Ribolov, v Umagu ???

Vse o ribolovu s kopnega, plovila ali podvodnem ribolovu. Dodate lahko tudi primerne lokacije in vaše izkušnje.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

Ribolov, v Umagu ???

OdgovorNapisal/-a pajer1 » To Jun 24, 2014 08:56

.

Kar ne morem verjet, da je ribolov v akvatoriju Umaga tako zanič.
Poiskušam najti kolikor toliko zadovoljivo lokacijo, lokacije s tem, da panulam za skuše , šnjure in buljim v ekran, če se bo kaj kje pokazalo. Vozim gor dol, levo desno, pregledujem teren od kakih 10m, do max globine in oddaljenosti do 5milj na odprto in nikjer ne pokaže zadovoljivega življenja pod vodo. Če že pokaže kaj obetavnega se to v praksi ne pokaže. Vsaj dvajsetkrat sem spustil sidro in poiskušal in v dveh dneh komaj uplenil kosilo za dve osebi. Tudi zelo mešano robo, pagar, mormora, šnjur, ribon, špar, kokot, babica, vučič, .... so bili plen. Mere pa komaj zadovoljive. Vaba je bil veliki morski črv, tako da boljše skoraj ne najdeš. Vreme zelo primerno. Ravno dovolj dinamično in še na jugo se je obračalo, kar je skoraj idealno. Zelo rana ura, voda dol in potem šest ur gor, pa dol, .... aktivnost pa izredno slaba. Za ne verjet!
Že to mi je čudno, da je na vodi talo malo čolnov z ribiči. Noben dan do sedaj jih ni na vodi v vidnem polju več kot pet. Premalo za to področje. Pa spremljam že od novega leta in ni ni nič obetavnega.

Kdo bi vedel kaj več?

Lp
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
superpuntar
Kapitan

OdgovorNapisal/-a superpuntar » To Jun 24, 2014 09:11

Moje lastne iskušnje letos so podobne. Tudi domačini letos slabo lovijo (berem..).

Prec reči, da je vse izlovljeno je preveč pavšalno.. Mogoče prej to, da je voda šele zdaj na 20 st. prilezla, da je termoklin še zelo globoko ipd.
Zobatci tudi še niso na poletnih poštah.
Spet imamo eno "posebno" leto pred sabo, pa že lani je bilo vse na glavo obrnjeno.
Jeseni bo sigurno boljše :)
Uporabniški avatar
peterv6i
Admiral
Kraj: Izola
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a peterv6i » Sr Jun 25, 2014 21:40

Po mojem je vprašanje hladne vode.. ker se ni še segrela (na dnu)..
Če pogledaš tle pri nas v SLO morju.. je tudi mešano.. enkrat je drugič ni..
Zdaj so se lepo lovili škombri.. ampak tam 5-6 metrov pod barko.. na dnu nič.. pa voda je kristalno čista...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost