Ribolov v Tržaškem zalivu
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
alesjo napisal/-a:V tržaškem zalivu na italijanski strani je bil ujet gof 60 kg, možak ne bo lačenkar nekaj časa
Tole je zadnji zapis na tej strani.
Ker se je tema razdelila sem zadnji post takole obeležil.
Lahko nadaljujete z ribolovnimi temami, ostalo pa najdete v rubriki vse kar ne spada .....
Moderator , pajer1
lp
.
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
SR 290 napisal/-a:Ena off topic:
Je okrog ribogojnic in školjčišč večja možnost za ulov kot kje drugje?
Okoli ne vem, notri pa ja
Govorim sicer za več kot 20 let nazaj...
V Strunjanu v školjščišču so bile dve luknje, kjer so se zadrževali riboni. Drugače očade, šuri, bobe, iglice, špari itd. Enkrat celo ena balestra.
Izkušnje iz školjčišča v Seči... 20 let nazaj sem bil tam praktično vsak dan, ko si malo 'zabrumal' so prišle jate orad, ponavadi sem lovil večinoma orade, bolj gor tudi šure, iglice, tudi kak brancin je zalutal na pedoča, v glavnem so bile orade, bile so že nadležne, toliko jih je bilo - ko sem skočil v vodo so me grickale po nogah - preden so jih gojili, je bila tudi kaka druga riba (riboni, mormori...), ampak zgleda da so zje..ali komplet ekosistem.
Orade so bile tudi razlog da sem nehal lovit ribe... začele so se pojavljati deformirane, z obema očesoma na eni strani, samo polovica od plavuti do repa itd... takrat se mi je vse skupaj malo zagnusilo in nekje od srede 90ih let nisem več lovil...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti