Lignjelov 2016-17
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Če lahko odgovorim jaz potem v redu. V Sesljanu je eden boljših krajev za lignjelov. Za ribolov rabiš dovolilnico, ki pa je brezplačna. Dobiš jo preko interneta https://www.politicheagricole.it/flex/F ... BocC9ML0lU ki jo potem sprintaš. Verjetno bo veljala samo do konec leta, ma je vsako leto precej govora o plačljivosti, ki pa se do sedaj še ni izvajalo. Vedno jo podaljšajo še za eno leto. Jaz jo imam od 2011 pa je še vedno veljavna.
lp.
lp.
kocka napisal/-a:Alesio kako je z lovom na ITA strani z obale, npr na valobranu v Sesljanu? Karta ali brez? Me ina da bi šel probat, alora ne govorim italijansko pa da ne bo problemov.
Tako kot je sova povedal je prav, pa tudi če nimaš dovolilnice te ne bo nihče nič vprašal, če pa boš lovil tam do mraka oz. teme ti priporočam, da avto parkiraš takoj za valobranom ne pa na parkirnem takoj ko se spustiš na rivo, v zimskem času je bil tam prejšnja leta v akciji mojster- gumorez
alesjo napisal/-a:kocka napisal/-a:Alesio kako je z lovom na ITA strani z obale, npr na valobranu v Sesljanu? Karta ali brez? Me ina da bi šel probat, alora ne govorim italijansko pa da ne bo problemov.
Tako kot je sova povedal je prav, pa tudi če nimaš dovolilnice te ne bo nihče nič vprašal, če pa boš lovil tam do mraka oz. teme ti priporočam, da avto parkiraš takoj za valobranom ne pa na parkirnem takoj ko se spustiš na rivo, v zimskem času je bil tam prejšnja leta v akciji mojster- gumorezseveda je škodo povzročal slo registriranim vozilom. Pa, dober prijem.
gume so rezali pri valobranu
blisk napisal/-a:alesjo napisal/-a:kocka napisal/-a:Alesio kako je z lovom na ITA strani z obale, npr na valobranu v Sesljanu? Karta ali brez? Me ina da bi šel probat, alora ne govorim italijansko pa da ne bo problemov.
Tako kot je sova povedal je prav, pa tudi če nimaš dovolilnice te ne bo nihče nič vprašal, če pa boš lovil tam do mraka oz. teme ti priporočam, da avto parkiraš takoj za valobranom ne pa na parkirnem takoj ko se spustiš na rivo, v zimskem času je bil tam prejšnja leta v akciji mojster- gumorezseveda je škodo povzročal slo registriranim vozilom. Pa, dober prijem.
gume so rezali pri valobranu
tudi res, ampak, če bi mi nekdo rezal gume par metrov za hrbtom bi ga jaz sigurno dobil v roke
Štos je v tem, da se v glavnem lovi proti koncu valobrana od železnih vrat naprej ali pa še bolj proti koncu. Na začetku skoraj nobeden ne lovi kalamare razen kakšen na grunt in, če je že kdo tam verjetno tudi gumorezec ni v akciji. Govorilo se je tudi, da so ga ulovili (policija), da se ve kdo je pa se je še zmeraj dogajalo tako, da rekla kazala. Najboljše je ne parkirat tam in it zjutraj na lignjelov, ker to se je dogajalo samo zvečer.
lp.
lp.
alesjo napisal/-a::D Rezali ali ne rezali, jaz sem pravkar prišel domov z dvanajstimi lignji,
Evo na.. super.. tle okoli Izole ne videvam še gužve panulašev.... ponavadi ko je sezona je polno bark
Na kakšni globini se sedaj lovijo? jaz sem zadnjič enega ujel na 14-15 metrov... samo voda ima še vedno 14° ..
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta