Julija se odpravljam na otok Krk na počitnice in se želim en dan posvetiti samo ribolovu. Ne vem kako bo nad tem navdušena draga, recimo da bo preživela in mi pomagala haha. Vglavnem, imam veliko veselje do ribolova, večinoma pa sem do zdaj lovil samo v naših rekah, tako da se na morski ribolov zelo slabo spoznam. Če začnemo kar na začetku:
1) Dovolilnica za ribolov
Šele po nekaj prebranih forumih sem ugotovil, da je za ribolov na morju potrebna dovolilnica (vedno sem imel v glavi, da lahko na morju iz obale prosto ribariš). Zanima me, kje, kdaj in kako pridobiti rekreacijsko dovolilnico za en dan. Spletni nakup? Torej je potrebno počakati da dovolilnica prispe po pošti? Kdaj je potrebno navesti kateri dan boš ribaril? Je možno dovolilnico kupiti tudi kje na Krku in kje se lahko pozanimam glede nakupa? Ribe bom lovil iz obale, in tudi iz čolna ki ni na motorni pogon. Je potrebno imeti kakšno posebno opremo, če pride kontrola?
2) Vrste morskih rib
Zelo slabo poznam morske ribe in niti ne vem katere so primerne za kakšno večerjo (razen orade). Torej katero vrsto izpustiti in katero vzeti s seboj? Je potrebno še posebej paziti na kakšno strupeno vrsto?
3) Ulov
Kako pravilno prijeti ribo, ker imajo nekatere zelo ostre plavuti? Uporabljate kakšne rokavice ali druge pripomočke? Kako najbolj humano ubiti ribo, sem si pa že pogledal.
4) Ribolov + vaba
Mi lahko kdo priporoča kakšno vabo uporabiti oziroma na kakšno vabo prijema določena vrsta? Kakšno velikost trnka priporočate oziroma tehniko ribolova iz čolna?
Za vse nasvete in informacije se že vnaprej zahvaljujem!