Lignjelov 2015

Vse o ribolovu s kopnega, plovila ali podvodnem ribolovu. Dodate lahko tudi primerne lokacije in vaše izkušnje.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Po Dec 07, 2015 19:47

Daki napisal/-a:
Vse kar sem včeraj ujel, je padlo samo na rdečo barvo (pušča, tataki), na druge barve pa kot da jih ni.

Ja, kako pa!
Saj Koper in okolica je že od osamosvojitve '45 ves rdeč. Trenutno jih mal črnogorski župan jebe... :lol: :lol: :lol:
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » To Dec 08, 2015 15:59

Daki napisal/-a:
sinji galeb napisal/-a:Ligenčki imajo radi barve kot naš DARS z vinjetam, vsako leto jim je druga zanimiva :D :lol: :lol: :lol: :lol:

Vse kar sem včeraj ujel, je padlo samo na rdečo barvo (pušča, tataki), na druge barve pa kot da jih ni.

A to si lovil s čolna ali z obale? Jaz sem v soboto zamočil, ker je bila oseka in plima šele zjutraj. sem pa lovil z obale.
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » To Dec 08, 2015 17:42

Lovil sem s čolna. Najprej malo pred Bernadinom, pa ni bilo nič. Tam je bil le en čoln. Nato pa sem šel k boji Vida, kjer je bilo okoli deset čolnov. Je kar nekaj dogajalo. Tam mi je zanimivo to, da mi pred bojo prijemljejo samo sipe, za bojo pa samo lignji.
Bosta šla pa jutri še dva kolega, pa poročam.
bsc46
Admiral
Kraj: Postojna

OdgovorNapisal/-a bsc46 » Sr Dec 09, 2015 19:28

Ljubitelj narave
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Sr Dec 09, 2015 20:15

.

Zopet me je poneslo na vodo in sicer zelo uspešno.

Sta pa cel dan lignjelova zaznamovali dve posebnosti.

Prva je ta, da sem bil prepričan, da sem ujel največjega lignja do sedaj. Že prvo, ko se je palica upognila, potem pa upor, pumpanje, palica se je krivila, adrenalina več kot krvi v žilah, .... Na koncu pa naenkrat ujeta dva komada, Eden malce pod kilo, drugi pa dobrih sedemdeset dekagramov.

Druga posebnost je pa ta, da je prijatelj lovil na desnem boku in ujel samo dva komada. Za ne verjet! Praktično isti sistem, iste vabe, pa .....

Pa razumi kdor more, ali pa razloži, če ve.

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » Sr Dec 09, 2015 21:51

pajer1 napisal/-a:.

Prva je ta, da sem bil prepričan, da sem ujel največjega lignja do sedaj. Že prvo, ko se je palica upognila, potem pa upor, pumpanje, palica se je krivila, adrenalina več kot krvi v žilah, .... Na koncu pa naenkrat ujeta dva komada, Eden malce pod kilo, drugi pa dobrih sedemdeset dekagramov.

Druga posebnost je pa ta, da je prijatelj lovil na desnem boku in ujel samo dva komada. Za ne verjet! Praktično isti sistem, iste vabe, pa .....

.

To kar omenjaš se na moji barki večkrat dogaja, :) na eni strani včasih deset kosov, na drugi pa eden ali dva :) ko pa sem sam je pa itak vseeno, ali pa bom drugič poskusil na levi strani ker vedno lovim bolj na desni :wink:
kok-pit?
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a kok-pit? » Če Dec 10, 2015 08:11

pajer1 napisal/-a:.

.

Hja, drugače je, če te povozi Mercedes ali fičo :D
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Če Dec 10, 2015 08:40

Sta bila včeraj kolega pri boji Vidi, lovila cel dan, pa niti enega lignja, ali sipe. Pride tudi takšen dan.
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral

OdgovorNapisal/-a alesjo » Če Dec 10, 2015 21:00

:D danes popoldan po dveji uri sem si rekel grem malo jadrat ko pa je pihala lepa burjica. Izplujem iz ribiške vasi, komaj na barko prilezel, je bila oseka zeloo nizka. Mimo devinskega gradu lepo jadram, ah malo skrajšam genovo in... kaj... pa probam malo panulat, čeprav v burji skoraj nikoli nič ne ulovim. Plujem v smeri devin- grinjan in kmalu se ligenj obesi :D zatem kmalu še en in tako naprej, sledi zatišje, ne vetrno ampak ligenjsko :wink: jadram proti grinjanu, malo pred portom obrnem in nazaj proti devinu še nekaj časa mir z lignji, posrkam par kozarčkov malvazije in pred porto piccolo pa do devina :D pridejo spet lignji na obisk :D in v temi priplujem na privez, juhu, devet lignjev in poraba goriva mogoče en deci, malvazije pa malo več, tavečji ligenj pa 85dkg. Lepo je bilo, še najlepše pa je to ko sem vse lignje ujel na panulo pri hitrosti barke od 2 do 2.6nm brez uporabe motorja. l.p.alesjo
Sem pozabu napisat - JADRANJE JE ZAKON :lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
Katjusa
Kapitan bojne ladje
Kraj: Nova Gorica

OdgovorNapisal/-a Katjusa » Pe Dec 11, 2015 09:17

@alesjo a si to ti? Včeraj popoldan sem delala družbo sinu, ki je lovil na sesljanskem valobranu, pa ni šlo veliko jadrnic mimo (klik na fotko)
Slika

lp
Nazadnje spremenil Katjusa, dne Pe Dec 11, 2015 09:30, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
jozko
Admiral

OdgovorNapisal/-a jozko » Pe Dec 11, 2015 09:19

Kater pa naj bi bil :?:

Levi ali desni :roll:
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Pe Dec 11, 2015 09:26

Sigurno levi. Saj se vidi, ko lignja ven meče.
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral

OdgovorNapisal/-a alesjo » Pe Dec 11, 2015 10:22

Katjusa napisal/-a:@alesjo a si to ti? Včeraj popoldan sem delala družbo sinu, ki je lovil na sesljanskem valobranu, pa ni šlo veliko jadrnic mimo (klik na fotko)
Slika

lp

:) ja, jaz sem, pa ravno takrat sem genovo zrolal, ko sem si eno navezo popravu :) lepa fotka, včeraj pa res ni bilo skoraj nič bark zunaj.
Uporabniški avatar
Katjusa
Kapitan bojne ladje
Kraj: Nova Gorica

OdgovorNapisal/-a Katjusa » Pe Dec 11, 2015 13:28

Torej smo rešili dilemo, levi - desni :lol:
Škoda, si bil predaleč za moj zoom :wink:
lp
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral

OdgovorNapisal/-a alesjo » Po Dec 14, 2015 20:13

:D ah samo dve urce se skočil na morje, ko pa že en dan nisem bil tam :wink: pa sem se vrnil domov z dvema lignjema :D vsak pa je je vagal 65dkg 8) , pa še to, slabo miljo od devina tune na vidiku, lepe, ne prevelike :wink:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti