OdgovorNapisal/-a tomaz_slo » Sr Jul 11, 2012 08:50

admin napisal/-a:
tomaz_slo napisal/-a:

Polnit ne bo problem, ker imam ročni dinamo za test izolacije kablov. :twisted:
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » To Jul 31, 2012 11:07

Pri meni pajk od vboda naprej ne gre več živ v čoln, ga že v vodi s palico pobožam. Jih pa tudi lovim ne, čeprav vem, da je odličen, samo če se slučajno ujame.
mile
Admiral
Kraj: Ljutomer
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a mile » Sr Avg 01, 2012 13:27

Letos sem jih enih sedem komadov skuhal v brodetu. Z malo spretnosti ga primeš z medicinskimi škarjami oz. kleščami-kot je že napisal pajer-z drugimi pa rešiš trnek, potem pa glavo za bodicami bek in zadeva je rešena-drugo tak ni za pucat, ker želodca sploh nima.
mile
muzičar iz Prlekije
ljubitelj dobre kapljice,kulinarike in morja
"boljše litrca v roki kot gajbica na strehi"
Uporabniški avatar
BOJA
Admiral
Kraj: Trzin

OdgovorNapisal/-a BOJA » Če Avg 23, 2012 12:32

Točno tako, tudi sam uporabljam štromarske klešče. Sicer, kdor se pajka boji, se le-ta zelo rad sname, parkrat ga dvigneš in spustiš nad vodo, pa načeloma kar hitro pade s trneka. Ampak se ga ni kaj bat, jaz naredim tako, da ga spustim v škaf na čolnu, sezujem Croks in ga z njim pritisnem ob steno škafa. Potem ga s kleščami stisnem za glavo in je mir, samo da neha otepati okrog. Seveda, če je le dovolj velik, sicer je brez veze trud.
Če pa se slučajno zgodi, da te piči, pa rabiš mesto pika čim prej čim bolj segrevati, da strup koagulira. Lahko z vžigalnikom poogreješ nož ali žlico in pritisneš na mesto vboda. Tudi vroča voda pomaga. Temperatura pa mora biti tako visoka, da je na meji opekline - torej opeči se ne smeš, pač pa čim bližje temu... Seveda pa to ne velja, če smo alergični - takrat pa gasa k zdravniku!!!
lp
Green to green or red to red, safely go ahead!
Uporabniški avatar
pešekan
Admiral
Kraj: ilirska bistrica

OdgovorNapisal/-a pešekan » Če Avg 23, 2012 12:40

tudi mi smo malo lovili :lol:
Slika
Uporabniški avatar
kanto
Kapitan

OdgovorNapisal/-a kanto » Če Avg 23, 2012 14:03

Lepa, pa še ne rabiš se bat pika :lol: Kje sta pa prišla "na nišan", če ni skrivnost?
Uporabniški avatar
pešekan
Admiral
Kraj: ilirska bistrica

OdgovorNapisal/-a pešekan » Če Avg 23, 2012 14:28

olib

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov