Če pa greš kar na slepo, v kolikor tok ni premočan, pa je celo zaželjeno, da te tok nosi, tako preiščeš večje področje. Kjer lovim se nihče ne sidra, razen če loviš kje na podvodnem otoku. Sidranje je koristno če je tok premočan in ni mogoče drugače loviti. Recimo pri lovu kantarja, pa se vedno sidram, saj tam želim biti točno na poziciji, za navaden globinski ribolov običajno ne, saj se prestavljam po 10x-15x, pa bi bilo dvigovanje sidra že mučno, če nimam griza v parih minutah se prestavim in ne čakam na boljše čase, če ni griza ni rib in je brezveze zgubljati čas.
Palica in rola
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Čisto odvisno, če bi rad barko držal na neki točno določeni poziciji, npr. za robom podvodnega otoka, potem se sidraš.
Če pa greš kar na slepo, v kolikor tok ni premočan, pa je celo zaželjeno, da te tok nosi, tako preiščeš večje področje. Kjer lovim se nihče ne sidra, razen če loviš kje na podvodnem otoku. Sidranje je koristno če je tok premočan in ni mogoče drugače loviti. Recimo pri lovu kantarja, pa se vedno sidram, saj tam želim biti točno na poziciji, za navaden globinski ribolov običajno ne, saj se prestavljam po 10x-15x, pa bi bilo dvigovanje sidra že mučno, če nimam griza v parih minutah se prestavim in ne čakam na boljše čase, če ni griza ni rib in je brezveze zgubljati čas.
Bom tu vprašal, da ne odpiram nove teme...
No saj bom tudi v svoji temi, samo tam nihce nic ne bere
Sem pred tem, da montiram nisilce ribiške palice na svoj čoln. Danes sem kupil dve različne, zdaj pa nisem siguren pod kaksnim kotom so lahko...
Če je nosilec pod kotom ima 60°. Na čolnu pa že imam okoli 15-20° kota. Torej ce dam tega bo kot okoli 40-45°.
Če dam ravnega bo kot samo 15-20°.
Izbire je v Sloveniji zelo malo, komaj sem nasel enega, ki je priblizno okrogel, ker rabim 3 okrogle in enega ovalnega.
Zdaj pa me zanima ali je za vleko kot 40-45° premajhen za vleko, bojim se, da mi ne povleče ven palic.
2 nosilca pa bom imel spredaj za floating ribolov, tam pa je zgodba malo drugacna, ce dam ravne bo za prevoz OK, za loviti pa bi palica stala pokonci. Če dam te pod kotom pa bo med voznjo palica visela na ven.
ČE strnem:
- ali je kot 40-45° premajhen za panulo(da ne potegne ven palice)
- ali je kot 75° prevelik za panulo
- kaj od tega je bolje
- ali lahko stoji palica pokonci pri ribolovu na mestu?
Kaj mi predlagate?
Nosilci so vgradni, ker gre za gliser in ce dam nastavljive bo še bolj hecno, kot to :S
No saj bom tudi v svoji temi, samo tam nihce nic ne bere
Sem pred tem, da montiram nisilce ribiške palice na svoj čoln. Danes sem kupil dve različne, zdaj pa nisem siguren pod kaksnim kotom so lahko...
Če je nosilec pod kotom ima 60°. Na čolnu pa že imam okoli 15-20° kota. Torej ce dam tega bo kot okoli 40-45°.
Če dam ravnega bo kot samo 15-20°.
Izbire je v Sloveniji zelo malo, komaj sem nasel enega, ki je priblizno okrogel, ker rabim 3 okrogle in enega ovalnega.
Zdaj pa me zanima ali je za vleko kot 40-45° premajhen za vleko, bojim se, da mi ne povleče ven palic.
2 nosilca pa bom imel spredaj za floating ribolov, tam pa je zgodba malo drugacna, ce dam ravne bo za prevoz OK, za loviti pa bi palica stala pokonci. Če dam te pod kotom pa bo med voznjo palica visela na ven.
ČE strnem:
- ali je kot 40-45° premajhen za panulo(da ne potegne ven palice)
- ali je kot 75° prevelik za panulo
- kaj od tega je bolje
- ali lahko stoji palica pokonci pri ribolovu na mestu?
Kaj mi predlagate?
Nosilci so vgradni, ker gre za gliser in ce dam nastavljive bo še bolj hecno, kot to :S
riba
Pajer 1....
Ko je riba zapeta, je v večini primerih na kopnem.
Še nikoli se mi ni zgodilo, da bi popustil glavni laks.
No, opremo pa imam dokaj dobro, pa ne kompliciram z znamkami in firmami....rola z VEČ ležaji...MACH palica-FLEKSIBILNA....riba do nekje
5-8 kg-ne bi smelo biti problema.
Važno je tudi potrplenje, da jo lepo počasi utrudiš, da ji pri gladini nekoliko pridvigneš glavo, da se "nažre" zraka in se riba lepo umiri....
Mislim pa, da je pri večjih primerkih 30 kg in več, to čisto drugače....
tega užitka, kako je vlečti 50 kg ali mogoče 80 kg ribo pa še nisem okusil...
b9
Ko je riba zapeta, je v večini primerih na kopnem.
Še nikoli se mi ni zgodilo, da bi popustil glavni laks.
No, opremo pa imam dokaj dobro, pa ne kompliciram z znamkami in firmami....rola z VEČ ležaji...MACH palica-FLEKSIBILNA....riba do nekje
5-8 kg-ne bi smelo biti problema.
Važno je tudi potrplenje, da jo lepo počasi utrudiš, da ji pri gladini nekoliko pridvigneš glavo, da se "nažre" zraka in se riba lepo umiri....
Mislim pa, da je pri večjih primerkih 30 kg in več, to čisto drugače....
tega užitka, kako je vlečti 50 kg ali mogoče 80 kg ribo pa še nisem okusil...
b9
riba
Gaso a greš kaj lovit?????
b9
b9
Bo treba dobit inštruktorja!
Sem se vezal nad potopljeno barko, pa je smo narahlo cukljalo, vabo nikoli dokonca z trnka staknilo, ujel pa nisem nič. Potem je zraven prišel domačin in lovil z dvema palicama. Na eni je imel velike trnke kot jaz(1 ovner), na drugi pa majhne. In z to je lovil 10cm menule.
Še največ uspeha je imel sin (9 let), ki je lovil brez uteži in uje nekaj lepih bukev.
Kje ste inštruktorji, da me na mojem terenu naučite uloviti ribo? Teorija je očitno za tako zabite kot sem jaz premalo!
Še to: namesto slamice sem kupil rapalo gavuna 5cm. Smo ga šlepal po istih placih ob istih pogojih (pred nevihto, razburkano morje...) kot lani slamco. Rezultat: niičć. Je rekla moja dej rajš slamco gor, bo vsaj nekaj...
Sem se vezal nad potopljeno barko, pa je smo narahlo cukljalo, vabo nikoli dokonca z trnka staknilo, ujel pa nisem nič. Potem je zraven prišel domačin in lovil z dvema palicama. Na eni je imel velike trnke kot jaz(1 ovner), na drugi pa majhne. In z to je lovil 10cm menule.
Še največ uspeha je imel sin (9 let), ki je lovil brez uteži in uje nekaj lepih bukev.
Kje ste inštruktorji, da me na mojem terenu naučite uloviti ribo? Teorija je očitno za tako zabite kot sem jaz premalo!
Še to: namesto slamice sem kupil rapalo gavuna 5cm. Smo ga šlepal po istih placih ob istih pogojih (pred nevihto, razburkano morje...) kot lani slamco. Rezultat: niičć. Je rekla moja dej rajš slamco gor, bo vsaj nekaj...
mirno morje
ŠPULA
Mojstri - nasvet.
Kolega mi je prodal rolo - SHIMANO TRITON MAG MARK V.
Mislim, da sem kupil za dokaj ugodno ceno.....100 Eurov.
Strokovnjaki - mojstri, Za kakšno vrsto ribolova bi to lahko uporabljal.
Za Zobatca bi bilo to po mojem idealno, kaj pa za tuno?
P.S.
Prodal bi tudi kakšnih 20 kosov ribiških palic + role........
big game, match, bolonese....itd, natančen opis bom dal na MALE OGLASE.
b9
Kolega mi je prodal rolo - SHIMANO TRITON MAG MARK V.
Mislim, da sem kupil za dokaj ugodno ceno.....100 Eurov.
Strokovnjaki - mojstri, Za kakšno vrsto ribolova bi to lahko uporabljal.
Za Zobatca bi bilo to po mojem idealno, kaj pa za tuno?
P.S.
Prodal bi tudi kakšnih 20 kosov ribiških palic + role........
big game, match, bolonese....itd, natančen opis bom dal na MALE OGLASE.
b9
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost