Lignjelov 2016-17

Vse o ribolovu s kopnega, plovila ali podvodnem ribolovu. Dodate lahko tudi primerne lokacije in vaše izkušnje.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
sova
Admiral
Kraj: Solkan

OdgovorNapisal/-a sova » Ne Dec 04, 2016 13:36

Če lahko odgovorim jaz potem v redu. V Sesljanu je eden boljših krajev za lignjelov. Za ribolov rabiš dovolilnico, ki pa je brezplačna. Dobiš jo preko interneta https://www.politicheagricole.it/flex/F ... BocC9ML0lU ki jo potem sprintaš. Verjetno bo veljala samo do konec leta, ma je vsako leto precej govora o plačljivosti, ki pa se do sedaj še ni izvajalo. Vedno jo podaljšajo še za eno leto. Jaz jo imam od 2011 pa je še vedno veljavna.

lp.
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » Ne Dec 04, 2016 13:57

kocka napisal/-a:Alesio kako je z lovom na ITA strani z obale, npr na valobranu v Sesljanu? Karta ali brez? Me ina da bi šel probat, alora ne govorim italijansko pa da ne bo problemov.

Tako kot je sova povedal je prav, pa tudi če nimaš dovolilnice te ne bo nihče nič vprašal, če pa boš lovil tam do mraka oz. teme ti priporočam, da avto parkiraš takoj za valobranom ne pa na parkirnem takoj ko se spustiš na rivo, v zimskem času je bil tam prejšnja leta v akciji mojster- gumorez :wink: seveda je škodo povzročal slo registriranim vozilom. Pa, dober prijem. :)
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Ne Dec 04, 2016 14:40

Hvala za odgovore, a dno je peščeno ko mečeš z valobrana.
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral

OdgovorNapisal/-a alesjo » Ne Dec 04, 2016 14:52

kocka napisal/-a:Hvala za odgovore, a dno je peščeno ko mečeš z valobrana.

V glavnem je peščeno, sem ter tja kakšna skala.
Uporabniški avatar
peterv6i
Admiral
Kraj: Izola
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a peterv6i » Ne Dec 04, 2016 17:18

Danes sem lovil na ronku.. ujel sem 28 sip(ic).. delale so samo na določeni globini.. Zunaj jih ni bilo.. probal sem še na drugih lokacijah ampak nula..

Slika

Slika
blisk
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a blisk » Po Dec 05, 2016 15:04

alesjo napisal/-a:
kocka napisal/-a:Alesio kako je z lovom na ITA strani z obale, npr na valobranu v Sesljanu? Karta ali brez? Me ina da bi šel probat, alora ne govorim italijansko pa da ne bo problemov.

Tako kot je sova povedal je prav, pa tudi če nimaš dovolilnice te ne bo nihče nič vprašal, če pa boš lovil tam do mraka oz. teme ti priporočam, da avto parkiraš takoj za valobranom ne pa na parkirnem takoj ko se spustiš na rivo, v zimskem času je bil tam prejšnja leta v akciji mojster- gumorez :wink: seveda je škodo povzročal slo registriranim vozilom. Pa, dober prijem. :)

gume so rezali pri valobranu
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Po Dec 05, 2016 18:54

Včeraj sem bil na vodi pri Ankaranu. No ja, 15 sip in dva lignja. Za črno rižoto bo :D .
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Po Dec 05, 2016 18:55

a profil je narezal? A je to dovoljeno? Pr nas je narezal ..profil na gumah za viličarja..ni blo drago. :lol:
Uporabniški avatar
kocka
Admiral

OdgovorNapisal/-a kocka » Po Dec 05, 2016 21:37

Problem je če ti ga na novih gumah poglobi. :lol:
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral

OdgovorNapisal/-a alesjo » Po Dec 05, 2016 21:53

:D Rezali ali ne rezali, jaz sem pravkar prišel domov z dvanajstimi lignji, 8) pa sem zvagal. kar ponavadi ne počnem, in pet kil je pokazala tehtnica 8) in zdaj sem jih nekaj ocvrl, ker sem lačen kot volk :lol: 8)
Uporabniški avatar
kocka
Admiral

OdgovorNapisal/-a kocka » Po Dec 05, 2016 22:02

Ti kar draži, boš videl ko bo luknja v vodi tam pri Sesljanu, ma bom peljal lignje domov, pa tud če s prerezanim gumam. :wink:
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral

OdgovorNapisal/-a alesjo » Po Dec 05, 2016 22:22

kocka napisal/-a:Ti kar draži, boš videl ko bo luknja v vodi tam pri Sesljanu, ma bom peljal lignje domov, pa tud če s prerezanim gumam. :wink:

:lol: :lol: Javi kdaj prideš, pa greva skupaj ven, to pa naj bo popoldan od treh do teme in na morju ne režejo gum :lol: , če pa pride kak rompibale ga potopimo, :wink: malo heca :)
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral

OdgovorNapisal/-a alesjo » Po Dec 05, 2016 22:26

blisk napisal/-a:
alesjo napisal/-a:

gume so rezali pri valobranu

tudi res, ampak, če bi mi nekdo rezal gume par metrov za hrbtom bi ga jaz sigurno dobil v roke :evil: zato me čudi da ga ni nihče še zalotil pri delu.
Uporabniški avatar
sova
Admiral
Kraj: Solkan

OdgovorNapisal/-a sova » Po Dec 05, 2016 22:48

Štos je v tem, da se v glavnem lovi proti koncu valobrana od železnih vrat naprej ali pa še bolj proti koncu. Na začetku skoraj nobeden ne lovi kalamare razen kakšen na grunt in, če je že kdo tam verjetno tudi gumorezec ni v akciji. Govorilo se je tudi, da so ga ulovili (policija), da se ve kdo je pa se je še zmeraj dogajalo tako, da rekla kazala. Najboljše je ne parkirat tam in it zjutraj na lignjelov, ker to se je dogajalo samo zvečer.

lp.
Uporabniški avatar
peterv6i
Admiral
Kraj: Izola
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a peterv6i » Po Dec 05, 2016 22:48

alesjo napisal/-a::D Rezali ali ne rezali, jaz sem pravkar prišel domov z dvanajstimi lignji,

Evo na.. super.. tle okoli Izole ne videvam še gužve panulašev.... ponavadi ko je sezona je polno bark :)

Na kakšni globini se sedaj lovijo? jaz sem zadnjič enega ujel na 14-15 metrov... samo voda ima še vedno 14° ..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta