ulov v kvarnerju

Vse o ribolovu s kopnega, plovila ali podvodnem ribolovu. Dodate lahko tudi primerne lokacije in vaše izkušnje.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
racman
Admiral

ulov v kvarnerju

OdgovorNapisal/-a racman » Ne Maj 20, 2007 15:29

pozdravljeni,
odhajam na otok krk , kjer bom imel gumenjaka(6m)
in za dolgocasje ko se bo moja boljsa polovica nastavljala soncu se bom jaz posvetil ribolovu s colna.

zanima me vec stvari saj se bom s tem ukvarjal privc...

se mi splaca kupiti ribisko karto ali je bolje reskirati na plave kolege da me ne dobijo?vase izkusnje?

kaj se ponavadi kaj ujame? cisto amatersko ampak bojim se da ulovim kaksen res velik komad in bo potem panika na colnu :oops:

lovite na lignje?

raje lovite v zalivih ali dokaj odprtem morju?

hvala in lp
acrobat
Admiral

OdgovorNapisal/-a acrobat » Ne Maj 20, 2007 20:23

Jest lovim na voblar(plastična ribica)ki jo vlečem za sabo s primerno hitrostjo.Odvisno od vabe in lokacije,največkra se ujame ušata,kaksna skusa...
Glede karte pa odvisno kolk si upaš,jest lovim brez karte in veliko opazujem druge čolne,če dobim občutek da se kaksen približuje pa pospraviš palico.Samo pazi kako,ker če bo slučajno ta plav ne iskluči možnosti da te ne gleda z dalnogledom(iskušnje od prijatelja).
Za enkrat ga še nisem srečal,odločitev je pa tvoja.Sicer pa karta za en teden tudi ni tako draga.
lp
Uporabniški avatar
racman
Admiral

OdgovorNapisal/-a racman » Po Maj 21, 2007 13:02

ma ja sej vem karta je okoli 50€ za cel tedn samo zanimajo me vase izkusnje ali vas obiscejo plavi angeli ali je stvar odvec...upam si ze in tudi reci v zagovor da nisem imel pojma kje naj nabavim dovolilnico, ampak ce racunam na to da me sigurno ustavi potem jim dam pac tisti denar pa ko jih j___...

me pa zanima koliko velike komade ujamete v povprecju...slisim nekako da ljudje ujamejo hobotnice...razlicne ribe tudi do 1 metra...me je kr mal strah :oops:
superpuntar
Kapitan

OdgovorNapisal/-a superpuntar » To Maj 22, 2007 08:40

Mene angeli še niso obiskali, pa vseeno vedno kupim karto. Razlog je predvsem to, da hočem imeti MIR. Pa tudi to, da se mi zdi fer, da se pač plača karto. Vsi imamo v glavah še čase skupne države, ko smo to lahko počeli brez kart in to nas nekako mori še zdaj.
Dejstvo pa je, da zadeva postane kar draga, ko te dobijo brez karte, pa vedno najdejo tudi kaj drugega, kar ne štima (glede čolna, opreme, dokumentov). Izgovori v stilu "nisem vedel" ne palijo. Nepoznavanje zakonov te ne reši odgovornosti.
Glede ulova pa naj te ne skrbi preveč (če si začetnik), ni se treba bati, da bodo težave z metrskimi ribami :) Lepo počasi, kako knjigo v roke, koga povprašat in tako.. Za hobotnice bo pa najbrž trebA V vodo z ostmi, puško. Tu se pa zadeva nekoliko zaplete, saj je na hrvaškem športni ribolov nekaj drugega kot rekreacijski (beri Plačaj članarino klubu i9n zvezi, šele potem lahko kupiš karto:)).
tolko na kratko..
Uporabniški avatar
racman
Admiral

OdgovorNapisal/-a racman » To Maj 22, 2007 12:58

hvala!
no ja jaz imam tako namen kupiti karto ampak da vidim koliko se mi jo res splaca...a ni tako da ce te najdejo placas le dvojno ceno dnevne karte?
acrobat
Admiral

OdgovorNapisal/-a acrobat » Pe Maj 25, 2007 19:17

Kakšen bo ulou je odvisno tudi od lokacije,Jest sem recimo na pelješcu v povprečju v 14dneh ujel 4 ribe na dan,velike od 25-45cm.Lansko leto na lokaciji blizu Zadra proti paškemu mostu pa zelo malo(nekaj pajkov,ušat,pa eno skušo).Razen prvi dan palamido veliko približno 50-60cm,samo se mi je dva metra od čolna strgala laks.
Uporabniški avatar
racman
Admiral

OdgovorNapisal/-a racman » Pe Maj 25, 2007 21:35

acrobat napisal/-a:Kakšen bo ulou je odvisno tudi od lokacije,Jest sem recimo na pelješcu v povprečju v 14dneh ujel 4 ribe na dan,velike od 25-45cm.Lansko leto na lokaciji blizu Zadra proti paškemu mostu pa zelo malo(nekaj pajkov,ušat,pa eno skušo).Razen prvi dan palamido veliko približno 50-60cm,samo se mi je dva metra od čolna strgala laks.

no taksneli odgovori so mi zanimivi :D
se pravi se mi lahko nasmehne sreca pa ujamem kaj zanimivega...

je res da so neki ježi noro strupeni? baje da ce ne ubvladas zadeve je bolje kar lahks odtrgat?
acrobat
Admiral

OdgovorNapisal/-a acrobat » Ne Maj 27, 2007 22:52

Za ježe ne vem,pazi pa se pajka,ki ima tri bodice na glavi in je kar precej strupen,tudi takrat ko je že hin.Tko da imej s sabo kaksne klesce,da jih takoj odscipnes.Zgleda pa po obliki navadna riba bele in rjave barva.Je pa zelo okusna bela riba.
Je pa ribolov na roparice zelo zanimiv(skuše,palamide,..)Sploh ko zagrabi moras paziti da takoj ustavis čoln,jest kr ugasnem motor,ker riba(skuša)takoj zastarta pod coln,potem se pa potopi,zadeva nekaj casa miruje,pol pa spet akcija in tko naprej...se bojuješ.Pazi tudi da bos imel sklopko na roli dovolj odšponano,drugace ti odtra vse skupaj,tko kot je meni lansko leto palamida.
Lp
Uporabniški avatar
nemo
Admiral
Kraj: SLOBALA

OdgovorNapisal/-a nemo » Pe Jun 22, 2007 06:35

Kupi si knjigi "UDICOM PO JADRANU" in "PANULA-RIBOLOV U POKRETU",ki jih je napisal Zarko Bencic.V njih imas opise opreme, tehnik,vremena, vab in sploh vsega, ki je v zvezi z ribolovom v Jadranu.
Glede ribolovnih dovoljenj pa je seveda stvar lastne odlocitve. Osebno vedno kupim dovoljenje, ker se nato lhko posvetim ribolovu, ne pa oziranju za tem, ce me kdo gleda ali ne. Pazi na to, da je razlika med ribolovnim dovoljenjem za navadne ribe ali tune/mecarice.
EDINI DOBER DAN JE DAN NA MORJU!
Uporabniški avatar
racman
Admiral

OdgovorNapisal/-a racman » Pe Jun 22, 2007 14:11

hja evo ...sem lovil par dni ob vecerih pa tako rekoc ni bilo nic - ena sama ribica... :cry: sem pa lovil na "zogico" in pa na plovcek ampak nic....

no ja kot paravim le tale ulov...drugace pa nisem kupil nobene dovolilnice saj so jih prodajali najblize 7 kilometrov stran in se mi je zdelo za malo da niso sposobni da bi jih imeli v mojem mestu!

Slika
Nazadnje spremenil racman, dne Pe Jun 22, 2007 22:12, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Pe Jun 22, 2007 17:24

Tole pa res ni bil nek strašen ulov :D . Je pa pohvalno, da si pošteno povedal, da nisi ujel praktično nič....

LP

P.S.: A lahko prosim sliko zmanjšaš na širino 550px. Tako bo precej lepše sedla na forum in ga ne bo razširjala...
gornik
Kapitan fregate
Kraj: Kranj

OdgovorNapisal/-a gornik » Pe Jun 22, 2007 17:59

Glede pajkov, tukaj je slika enega, ki je imel zelo slabo karmo. Ko smo lani z eno Bavarijino "prasico" jadrali po Zadrskem otočju, smo imeli na krovu tudi dva "obetavna" ribiška amaterja, ki sta prvi dan vlekla za barko 200-metrskov laksa, čeprav smo jadrali s hitrostjo do 12 vozlov. Jasno, da sta bila laksa praktično napeta po zraku. Enega jima je povozila neka ribiška barka, drugi pa se je ob navijanju katapultiral iz vode in se lastniku zapičil v pobrito glavo... Če skrajšam, edina riba, ki sta jo ujela v tiste dni, je bil pajek s fotke, ki ga je med upočasnjevanjem pred spustom sidra v zalivu Sakarun na Dugem otoku slučajno zahaklal trnek, ki se je vlekel po dnu... Kako se nam je "učinkoviti" trnek pozneje navil okoli kobilice in zgolj slučajno zgrešil vijak, to pa je še dolga zgodba. :P
Slika
Nazadnje spremenil gornik, dne Po Jun 25, 2007 19:48, skupaj popravljeno 2 krat.
acrobat
Admiral

OdgovorNapisal/-a acrobat » So Jun 23, 2007 12:06

racman:
Nikakor ne vrzi puške v koruzo,če te vsaj malo vleče ribolou.Glede na to,da sam tudi sam bolj kot ne amater na tem področju.Kot so že drugi napisali je najbolje,da prebereš kakšno knjigo,ali pa malo pobrskaš po netu.Ostalo pa potem probaš na morju.
Tudi sam sem tako prakticiral.Meni je najljubša metoda vlečenje plastične ribice,Čeprou jo včasih samo vlečeš za čolnom in si na koncu razočaran ker nič ne ujameš.Ampak tako pač je,jest se tolažim s tem,da sem mogoče na nepravem kraju ob ne pravem času,ali pa da nimam prave vabe...Razmišljaš naprej,povprašaš kakšnega domačina,kupiš kakšno novo vabo in zopet testiraš.
Lp
monster_d
Kapitan
Kraj: Ptuj

OdgovorNapisal/-a monster_d » So Jun 23, 2007 12:13

Cene pa probas na crve :lol:
Zmerom mores probat kaj novega, enkrat bo zihr ratalo.
lp
Uporabniški avatar
racman
Admiral

OdgovorNapisal/-a racman » So Jun 23, 2007 13:35

jah sem lovil na umetne vabe, lignje , 1 majhen trnek , na 4 vecje trnke, plovec ....ampak ni in ni prijemalo rib je bilo pa noro velik ker so skakale z vode ... :shock:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti