kakšna je primerna puška za ribolov na jadranu. katero priporočate.
vzel bi eno na lastiko.
http://www.planetsub.it/articoli.php?MO ... i_ID=51771
kateri tečaj priporočate: gledal sem tega
http://privoscite.si/ponudbe/9983/dvodn ... padi-soli/
podvodni ribolov
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Re: podvodni ribolov
pirca12 napisal/-a:kakšna je primerna puška za ribolov na jadranu. katero priporočate.
vzel bi eno na lastiko.
Pozdravljen!
Za začetnika je najboljša puška nekje dolžine 90 cm, ker je uporabna za vse vrste ribolova. Nekateri prisegajo na elastiko, nekateri zrak...
Večina je vseeno pri elastiki, tudi jaz.
Imam ravno to puško omer cayman hf, vendar dolžine 105.
Moram reči, da je puška glede na ceno super.
Zelo dobro, da se tudi odločaš za tečaj. Jaz sem tečaj(začetni in nato nadaljevalni po PSS) opravil pri Juretu Daiću.
http://www.h2oteam.com/tecaji/predstavi ... truktorja/
Ko opraviš začetni tečaj, lahko tudi opravljaš tečaj za podvodni ribolov. Super zadeva!
Pri tečaju narediš neverjeten napredek.
Kako pa je s tem tečajem, ki si ga objavil pa nevem. Pri samem potapljanju na vdih so zelo pomembne izkušnje in zgodovina predavatelja, katere Jure ima.
Lp
Leon
Glede tečajev je tako..
Imaš različne šole in programe..
Ponekod imaš tečaje v dveh - treh dneh..
Drugi tečaji pa so recimo 60 ur teorije, 2 bazen, 2x globinsko potapljanje
torej vse skuapaj smo okoli 80 ur teorije in prakse..
Jaz imam narejen tečaj po Apnea Academy II. stopnja.
Vsak tečaj je boljše kot nič vendar se moraš zavedati tudi tega, da ti bo dal tečaj nekaj več in to je lahko tudi nevarno.. imel boš večje zaupanje v svoje sposobnosti kar pa te lahko brez dobrega poznavanja svojega telesa na globini lahko pripelje tudi v nevarnost (smrt)..
Tako, da ko opraviš tečaj nisi superman... (podobno kot voznik)..
Vsak tečaj je boljše kot nič vendar se moraš zavedati tudi tega, da ti bo dal tečaj nekaj več in to je lahko tudi nevarno.. imel boš večje zaupanje v svoje sposobnosti kar pa te lahko brez dobrega poznavanja svojega telesa na globini lahko pripelje tudi v nevarnost (smrt)..
peterv6i napisal/-a:Glede tečajev je tako..
Se popolnoma strinjam s tabo! Se pa na tečaju naučiš katere stvari so nevarne in na kaj moraš biti pazljiv. Koliko pa kdo pretirava pri teh stvareh pa je odvisno od vsakega posameznika.
Tečaj ti da znanje, katerega sam ne boš nikoli pridobil. Kar se tiče raznih tehnik sproščanja, plavanja, varnosti itd.
Jaz vem zase, da sem s tečajem pridobil veliko znanja in ga zato tudi toplo priporočam vsem, ki se z apnejo ukvarjajo.
Lp
Velikost puške
Najprej brez zamere, če imam svoj pogled na velikost
Torej, ker te ne poznamo in ne vemo tvoje velikosti za namen napenjanja same puške, bi ti vsekakor priporočal nekaj na gumo, s tem, da je velikost same puške do vključno 90 cm (večjo je nevajenemu uporabniku že kar problem napenjat)...
pravzaprav je to najbolj uporabna dolžina glede na vsestranskost načinov podvodnega ribolova. Mogoče pogledaš še kaj se prodaja rabljeno in pa sam bi verjetno gledal na lesenjačo, sploh če jo imaš namen uporabljat dalj časa glede na leta.
Glede moči so večina pušk v tej dimenziji že pripravljene na dve cirkularni gumi in s tem pridobiš že kar primerno hitrost puščice, za začetek bi gledal še mogoče na zalust, da je z zgornje strani in se naleže na samo puščico, kjer ti zato ni potrebno uporabljat še O ringa, ki naj to zalust drži ob puščici.
Za zračno se ne bi odločal, saj manjše nimajo primerne hitrosti in efektivne dolžine ob strelu na ribo, pri večjih pa je spet problem napenjanja v sami vodi.
Zaenkrat toliko, če imaš pa še več vprašanj pa pošlji sporočilo in ti dam mobitel številko pa še dorečemo, kar bi te mučilo...LP
PS .. Sem pogledal ceno Omerja in je zelo primerna za start, čeprav mislim, da bi moral kakšno lesenjačo že dobit kvalitetno za ceno, kot jo je imel omer v startu, se pravi nekje 200-250 evričkov...
Torej, ker te ne poznamo in ne vemo tvoje velikosti za namen napenjanja same puške, bi ti vsekakor priporočal nekaj na gumo, s tem, da je velikost same puške do vključno 90 cm (večjo je nevajenemu uporabniku že kar problem napenjat)...
pravzaprav je to najbolj uporabna dolžina glede na vsestranskost načinov podvodnega ribolova. Mogoče pogledaš še kaj se prodaja rabljeno in pa sam bi verjetno gledal na lesenjačo, sploh če jo imaš namen uporabljat dalj časa glede na leta.
Glede moči so večina pušk v tej dimenziji že pripravljene na dve cirkularni gumi in s tem pridobiš že kar primerno hitrost puščice, za začetek bi gledal še mogoče na zalust, da je z zgornje strani in se naleže na samo puščico, kjer ti zato ni potrebno uporabljat še O ringa, ki naj to zalust drži ob puščici.
Za zračno se ne bi odločal, saj manjše nimajo primerne hitrosti in efektivne dolžine ob strelu na ribo, pri večjih pa je spet problem napenjanja v sami vodi.
Zaenkrat toliko, če imaš pa še več vprašanj pa pošlji sporočilo in ti dam mobitel številko pa še dorečemo, kar bi te mučilo...LP
PS .. Sem pogledal ceno Omerja in je zelo primerna za start, čeprav mislim, da bi moral kakšno lesenjačo že dobit kvalitetno za ceno, kot jo je imel omer v startu, se pravi nekje 200-250 evričkov...
Re: Velikost puške
Who napisal/-a:Za zračno se ne bi odločal, saj manjše nimajo primerne hitrosti in efektivne dolžine ob strelu na ribo, pri večjih pa je spet problem napenjanja v sami vodi.
Naši 60 cm dolgi se riba v počasnem koraku umakne, od škarpenine glave se pa puščica odbije, če je ne nastaviš direkt gor.
V glavnem je uporabna le za hobotnice in skrivenčene luknje, pa četudi jo napumpaš, da jo komaj napneš.
Re: podvodni ribolov
pirca12 napisal/-a:kakšna je primerna puška za ribolov na jadranu. katero priporočate.
vzel bi eno na lastiko.
Vsekakor ti priporočam prvo tečaj apneje in nato šele nabavo opreme. Tečaj, ki sem ga sam opravil je fenomenalen in ti da ogromen napredek v praksi. Priporočam mojstra Jureta Daiča, ki živi za apnejo in podvodni ribolov: http://www.h2oteam.com/domov/
Tečaj je dražji kot tvoj v linku vendar je raztegnjen na nekaj dni teorije in bazenske prakse s psihološko pripravo, ter tri dni morja v praksi. Za mene je bil tečaj nepozabno doživetje kjer sem premagal za mene predhodno nepremagljive ovire. Do takrat nisem nikoli prišel v globino več kot 4 (štiri) metre, zato pa sem na tečaju prekosil samega sebe in od cele skupine cca 25 komadov smo samo trije dosegli 23m globine. Sam Jure Daič je za nas tri rekel, da če bi ostali še cel teden bi dosegli 40m. Verjetno bom kar ostal na tem mojem rekordu saj sem se po potopu počutil kot da bi pretekel mali maraton. Skratka apneja je mazohizem in vedno ko si dol morajo možgani delat, razmišljat, da je potrebno še velik plavat da se vrneš na površje ker si enostavno v tretjem svetu in vse okoli je tako lepo, mirno, spokojno, tiho.
Izpit za čoln sedaj imam, kaj pa zdaj... na morje seveda.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti