Lignjelov , 19.11. 2011
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Lignji
Pajer 1...
Vseeno mislim, da je lgnjev ta čas v S delu jarana več kot pa v srednjem delu.
V avgustu sem z lahkoto potegnil iz morja 19 kom. lignjev času od 23.00 do 03.00 ure.....na sidru in potopna luč.
Skorajda nemogoče je, da bi naenkrt vso znanje o lignjelovu "pozabu"...to je nemogoče.
Prejšnji teden smo s kolegom in Romanom1 lovili na Kornatih....v okolici Katine, Suhe punte, Sestrice, V. Garmenjaka....poleg naše barke je bilo na morju proti večeru še kakšnih 20 domačinov z barkačami in nihče ni bil preveč zadovoljen z ulovom.
Mi smo v 3 nočeh ulovili 15 komadov lignjev, bili so sicer lepi, vendar število ???????????
V mojem ribiškem kufru pa je (kot opisuješ Pajer1) peškafond, skosavic in ribic za panuliranje na lignje podobno število kot ti opisuješ...... ta trenutek sigurno 50 - 60 kosov rzličnih vab.
Globine smo iskali od 10 metrov pa do 50 metrov....izkupiček pa kot sem opisal.
Pa ne samo to....v zadnjih 2 mesecih sem bil 5 x po 3-4 dni na lovu...pa vedno isto.
Vendar....... 4.12. - nedelja je NOVI PLAN..... tedaj pa bo...čutim. Samo, da bo vreme.
Pa še kak ZUBO bo ziher "padel".
TO JE RIBOLOV....... KDOR NI MALO ......... NE MORE BITI RIBIČ...
L.P.B9
V avgustu sem z lahkoto potegnil iz morja 19 kom. lignjev času od 23.00 do 03.00 ure.....na sidru in potopna luč.
Skorajda nemogoče je, da bi naenkrt vso znanje o lignjelovu "pozabu"...to je nemogoče.
Prejšnji teden smo s kolegom in Romanom1 lovili na Kornatih....v okolici Katine, Suhe punte, Sestrice, V. Garmenjaka....poleg naše barke je bilo na morju proti večeru še kakšnih 20 domačinov z barkačami in nihče ni bil preveč zadovoljen z ulovom.
Mi smo v 3 nočeh ulovili 15 komadov lignjev, bili so sicer lepi, vendar število ???????????
V mojem ribiškem kufru pa je (kot opisuješ Pajer1) peškafond, skosavic in ribic za panuliranje na lignje podobno število kot ti opisuješ...... ta trenutek sigurno 50 - 60 kosov rzličnih vab.
Pa ne samo to....v zadnjih 2 mesecih sem bil 5 x po 3-4 dni na lovu...pa vedno isto.
Vendar....... 4.12. - nedelja je NOVI PLAN..... tedaj pa bo...čutim. Samo, da bo vreme.
L.P.B9
Re: Lignji
bostjan9 napisal/-a:
L.P.B9
Čakaj malo, za katero stranko pa kandidata čutiš da bo?
Aja, ZUBO stranka in kandidat zubonja bo "prime minister", samo če bo vreme.
LP
.
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Re: Lignji
bostjan9 napisal/-a:Pajer 1...
L.P.B9
Se kar strinjam z večino napisanega. Morda je razlika v severnem Jadranu to, da so bolj skoncentrirani v bližini obale.
Zakaj pa ste lovili ponoči? Sam sem lovil ponoči samo ob polni luni in še to blizu obale na nekaj metrih globine.
Bo držalo, da kdor ni malo "čuknjen, počen",...itd, ta ne more biti ribič 100%.
LP
.
pajer 1
lignji
Pajer 1
Ponoči?????
Že veliko let lovim lignje pretežno ponoči.
Sidro, globina nekje 8-12 metrov. Lampa.....zadnje čase sem si izdelal nekaj ledik iz led-traku, (bela in zelena) barva pa mi ne štima najbolje.
S halogen - lampo imam boljše izkušnje.
V glavnem podnevi lignjev nisem nikoli lovil.
Npr. lansko leto v oktobru...tam nekje v začetku meseca, smo jih v 3 nočeh nalovili 89 komadov (lovili sMo 3=).... Na lokaciji blizu otoka Katina na Kornatih.....globina 8 metrov...na boji.
Podnevi..... pa ne vem ali je potrebno panulo vleči blizu dna.....
Pred časom sem bral prispevek od Gasota in ni omenjal, da bi panoliral pri dnu??????
l.p. b9
Ponoči?????
Že veliko let lovim lignje pretežno ponoči.
Sidro, globina nekje 8-12 metrov. Lampa.....zadnje čase sem si izdelal nekaj ledik iz led-traku, (bela in zelena) barva pa mi ne štima najbolje.
S halogen - lampo imam boljše izkušnje.
V glavnem podnevi lignjev nisem nikoli lovil.
Npr. lansko leto v oktobru...tam nekje v začetku meseca, smo jih v 3 nočeh nalovili 89 komadov (lovili sMo 3=).... Na lokaciji blizu otoka Katina na Kornatih.....globina 8 metrov...na boji.
Podnevi..... pa ne vem ali je potrebno panulo vleči blizu dna.....
Pred časom sem bral prispevek od Gasota in ni omenjal, da bi panoliral pri dnu??????
l.p. b9
PAJER 1
Drugi teden grem za 2 dni iz Pirana z jadrnico...moram še nekaj poštimati.
Plan imamo tudi malo lignjati.... NASVET ....
Kje v bljižini Pirana pa do Lucije ????? Ali do Strunjana???
l.p. b9
Plan imamo tudi malo lignjati.... NASVET ....
Kje v bljižini Pirana pa do Lucije ????? Ali do Strunjana???
l.p. b9
Lignji
No, sedaj je pa bilo malo boljše.....
Od nedelje do srede je bilo vreme takšno, da sva s kolegom cele dneve ribarila v kratki majici...vročina kot v začetku septembra.
Lignjelov je bil dober +4....to pa je že nekoliko boljše.
Slik ne bom limal, ker jih neznam....bom pa prosil kolega Romana, da jih pripopa tu zraven.
l.p. b9
Od nedelje do srede je bilo vreme takšno, da sva s kolegom cele dneve ribarila v kratki majici...vročina kot v začetku septembra.
Lignjelov je bil dober +4....to pa je že nekoliko boljše.
Slik ne bom limal, ker jih neznam....bom pa prosil kolega Romana, da jih pripopa tu zraven.
l.p. b9
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta