Lignjelov 2014/15
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
.
Kje sem lovil?
Iz Marine Umag do Savudrije in nazaj.
Ujel 27 lignjev. Tehtnica je pokazala 4, 120kg.
Vreme čudovito do treh popoldan, ko se je dvignil kar krepak jugo.
Enega po enega.
Tudi dva naenkrat.
Takile so bili danes. Ne dosti večji, ne dosti manjši.
Da ne bo dvoma, tudi yo Zuri je aktualna vaba.
No pa je kratko sporočilo o uspešnem lignjelovu končano.
LP
Kje sem lovil?
Iz Marine Umag do Savudrije in nazaj.
Ujel 27 lignjev. Tehtnica je pokazala 4, 120kg.
Vreme čudovito do treh popoldan, ko se je dvignil kar krepak jugo.
Enega po enega.
Tudi dva naenkrat.
Takile so bili danes. Ne dosti večji, ne dosti manjši.
Da ne bo dvoma, tudi yo Zuri je aktualna vaba.
No pa je kratko sporočilo o uspešnem lignjelovu končano.
LP
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
- sinji galeb
- Kontraadmiral
- Kraj: Brežice
sinji galeb napisal/-a:vsaka čast lepe fotke! No to pa človeku da volje in zagona za it lovita ko maš na takem vezu kot si ga predstavil pred kratkim se ti ne zaplete ko vlečeš enega ven? drugega imaš še kar u vodi?
LP
Hvala.
Poglej, glede predvezi in njih prepletanje in zapletanje, je nam vsem jasno, da se to dogaja.
Ko se zavijeta ena okoli druge, se potem tudi odvijeta. Pa spet zavijeta in spet odvijeta. pa spet ....
Kaj vem, ko spustim sistem v vodo zmeraj pregledam, če imajo vabe normalno akcijo. Ena predvez je za kakih meter in pol do dva daljša. Vabe niso nikoli v isti liniji. Zmeraj sta narazen vsaj 20cm, če ne več.
Pri izvlačenju pa pazim da ne vlečem obeh hkrati. Eno po eno. Če sta zaviti, potem prvo izvlečem dajšo, ker mi krajšo predvez drži napeto s težo. Vržem v vodo daljšo, že osvobojeno ulova in potegnem še krajšo.
Glej, dogaja se tudi boljšim od naju, hihihihihi, da se zaplete. Takrat pa samo hldnokrvno, mirno odpnem krajšo predvez. Karabinček vedno zapni, ker sicer se ti bo odprt ujel v nemogoče, fantazijske kombinacije, ki postanejo v hipu nerešljive znanstvene študije.
Vedno rešujem zavitost od vabe nazaj proti glavni vrvici. Ker je predvez odpeta, se z ne preveč sile odmota, zapnem nazaj in lovim naprej. Tako v povprečju ta postopek opravim kakih 4-5 krat dnevno. Saj če te nič ne zajebava tudi nekaj ne štima, je tako?
Jebat ga, to spada poleg. Idealnih reči, stvari in ljudi na tem svetu ni!
LP
.
pajer 1
lignji
Bravo Pajer....NAJBOLJŠI.... če nekaj ne "malo" zafrkava tudi zanimivo ni....
- sinji galeb
- Kontraadmiral
pajer1 lep ulov
Z MarjanomT sva vceraj lovila lignje med Verudo in Kamenjakom, vendar je bil ulov slab. Zaradi razgibanega dna si nisem upal vezati čuvarja, da ne bi zapenjal.
Potem pa sva se zasidrala in malo namakala trnke, ulov nekaj ribonov.
A si imel čuvarja, koliko težkega in na kakšni globini si vlekel?
Lp.
Z MarjanomT sva vceraj lovila lignje med Verudo in Kamenjakom, vendar je bil ulov slab. Zaradi razgibanega dna si nisem upal vezati čuvarja, da ne bi zapenjal.
Potem pa sva se zasidrala in malo namakala trnke, ulov nekaj ribonov.
A si imel čuvarja, koliko težkega in na kakšni globini si vlekel?
Lp.
.
Čuvarja imam težkega pol kile. Lovim na dnu.
Načeloma lovim na globinah od 16-21m. Ne gledam ali je pesek, mulj, kamnito, ker je vse mešano. Na tem področju, Umaga, ubiram poti, ki so pred največjo globino.
Upam, da napišem pravilno, da bo razumno.
Po sonarju spremljam rob med belo in modro barvo. Bela je več kot 20m, modra je manj. Vozim znotraj modre in tako kot mi kaže sonar. Tudi če pridem na belo se ne sekiram dosti, saj bo zopet modra in obratno. Samo pazit je potrebno, da ko prideš v bolj plitvo, da dvigneš "čuvarja" na dejansko globino. Se pa trudim, da je "čuvar" čimbolj na dnu.
lp
.
Čuvarja imam težkega pol kile. Lovim na dnu.
Načeloma lovim na globinah od 16-21m. Ne gledam ali je pesek, mulj, kamnito, ker je vse mešano. Na tem področju, Umaga, ubiram poti, ki so pred največjo globino.
Upam, da napišem pravilno, da bo razumno.
Po sonarju spremljam rob med belo in modro barvo. Bela je več kot 20m, modra je manj. Vozim znotraj modre in tako kot mi kaže sonar. Tudi če pridem na belo se ne sekiram dosti, saj bo zopet modra in obratno. Samo pazit je potrebno, da ko prideš v bolj plitvo, da dvigneš "čuvarja" na dejansko globino. Se pa trudim, da je "čuvar" čimbolj na dnu.
lp
.
pajer 1
- sinji galeb
- Kontraadmiral
RobertB. V tistih koncih se lignji dobro lovijo v Banjolah.(vsaj poleti tko ,da mislim da tudi pozimi) Prva lokacija je na vhodu pri "špici" med otočkom frašker in zvezo borcev točno na vhodu kjer greš proti verudi če nimaš prevelike barke
men so prijemali na globini cca 15m. druga lokacija je malo naprej od fraškera proti kamenkjaku prva uvala desno uvala paltana , ko je včasih bila tovarna konzerv zdej je pa nov hotel, tam tudi na vhodu se dobro lovijo lignji. Jaz tam poleti dostikrat nalovim. Probajte tudi pozimi
Če ni skrivnost kje sta pa sidrala, da sta nalovila ribone kakšna globina?Hvala.
Srečno
Če ni skrivnost kje sta pa sidrala, da sta nalovila ribone kakšna globina?Hvala.
Srečno
...vesel sem kot tornado med kamp prikolicam... 
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti