Anti ribič bi rad ribo!

Vse o ribolovu s kopnega, plovila ali podvodnem ribolovu. Dodate lahko tudi primerne lokacije in vaše izkušnje.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

diligence
Viceadmiral

Anti ribič bi rad ribo!

OdgovorNapisal/-a diligence » So Feb 06, 2016 10:53

Temo o ribolovu poredko odprem.Ne da se ne bi rad kaj naučil,ampak enostavno mi na morju ostane premalo časa,da bi sedel ob palici.Pa tudi na hr.je skoraj kriminalno dejanje če loviš brez dovolilnice-dovolilnico je pa brez smisla kupiti,če nikoli nič ne uloviš.

V Grčiji ne potrebujem dovolilnice,zato brez skrbi za seboj vlečem Hokaido ribico v pričakovanju sreče.
Lani mi je po nasreči palico vzelo morje in moram kupiti novo.

Rad bi nabavil dve:eno samo za panulo
drugo pa navadno ,ki bi pa lahko služila tudi za lažjo panulo.

Prosim za pomoč,tako za palice ,kot za vabe.

Še nekaj moje sreče:

Slika

Slika

Hvala za pomoč
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » So Feb 06, 2016 11:25

Samo malo bi te popravil.

Dovolilnico plačaš za ribolov, ne za ribe. Ribe plačaš v ribarnici.

:)
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
diligence
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a diligence » So Feb 06, 2016 11:39

mamaMicka napisal/-a:Samo malo bi te popravil.

Neprecenljiva pomoč.Ali to navežem na ribo ali na palico :twisted: :D
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » So Feb 06, 2016 11:59

Sory za komentar, samo si nisem mogel pomagati.

Najprej bi moral definirati izraz "navadna" palica. Kaj imas s tem v mislih.

Za talni ribolov iz barke so namenjene BOLENTINO palice. Recimo njihova najvecja znacilnost je ta, da ima zelo mehak-obcutljiv vrh. Je pa popolnoma neprimerna za panulo, saj je vrh premehak in se deformira ali zlomi.

Za panulo zavisi kaj bi rad lovil. Za ušate, brancine bi jaz vzel klasično spin palico akcije nekje 10-20, lahko tudi manjšo. Seveda krajšo, do 2m.

Za palamide, tudi gofe pa kako spin ali troll palico akcije 13-25.
Menim, da močnejše ne rabiš, ker je potem čist brezveze občutek, ce imaš gor manjšo ribo.

Verjetno bi ti za navadno palico služila lahko prav tamala spin palica.

Če si hobi ribič jaz nebi dal za palico več kot par 10€, ker z dražjo brez določenih izkušenj ne boš ulovil nič več.

Same role pa izberi moč glede na palico. Ne kupi najdražjih, spusti pa tiste iz štanta. Laks vzami nekaj srednjega. NAjcenejsi se ponavadi preveč zvija in se rad zafrcla.

Denar raje nameni različnim vabam.

To je moje mnenje. Če sem kaj napisal narobe me popravite ne kregajte.

Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Uporabniški avatar
BOJA
Admiral
Kraj: Trzin

OdgovorNapisal/-a BOJA » So Feb 06, 2016 13:22

diligence napisal/-a:

MM ima prav...
Ko igraš Loto ne kupiš sedmice, ampak priložnost zanjo :wink:
Green to green or red to red, safely go ahead!
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » So Feb 06, 2016 14:38

Diligence.

Za panulo ti svetujem jigging palico (zubatci, lice, gofi, palamide...), kar zdaj uporablja že kar veliko panulašev. Dolžina do 2m, akcija do 350 gramov. Kolega je na tako slučajno ujel tuno (okoli 50 kg), ko je panuliral za zubatce na živo lignjo, pa se mu ni zlomila, ko je spravil ob čoln, da ji je snel trnek. Tako, da imaš veliko rezerve. Čisto neprimerne se mi zdijo 30-50 lb. palice, ker ne čutiš kaj se dogaja z vabo.

Za drugo palico ti pa svetujem kar Squid palico za lignje (npr. Trabucco 1,8m). Na njo lahko loviš lignje in iglice za živo vabo, lažjo panulo (skuše, ušate, strelke...), pa tudi na grund se lepo lovi. No, razen za tekmovanja, kjer so primerne res dolge palice za lov drobiža.

Kar se pa tiče vab, je pa cela znanost. Definitivno se najboljše lovi na živo vabo (ligenj, iglica, razne ribe). Lahko pa poizkusiš tudi z raznimi voblerji ,ali silikonci. Jaz osebno najbolj lovim na Yo-zuri 9 cm red head.

Po slikah sodeč vidim, da že znaš loviti, je pa tako, da več ko si na vodi, več ujameš. Pa uspešen ribolov.
diligence
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a diligence » So Feb 06, 2016 14:57

BOJA napisal/-a:
diligence napisal/-a:

MM ima prav...
Ko igraš Loto ne kupiš sedmice, ampak priložnost zanjo :wink:

MM-ov komentar sem vzel kot hec ,Boja tvoj je pa popolnoma odveč.

Pomagaj mojei slabi slovnici in retoriki in ,prosim,lektoriraj moj uvodni tekst :evil: Ko spesniš to,pa prosim ,da moderator popbriše vsa sranja.
Nazadnje spremenil diligence, dne So Feb 06, 2016 15:01, skupaj popravljeno 1 krat.
diligence
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a diligence » So Feb 06, 2016 15:00

Hvala Daki.Vese ribe ,ki sem jih potegnil na suho pripisujem,zaenkrat,le sreči.
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » So Feb 06, 2016 16:15

.

Poglej, saj največkrat pri ribolovu tudi gre za srečo.

Jaz osebno ne bi "škrtaril" pri potrošni opremi. Najloni, še bolje pletenice morajo bit zame dobre, boljše, najboljše kvalitete. Dalj zdržijo, boljše prenašajo vozle, UV-sonce jih ne načne tako hitro, trnki obvezno za morje in najboljše kvalitete.

Role, ja no, tukaj je izbor izreden, Tako nad 6 ležajev in nad 80EUR , bi svetoval. Za panulo je zelo pomembno, da ima močno-veliko navijalno ročico. Ko je riba nad tri kile, je to zelo pomembno.

Palice za šlep pa do 20 librov, talni ribolov bolentino palico z mehkim vrhom in zelo kvalitetno rolo. Veliko ležajev, močan prenos, 4,8-5,5 in lahka, ker to palico držiš dalj časa v roki.

Glej , pa nauči se, če ne znaš, naredit najboljše vozle.

TUKAJ boš našel take in drugačne , pa uživaj.

Intakodalje.......

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti