Dober, koristen naslov za ribiče in one kateri bi radi se naučili ribiških veščin. Pa tudi o prognozi vremena in še marsičem kar spada k morju.Zakon, recepti itd.
http://pag-more.com
Dober prijem
LP
O ribolovu, vremenu itd.
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
ZAKON HR o ribolovu- dodatek
V HR zakonu o ribolovu na morju, pa za nas ne velja zakon o ŠPORTNEM ribolovu, razen če imamo stalno prebivališče v HR, ampak Zakon o REKREACIJSKEM ribolovu.
www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2005/2569.htm
LP
www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2005/2569.htm
LP
Pozor, pred kratkim je na Hrvaskem nehal veljati zakonik o ribolovu, kar so namesto njega uvedli dva razlicna zakonika. Ko sem bil pri frizerki sem ravno prisel do tega clanka,ko sem bil na vrsti, tako, da ga nisem uspel prebrati. Ali mogoce kdo pozna novi pravilnik? Ker se julija odpravljam na ribolovni dopust, bi vam bil hvalezen, ce bi nam ga pojasnili!
EDINI DOBER DAN JE DAN NA MORJU!
Zgornji naslov je z HR ministerstva za šumarstvo , ribolov itd, je sicer iz leta 05, ampak je vsaj po mojem mišlenju veljaven. Tako leni pa HR ministerstvu niso , da če spremenijo zakon, ne bi obvestili ljudi. Se pa nikakor ne bi čudil.
Imaš pa prav Nemo, da imajo dva zakona, in to o športskem ribolovu, pri katerem moraš biti član njiheve ribiške družine ali pa veljavno izkaznico naše, katero pri izdaji dovoljenja moraš predložit.
Imajo pa tudi zakon o rekreacijskem ribolovu, kateri je za nas manj kompliciran.
Bom pa v ponedeljek poslal na HR min. vprašanje o morebitni spremembi zakona. Upam , da mi odgovorijo , v nekem normalnem roku. Oba zakona pa sta navedena zgoraj.
LP
Imaš pa prav Nemo, da imajo dva zakona, in to o športskem ribolovu, pri katerem moraš biti član njiheve ribiške družine ali pa veljavno izkaznico naše, katero pri izdaji dovoljenja moraš predložit.
Imajo pa tudi zakon o rekreacijskem ribolovu, kateri je za nas manj kompliciran.
Bom pa v ponedeljek poslal na HR min. vprašanje o morebitni spremembi zakona. Upam , da mi odgovorijo , v nekem normalnem roku. Oba zakona pa sta navedena zgoraj.
LP
Nemo, pri frizerju so ponavadi stari časopisi
( pa ni treba zdaj zato frizerja menjat)
, tako da to ni novost, velja že približno 2 leti.......... nič ni novega kot lani, obstajata 2 pravilnika - za športni in rekreacijski ribolov, glavna razlika je to, da je pri športnem ribolovu dovoljen tudi podvodni ribolov (apnea), pri rekreacijskem je pa lov glavonožcev (s peškafondo), poleg ostalih oblik ribolova. Pa še nekaj drugih razlik, ki pa niso tako pomembne za nas "rekreativce".
Tudi tujci lahko dobijo dovolilnico za športni ribolov, če so člani hrvaške ali svoje ribiške zveze, prodajale naj bi pa se samo v ribiških društvih in ne kot rekreacijske dovolilnice, ki se prodajajo tudi po tur.agencijah, trgovinah, kapetanijah,.....
Če ima pa kdo kakšno RES svežo info, se pa priporočam...... čez dober teden si bom šel končno spet "privoščit" tisti mali zeleni kartonček
aha, atilone, med mojim tipkanjem si tudi ti že dodal
Tudi tujci lahko dobijo dovolilnico za športni ribolov, če so člani hrvaške ali svoje ribiške zveze, prodajale naj bi pa se samo v ribiških društvih in ne kot rekreacijske dovolilnice, ki se prodajajo tudi po tur.agencijah, trgovinah, kapetanijah,.....
Če ima pa kdo kakšno RES svežo info, se pa priporočam...... čez dober teden si bom šel končno spet "privoščit" tisti mali zeleni kartonček
aha, atilone, med mojim tipkanjem si tudi ti že dodal
.
Sam sem veliko čital o tem kdo ima pravico do katere dovolilnice, pa vam povem, da so še sami zmedeni, ker imajo reci in piši ničveč in ničmanj kot 25 kategorij športnega in rekreacijskega ribolova.
"Bože mili, gdje je to krenulo!"
"Ko če se snač u tome!"
"Dal to neko namjerno Zaj.....!"
To je nekaj člankov iz HR tiska, ki kažejo, da je že začetek kompliciran, kaj šele če pride do kontrole, ko policaj, Lučki kapitan ali ribiški inšpektor pri preverjanju le teh dovolilnic vnese še osebno razlago in tolmačenje nejasnih predpisov.
Sam imam Člansko HR kluba, Člansko HR-CRO zveze in terminsko dovolilnico, pa je to že preveč komplicirano za kontrolorje. Se pa ponavadi pri kontroli zelo distanciram in mirno, pa vljudno govorim samo toliko kot zahteva njihovo vprašanje. Na njihovo vprašanje zakaj imam vse to se lahko začne bolj splošna debata in kontrola izgubi ostrino, čeprav imam vse po PS-u.
Vsekakor pa tujec brez stalnega prebivališča na HR ozemlju nima možnosti pridobit letne dovolilnice. To pomeni, da imaš HR osebno izkaznico ali HR potni list. Tukaj se razume, da imaš status tujca s stalnim prebivališčem v republiki Hrvaški. Ne mešajte raznih dovoljenj za začasno bivanje, ki so tako ali tako obvezna povsod v urejenih državah, če bivate več kot 30 dni v tuji državi. Turist si lahko do 90 dni, pa prekineš za en dan in si zopet turist za 90 dni, itd..........
To je ena možnost od kar nekaj.
Nobena pa ni podlaga za letno dovolilnico.
lp
Sam sem veliko čital o tem kdo ima pravico do katere dovolilnice, pa vam povem, da so še sami zmedeni, ker imajo reci in piši ničveč in ničmanj kot 25 kategorij športnega in rekreacijskega ribolova.
"Bože mili, gdje je to krenulo!"
"Ko če se snač u tome!"
"Dal to neko namjerno Zaj.....!"
To je nekaj člankov iz HR tiska, ki kažejo, da je že začetek kompliciran, kaj šele če pride do kontrole, ko policaj, Lučki kapitan ali ribiški inšpektor pri preverjanju le teh dovolilnic vnese še osebno razlago in tolmačenje nejasnih predpisov.
Sam imam Člansko HR kluba, Člansko HR-CRO zveze in terminsko dovolilnico, pa je to že preveč komplicirano za kontrolorje. Se pa ponavadi pri kontroli zelo distanciram in mirno, pa vljudno govorim samo toliko kot zahteva njihovo vprašanje. Na njihovo vprašanje zakaj imam vse to se lahko začne bolj splošna debata in kontrola izgubi ostrino, čeprav imam vse po PS-u.
Vsekakor pa tujec brez stalnega prebivališča na HR ozemlju nima možnosti pridobit letne dovolilnice. To pomeni, da imaš HR osebno izkaznico ali HR potni list. Tukaj se razume, da imaš status tujca s stalnim prebivališčem v republiki Hrvaški. Ne mešajte raznih dovoljenj za začasno bivanje, ki so tako ali tako obvezna povsod v urejenih državah, če bivate več kot 30 dni v tuji državi. Turist si lahko do 90 dni, pa prekineš za en dan in si zopet turist za 90 dni, itd..........
To je ena možnost od kar nekaj.
Nobena pa ni podlaga za letno dovolilnico.
lp
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta