kje in na kaj loviti

Vse o ribolovu s kopnega, plovila ali podvodnem ribolovu. Dodate lahko tudi primerne lokacije in vaše izkušnje.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
racman
Admiral

kje in na kaj loviti

OdgovorNapisal/-a racman » To Jun 05, 2007 18:00

pozdravljeni,
evo pa sem na poti k ribiciji! :? danes kupil palico, po nasvetu prodajalca kupil en kup umetnih vab in podobnega materijala,mrezo...
sedaj pa me zanima predlog kje loviti v obmocju recimo od umaga do rovinja. koliko od obale naj lovim, v kako globoko naj spustim trnek, naj lovim na plovec, vabe katere pocasi vlecem k sebi kot so umetni polzi...skratka recimo da nimam pojma v ribarjenju...

sam imam v mislih ves cas menjati taktiko...zacel bi pa z vabo(lignjam) obtezenim in na plovcu kar bi spustil skoraj do gladine...
Uporabniški avatar
nemo
Admiral
Kraj: SLOBALA

OdgovorNapisal/-a nemo » Po Jun 25, 2007 00:20

Ce zelis loviti z umetno vabo, bos imel najvec uspeha z Rapalo in sicer v Jadranu najbolje "dela" imitacija sardele ali pa rdece bela dvodelna imitacija iglice.V vsaki skatli rapale je navodilo kako narediti Rapala vozel, ker pri cisti vodi nekatere roparice ne napadejo vabe, ce je pred njo na laksu tudi sponka. Poskusi vleci okrog podvodnih grebenov, posebej tam, kjer globina hitro pada. Lahko si tudi kupis tako imenovano Visko panulo, kjer so na laksu ze montirani svinci, vrtavka in umetna ribica. Ob pravi hitrosti(1,5-2vozla) bo vaba na 20-25 metrov globine in tam naj bi bili zobatci in gofi!! (ob grebenih)
Na forumu adria big game bos nasel tudi navodila kako ujeti in montirati zivo vabo, ki je pa v Slovenskem morju prepovedana. V vsakem primeru si nabavi knjigi Zarka Bencica PANULA-RIBOLOV U POKRETU in UDICOM PO JADRANU. Mislim, da sem jih zasledil v nauticni trgovini pri kongresnem trgu v LJ.
EDINI DOBER DAN JE DAN NA MORJU!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost