Ribolovne dovolilnice za Hrvaško

Vse o ribolovu s kopnega, plovila ali podvodnem ribolovu. Dodate lahko tudi primerne lokacije in vaše izkušnje.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Ne Okt 09, 2016 00:00

No, super :D. Nekaj o tem se je pisalo tudi pri pravilih in zakonih v temi Hrvaška ne sme več lupiti tujih ribičev.
Spin123
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Spin123 » Če Dec 08, 2016 00:36

2 meseca sta mimo....kakšne novice?
Uporabniški avatar
peterv6i
Admiral
Kraj: Izola
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a peterv6i » Če Dec 08, 2016 08:06

Jaz še nisem prejel nobene povratne informacije.. Verjetno gredo te stvari po polžje :) Sem pa prepričan da bodo na hrvaškem našli nek ustrezen proti argument...
kok-pit?
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a kok-pit? » Če Dec 08, 2016 10:01

Takrat, ko bodo Hrvatje izenačili ceno in pogoje za letne ribolovne dovolilnice, tam ne bo več rib.
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Če Dec 08, 2016 12:12

No, ribe bodo še vedno v teh parih letih, ko se bo to uredilo. Jih je pa vedno težje dobiti. Včasih je treba iti na manj obremenjene pozicije, loviti druge vrste...Skratka, sprotno prilagajanje na dano situacijo.
Uporabniški avatar
MarjanT
Admiral
Kraj: Sežana

OdgovorNapisal/-a MarjanT » Po Jan 09, 2017 22:46

Kar sem našel, v zvezi s športnim in rekreacijskim ribolovom, je v bistvu enako kot do sedaj. Dajte me popravit, če se motim. Nikjer ne piše kdo bo lahko dobil letno dovolilnico. Za športni ribolov bo moral biti član hrvaškega društva, kar velja tudi sedaj. Nekje drugje bo to določeno. Nikjer niso omenjeni državljani držav EU. Vkolikor sem kaj spregledal, bom zelo vesel, če se motim.
Jadranje je odklop
Uporabniški avatar
MarjanT
Admiral
Kraj: Sežana

OdgovorNapisal/-a MarjanT » To Jan 10, 2017 08:08

Upam, da imaš prav. Res je tako napisano, vendar še vedno mislim, da bo nekje definirano kdo lahko kupi to dovolilnico, ker ne verjamem, dajo bodo lahko dobili tudi Kitajci.
Jadranje je odklop
Dimen
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Dimen » To Jan 10, 2017 08:49

"godišnje dozvole za športski ribolov na moru prodaje Hrvatski savez"

Savez bo upravljal z dovolilnicami in bo lahko v svojem "internem" pravilniku, zapisal ali pa se bodo kar med sabo dogovorili: "koji imaju prebivalište u Republici Hrvatskoj." To je preveč na splošno napisan in dopušča mešetarjenje, kar hrvati obvladajo. Upam, da ne gre čez in ga bodo dopolnili.
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » To Jan 10, 2017 09:09

Dimen napisal/-a:"godišnje dozvole za športski ribolov na moru prodaje Hrvatski savez"

Savez bo upravljal z dovolilnicami in bo lahko v svojem "internem" pravilniku, zapisal ali pa se bodo kar med sabo dogovorili: "koji imaju prebivalište u Republici Hrvatskoj." To je preveč na splošno napisan in dopušča mešetarjenje, kar hrvati obvladajo. Upam, da ne gre čez in ga bodo dopolnili.

a si prebral predlog novega zakona :roll: , o čem zdaj ti pišeš :?: :idea:

koliko sem jaz slišal iz ust človeka, ki je blizu HSSRM bodo ukinili več dnevne in mesečne, tako, da bo možno kupiti samo letno dovolilnico(tudi za tiste ki bi lovili samo 14 dni), ki bi se naj podražila na okoli 700HRK, bodo pa izjeme za upokojence, borce domovinske vojne in še za kakega
Dimen
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Dimen » To Jan 10, 2017 10:05

MareC napisal/-a:
Dimen napisal/-a:"godišnje dozvole za športski ribolov na moru prodaje Hrvatski savez"

koliko sem jaz slišal iz ust človeka, ki je blizu HSSRM bodo ukinili več dnevne in mesečne, tako, da bo možno kupiti samo letno dovolilnico(tudi za tiste ki bi lovili samo 14 dni), ki bi se naj podražila na okoli 700HRK, bodo pa izjeme za upokojence, borce domovinske vojne in še za kakega

V podrobnosti predloga nisem šel. Predvidevam pa, da bo treba bit član Saveza in plačat članarino. Za rekreativnega ribiča bo nesmiselno kupovat celoletno karto. Mi, ki smo sosedi in za vikende hodimo, ajde. Za enega Nemca, Francoza, Madžara bo pa nesmisel kupovat celoletno karto. Sicer si pa sam zapisal, da si slišal, da se že dogovarjajo. O tem govorim. Ta pravila igre bi morala biti zapisana v zakonu. To je kot vinjetni sistem, ki je pravičen samo do vozačev.
Uporabniški avatar
MareC
Admiral

OdgovorNapisal/-a MareC » To Jan 10, 2017 10:19

Dimen napisal/-a:
MareC napisal/-a:

V podrobnosti predloga nisem šel. Predvidevam pa, da bo treba bit član Saveza in plačat članarino. Za rekreativnega ribiča bo nesmiselno kupovat celoletno karto. Mi, ki smo sosedi in za vikende hodimo, ajde. Za enega Nemca, Francoza, Madžara bo pa nesmisel kupovat celoletno karto. Sicer si pa sam zapisal, da si slišal, da se že dogovarjajo. O tem govorim. Ta pravila igre bi morala biti zapisana v zakonu. To je kot vinjetni sistem, ki je pravičen samo do vozačev.

dogovarjajo se, da bodo podali pripombe in predloge na zakon. Verjetno hočejo čim več denarja pokasirat, zato bi naj ukinili večdnevne dovolilnice. Vsak, ki bo hotel loviti bo pač plačal 700HRK in bo lovil en dan ali pa 365, tako nekak imajo tudi v Grčiji(je cena nižja) ampak hrvati itak hočejo vedno nekoga ocurit, pa bodo na tak način.Če pa dobro prebereš del kjer piše:(3) Dozvole za športski ribolov na moru mogu se izdati samo članovima nacionalnih saveza za športski ribolov.
Who
Praporščak
Kraj: TRŽIČ

Članstvo

OdgovorNapisal/-a Who » To Jan 10, 2017 12:16

Do sedaj velja tudi na ta način...se pravi član Hrvaške zveze ali član Slovenske zveze za ribolov na morju, le da zaenkrat Slovenska še nima uradnega dokumenta, s katerim bi člani to članstvo lahko tudi dokazovali...(slišim pa, da se pospešeno dela na Slovenski zvezi tudi na tem) :P

Dozvole za športski ribolov su važeća uz člansku iskaznicu Hrvatskog saveza za športski ribolov na moru (članak 32. Zakona) ili saveza za ribolov na moru druge države
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » To Jan 10, 2017 12:35

No NF, to je sedaj novi predlog, ki mora biti še sprejet. Kaj po tvoje bomo lahko še letos kupili letne karte na hrvaškem?
Uporabniški avatar
MareC
Admiral

OdgovorNapisal/-a MareC » To Jan 10, 2017 12:49

Daki napisal/-a:No NF, to je sedaj novi predlog, ki mora biti še sprejet. Kaj po tvoje bomo lahko še letos kupili letne karte na hrvaškem?

po moje po 1.6. DA, če bodo sprejeli po normalnem postopku
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Sr Jan 11, 2017 10:25

Super. No, pa bomo le dočakali. Toliko časa se že govori o tem, sedaj pa končno realizacija. Upam, da ne bo kakšnih zapletov.
Kar veliko nas lovi predvsem na hrvaškem in so bile te dovolilnice kar velik strošek.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta