S toplim oz vročim vremenom je še tisto malo rib prenehalo svoje prehranjevanje. Vsaj jaz nisem imel uspeha z meni tako ljubim lovom na arbune. Saj so se ulovili, ampak tako mali, da je bolje vse skupaj pustiti na miru. Da moraš pojesti tri-štiri na osebo, da imaš vsaj malo okusa po ribi, ne gre.
Kaj pa kaj drugega? V našem morju ni nevem kakšne izbire. OK, grem na skuše. Zjutraj vlečem lahko panulo z gavunčkom proti odprtemu morju. Vse skupaj ni navdušujoče, ker kljub pokazanim ribam na sonarju ne morem lovit normalno. Trava, trava, trava, pa ne tista s THC-jem. Morska, posidonija, ki je ovirala oz onemogočala lov s panulo.
OK, plan B!
Namenil sem se iskat ribo na odprtem. Našel sem jih 6 milj zunaj proti Tržiču, Monfalconu. Rezultat je 21 kom, v treh urah. Potem se je dvignil jugozahodnik in je bilo konec skušelova.
Tale primerek je malo manjši.
Takole jih dajem med lovom v tako posodo direktno v hladilnik, kjer sem že predčasno ohladil morsko vodo na 4 stopinje celzija. Nujno je v tej vročini lovino takoj ohladit. S tem ohranim svežino ribi.
Takole lepo očiščene pozirajo za na forum, pa hitro nazaj na hladno.
Stalna prisotnost med čiščenjem rib je zagotovljena s strani letečih "podgan".
Borba za prigrizek, ki ni drugega kot ribja drobovina, je zmeraj zelo glasna, vreščava ampak nič več kot to.
Nekateri si pa privoščijo vse štiri od sebe v barki in jih nič ne premakne.
Siesta!!!
LP
.