Ribolov pri Ždrelcu

Vse o ribolovu s kopnega, plovila ali podvodnem ribolovu. Dodate lahko tudi primerne lokacije in vaše izkušnje.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

PeterV
Admiral

Ribolov pri Ždrelcu

OdgovorNapisal/-a PeterV » Ne Jun 24, 2012 10:03

Ko prideš skozi Ždrelac, pod mostom in nato levo. Zanima me ta obala do tistega zaliva, v katerem je ribogojnica. Je kdo že kaj tam lovil s puško ali s palico z obale?

Lep pozdrav!
bostjan9
Admiral

Ždrelac

OdgovorNapisal/-a bostjan9 » Po Jun 25, 2012 00:13

Lep pozdrav.

Če greš skozi Ždrelac na levo (kot opisuješ) ne prideš do ribogojnice, ampak najprej do Uv. Kablin, kjer je ribolov dober.....to lahko potrdi Roman1.... na tem delu bi iz obale lovil takoj na desni stranu zaliva, če gledaš iz kopnega proti morju..... tu so fratri, arbuni, bugve do 1 kg, ranji, modraci-plavčki, itd....če vržeš 30 m od obale je globina morja cca. 20 m. Tu je bilo sicer v preteklosti gojišče školjk, od gojišča pa so osale še samo mrežice na dnu morja.

Če pa greš skozi Ždrelac in nato na desno, pa greš najprej mimo otoka Karantunič, na katerem je bel svetilnik.

Takoj za svetilnikom je velik zaliv Uv. Sabuša....tu se dobro lovijo orade.... najraje imajo voleka, sam pa jih lovim tudi na mlete brikete in tudi brumam. Prav tako je tudi tu velikovrst rib.

Naprej je uvala Sabušica in na levi strani otok Golac, za tem otokom je otok Bisaga in če imaš kakšen gumenjak je tukaj ribolov prava pustolovščina.... lahko pričakuješ prijem veliko vrsto rib. Nadalje globje v zaliv je Uv. M. Lamijana in med Golacem in M. Lamijano so gojišče rib... levo od M. Lamijane je V. Lamijana in naprej tudi otok V. Školj....tu je zelo strma obala na morskem dnu, kjer globina pada od 5 m ob obali in čez cca. 40 m pade na 36 metrov.....to je med otokom V. školj in V. Lamijano.....tu sva z Rudlom od 16.6. do 23.6.2012 nalovila rib toliko, da jih žal ne upam dati na forum, ker bi me "POŽRLI"...lovila pa sva orade, fratre, ušate, bugve, skuše, lokarde, arbune, lignje, modrace, šarune in 1 . v življenju tudi girice....... tu bi se še 1 x zahvalil Nikola Tesli za predlog nabave luči Hydro Glow....zadeva resnično "špila" ni mi žal investicije.....

Toliko za 1 x .....

Če te še kaj zanima...vprašaj.....

l.p. b9
PeterV
Admiral

OdgovorNapisal/-a PeterV » Po Jun 25, 2012 09:17

OJ Boštjan!
Hvala za izčrpne informacije. To je to, kar sem želel izvedeti.
Zanimajo me še briketi, ki jih omenjaš. Ali jih sam narediš? Kako?
Za orado si tudi sam najraje naberem volake, najbolje pa sem jo lovil na bibija, ki pa ga je težko dobiti. Pri volaku je problem, ker ga drobiž hitro raztrga, še preden je orada zraven, enako je z morskim črvom.

Lep pozdrav! Peter
bostjan9
Admiral

Ždrelac

OdgovorNapisal/-a bostjan9 » Po Jun 25, 2012 10:29

Če boš imel srečo, boš brikete dobil pri ribičih, ki upravljajo "kaveze" v M. Lamijani, drugače pa kupi v zadrugi brikete za postrvi, jih zmelji na "šrot mašino", dodaj malo belih drobtin in trdilca, ki ga dobiš v vsaki ribiški trgovini, če pa trdilca nimaš, pa dodaj kakšno jajce, da dobiš bolj trdo zmes.

Ko brumaš, naredi brum bolj redek, da delaš "meglo".....najbolje je da vzameš malo večji trnek in vržeš iz obale brez vsega.....samo brikete na trnek in brez svinca in plavača .....ko vidiš, da laks nekoliko zapelje, pusti še kakšne 3 sekunde, nato poteg........OD TU NAPREJ JE PA NA TVOJEM IN TVOJA SRIČA......(po dalmatinsko).

Kje pa si nastanjen?

b9
PeterV
Admiral

OdgovorNapisal/-a PeterV » Po Jun 25, 2012 11:37

Bom probal na brikete. Zanimivo.
Apartma Kvakić če ti je znano. To so te zadnje hiše proti zalivu Kablin. Še nisem bil tukaj a po slikah zna biti zanimivo. Jaz imam raje mirnejše zadeve, če že nisem na barki in tu baje ni take gužve.

Lep pozdrav! Peter
bostjan9
Admiral

Kablin

OdgovorNapisal/-a bostjan9 » Po Jun 25, 2012 12:16

Tu sploh ni gužve.

Se pravi ti si v zalivu Kablin. Mogoče si gledal kakšne stare slike, na katerih se vidi, da je bilo v Uv. Kablin gojišče školjk.
Tu je dober ribolov. Se veliko zadržujem v tem zalivu. Na koncu zaliva je tudi zapuščena lesena hišica, sicer razbita od huliganov, vendar je streha še dobra in je dobro zavetišče ob kakšnih poletnih nevihtah.
Pred lesenjačo je tudi dober pomol, kjer je morje ob pomolu globoko cca. 130 cm in se da privezati z barko.....

Z Romanom 1 tu ponavadi kuhamo, ker je zaprto od vseh vetrov, razen od zahodnika in jugo zahodnika.

Dobra točka in informacija za kakšnega mimo "idočega" skipera....preden se zapelje pod Ždrelac......

Daj mi el. naslov, ti dam gor nekaj slik ribolova od prejšnjega tedna.
Prav tako tudi ostali, če koga zanima dnevni ulov.
Slik tukaj ne bom lepil, ker jih 1. ne znam, in 2. vedno sledi napad ....to in ono....pa se mi ne ljubi potem opravičevati.....ker pri ribolovu vedno hodiš po neki meji dovoljenega.....itd......

l.p. b9
bober
Praporščak

OdgovorNapisal/-a bober » Sr Jun 27, 2012 22:16

Zdravo

Bostjan9 tudi mi se letos za glavni dopust odpravljamo na Pašman (prva dva tedna v avg.), natančno Dobropoljano. Tvoje poste že lep čas prebiram in morem te pohvalit da nisi skormen z info kar je v teh časih redkost.
Lep pozdrav za enkrat =)
Uporabniški avatar
123dejan
Admiral
Kraj: Gotof-burg!

OdgovorNapisal/-a 123dejan » Sr Jun 27, 2012 22:31

Brikete za postrvi lahko dobiš pri meni :D :wink: .
bostjan9
Admiral

Dobropoljana

OdgovorNapisal/-a bostjan9 » Če Jun 28, 2012 09:59

Hvala Bober.

Ne vem, ali si že kdaj letoval v Dobropoljani.
Tu so ljudje prijazni, boli jih ali si Slovenec, Čeh, Madžar, ali karkoli....
Ne provocirajo in ne napihujejo politike med SLO in CRO.

Trdo na obali je kafič (zraven trgovine)....lastnik je Peter - Pero, super dečko včasih je bil vojno lice, sedaj pa se tudi bori z lokalnuimi oblastmi, da bi postavil svoj camp..... lepo pozdravi. Reci, da ga pozdravlja mršavi kitarist iz Slovenije. Če boš rekel Boštjan 9, ne bo vedel.

Kakšen km nazaj proti Ždrelcu je vasica Banj.
Tu boš dobro jedel v gostilni Dolac (lastnik je Mate).....starejši možakar, izgleda kot Bin laden, vendar je super. Najbioljše ribje specialitete od Pirana do Dubrovnika in cene zelo ugodne.

Daj mi na ZS tvojo štev. mobitela. Če bom v avgustu kaj spodaj, greva do Petra na pivo.

123 Dejan. Po kakšni ceni imaš brikete?

Ali imaš tudi plavajoče - granulacija 2 mm, ti se mi najbolje obvesejo.

l.p. b9
bober
Praporščak

OdgovorNapisal/-a bober » Če Jun 28, 2012 18:42

Ne prvič bom v teh krajih, mi je pa kolega ki je lani dopustoval v Banju povedal identično zgodbo kot jo opisuješ.
Še da nam ribolov dobro spelje... =)
ludwe
Kapitan
Kraj: Cerknica

OdgovorNapisal/-a ludwe » Če Jun 28, 2012 21:24

Najboljš ,da se dobimo pri dolcu pa gremo na ribe.Lansko leto smo jedli samo snjure in igle to je vse kar smo ujeli.
Jst bom dol od 20.7.-5.8.
bober
Praporščak

OdgovorNapisal/-a bober » Če Jun 28, 2012 22:02

Mi smo pa itak že zmeneni da gremo... :)
bostjan9
Admiral

Ribe

OdgovorNapisal/-a bostjan9 » Pe Jun 29, 2012 00:27

Javim, ko bom hodil tam okoli.....
Za ribe ne skrbite.
Vedno se ujame kakšne 3 - 5 kg. Sedaj so začele lokarde in skuše.
Dosti je tudi šarunov. Pa tu in tam kakšen fraterc, pic in podlanica....

Vedno je nekaj, samo volja mora biti, da se gre lovit.

b9
Uporabniški avatar
123dejan
Admiral
Kraj: Gotof-burg!

Re: Dobropoljana

OdgovorNapisal/-a 123dejan » Pe Jun 29, 2012 15:54

bostjan9 napisal/-a:
123 Dejan. Po kakšni ceni imaš brikete?

Zdaj trenutno uporabljam polplavajoče 4 mm. Nabavna cena je 1,5 eur/kg.

Se pa da dobit tudi plavajoče 4 mm mislim, da so nekoliko cenejši, ker imajo samo 18% maščobe.

Ali pa za krape - tisto pa vse plava :D

Lp Dejan
bober
Praporščak

Re: Ždrelac

OdgovorNapisal/-a bober » So Jun 30, 2012 08:55

bostjan9 napisal/-a:, drugače pa kupi v zadrugi brikete za postrvi, jih zmelji na "šrot mašino", dodaj malo belih drobtin in trdilca, ki ga dobiš v vsaki ribiški trgovini, če pa trdilca nimaš, pa dodaj kakšno jajce, da dobiš bolj trdo zmes.

b9

Boštjan tale trdilec kateri ga omenjaš ali je to lepilo katero se uporablja pri bojlijih?
Enkrat smo ze provali brumati na podeoben sistem, briketi,drobtine, topljne sirček,sardine, olje ampak brez vidnih rezultatov.
Vrjetno lov na tole mešanico je izključno iz čolna, sej se razpade pri metu?

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost