Ribolov konec septembra
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Ribolov konec septembra
Tako in odločitev je padla. Zadnji vikend v septembru, smo se fantje, po nekaj letni abstinenci odločili za vikend ribolov. Postavili smo si mejo vožnje, do 3 1/2 ure iz Ljubljane, ker predvidevamo, da se nam pred 16 ne bo uspelo zbrat. Ker vsi poznamo bolj južno Dalmacijo, iščemo kakšno kombinacijo (dobrega placa in spanja) nekje do Maslenice. Sprejemam vaše cenjene predloge in nasvete, najbolj so zaželjene lastne izkušnje. hvala
ribolov
Akvarij Piran....pa še malo bližje je.
b9
b9
Re: Ribolov konec septembra
bmk napisal/-a:Tako in odločitev je padla. Zadnji vikend v septembru, smo se fantje, po nekaj letni abstinenci odločili za vikend ribolov. Postavili smo si mejo vožnje, do 3 1/2 ure iz Ljubljane, ker predvidevamo, da se nam pred 16 ne bo uspelo zbrat. Ker vsi poznamo bolj južno Dalmacijo, iščemo kakšno kombinacijo (dobrega placa in spanja) nekje do Maslenice. Sprejemam vaše cenjene predloge in nasvete, najbolj so zaželjene lastne izkušnje. hvala
Moraš malo več povedat!
Lov z obale, barke, panulanje, itd....., otoki, celina, vaba ????
LP
.
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Jah B9 al pa Leclerc.
Drugače pa, lov na grunt in spin, za čoln itak nebo časa. Zaradi časovne stiske, sem bolj pristaš obale kot otokov, sej veš kako je najprej gasa dol, pogledat apartma, potem pa takoj na obalo, vse ostalo pa pride ko pride.
Okoli vabe pa tako: za prvi večer/noč/jutro zmrznjeni patagonci in prilepke, čez dan bi rad pogledal za črva, z bibijem pa nimam izkušenj.
Rad bi pogledal še za kakšno hobotnico, in se poigral s kakšni poperjem. A je kdo že lovil hobotnice samo na tunjo, verigo in zmrznjeno glavo npr. gruja?
Drugače pa, lov na grunt in spin, za čoln itak nebo časa. Zaradi časovne stiske, sem bolj pristaš obale kot otokov, sej veš kako je najprej gasa dol, pogledat apartma, potem pa takoj na obalo, vse ostalo pa pride ko pride.
Okoli vabe pa tako: za prvi večer/noč/jutro zmrznjeni patagonci in prilepke, čez dan bi rad pogledal za črva, z bibijem pa nimam izkušenj.
Rad bi pogledal še za kakšno hobotnico, in se poigral s kakšni poperjem. A je kdo že lovil hobotnice samo na tunjo, verigo in zmrznjeno glavo npr. gruja?
lov
BMK.....
Glede na tvoja pisanja, se da razbrati, da obvladaš ribolov in celo lov hobotnic.
Vabo na trnek in na grunt.....uspeh zagotovljen.
Toliko boš ziher nalovil, da ne boste lačni.
l.p. b9
Glede na tvoja pisanja, se da razbrati, da obvladaš ribolov in celo lov hobotnic.
Vabo na trnek in na grunt.....uspeh zagotovljen.
Toliko boš ziher nalovil, da ne boste lačni.
l.p. b9
Jaz pa ribolov smo cisto skregani - v vseh teh letih tudi panule ne znam navezat za barko.
Smo pa, zanimivo, pred 10+ leti na Peljescu dobesedno 'metali ven' hobotnice vsako jutro, lov je bil pa zelo simpl: zvecer smo v vodo kar iz obale nametali 4 ali 5 kvadrovcev (betonskih zidakov?), zjutraj pa jih pobrali ven - in vsaj v enem do dveh je bila v luknjah kvadrovca skrita hobotnica.
To nam je pokazal domacin, baje to spila tam kjer ni veliko ostalih skrivalisc - naj bi jih pa (hobotnice) kvadrovci sploh naceloma zelo privlacili kot skrivalisca (bolj kot obicajne tulce, cevi, ipd).
Se danes ne vem, a je res kaj na tem ali pa smo imeli samo in zglj sreco.
Smo pa, zanimivo, pred 10+ leti na Peljescu dobesedno 'metali ven' hobotnice vsako jutro, lov je bil pa zelo simpl: zvecer smo v vodo kar iz obale nametali 4 ali 5 kvadrovcev (betonskih zidakov?), zjutraj pa jih pobrali ven - in vsaj v enem do dveh je bila v luknjah kvadrovca skrita hobotnica.
To nam je pokazal domacin, baje to spila tam kjer ni veliko ostalih skrivalisc - naj bi jih pa (hobotnice) kvadrovci sploh naceloma zelo privlacili kot skrivalisca (bolj kot obicajne tulce, cevi, ipd).
Se danes ne vem, a je res kaj na tem ali pa smo imeli samo in zglj sreco.
Jah obvladam ga glih ne, ampak nalovit se pa da. Kot sem že uvodoma napisal, me zanima kakšna lokacija (spanja in punkta) do nekje sredine severne Dalmacije. Ma kdo predlog, kakšno barvno kombinacijo in dolžino poperja naj vzamem. Nekje v malih možganih mi vedno kljuva red-head 7 ali 9, ker je pa to edina do sedaj, ki je bila lovna (gofiči).
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost