.
Izgleda da je pravilno ime Moškatna hobotnica.
Moškatna hobotnica se loči od Hobotnice po tem, da ima samo eno vrsto priseskov na osmih krakih. Hobotnica pa ima dve vrsti. Prva tudi ne zraste prav veliko, tam do pol kilce v povprečju, je že kar velika. Druga pa zraste tudi do pet kg.
LP
.
Brodarica -> Žaborič, uvala Mirine
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Spin123 napisal/-a:Na tistem območju jih je pač mrgolelo manjših primerkov, saj nevem koliko so teške ker takšne izpuščam, sem samo hotel povedati da ce je hobotnica v blizini bo raka takoj naskocila, vsaj pri meni je bilot ako. Tudi vecje, samo mores pa imeti debel laks ali celo špago...
špago imaš komot.. jih ne moti..
Hobotnice (ko jih s puško teram ven iz lukenj) so povprečno od 2-3 kg..
Manjših ne tikam.. Pridejo pa februarja v Rovinju tudi 5-7 kg velike..
(niso trde.. hobotnico zmrzneš in potem v ekonom.. pol pa v pečico)..
Glede ribolova v okolici Bodarice sem na netu prebral, da je izredno izropan teritorij. Sam sem bil letos na nopustu v Špradićih (zaliv Grebaštica), ki je v neposerdni bližini Brodarice. Tam sem odhajal na ribolov do otoka Tmara in sicer zunanji del, ki je obrnjen proti primoštenu. Ribolov je bil zadovoljiv in sicer sem ujel Orade, Ušate, Okane, veliko Bukev, Šnjure, Ugore, Škarpeno in še kaj bi se našlo. Ulovi niso bili kapitalni bilo pa jih je kar nekaj.
V mesecu Juniju bil na isti poziciji in z obale (pomola v Šparadičih lovil lepe orade, katerih pa v juliju in avgustu ni bilo.
LP
V mesecu Juniju bil na isti poziciji in z obale (pomola v Šparadičih lovil lepe orade, katerih pa v juliju in avgustu ni bilo.
LP
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta