Ribolovne dovolilnice za Hrvaško
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
-
Daki
-
Daki
Kar sem našel, v zvezi s športnim in rekreacijskim ribolovom, je v bistvu enako kot do sedaj. Dajte me popravit, če se motim. Nikjer ne piše kdo bo lahko dobil letno dovolilnico. Za športni ribolov bo moral biti član hrvaškega društva, kar velja tudi sedaj. Nekje drugje bo to določeno. Nikjer niso omenjeni državljani držav EU. Vkolikor sem kaj spregledal, bom zelo vesel, če se motim.
Jadranje je odklop
"godišnje dozvole za športski ribolov na moru prodaje Hrvatski savez"
Savez bo upravljal z dovolilnicami in bo lahko v svojem "internem" pravilniku, zapisal ali pa se bodo kar med sabo dogovorili: "koji imaju prebivalište u Republici Hrvatskoj." To je preveč na splošno napisan in dopušča mešetarjenje, kar hrvati obvladajo. Upam, da ne gre čez in ga bodo dopolnili.
Savez bo upravljal z dovolilnicami in bo lahko v svojem "internem" pravilniku, zapisal ali pa se bodo kar med sabo dogovorili: "koji imaju prebivalište u Republici Hrvatskoj." To je preveč na splošno napisan in dopušča mešetarjenje, kar hrvati obvladajo. Upam, da ne gre čez in ga bodo dopolnili.
Dimen napisal/-a:"godišnje dozvole za športski ribolov na moru prodaje Hrvatski savez"
a si prebral predlog novega zakona
koliko sem jaz slišal iz ust človeka, ki je blizu HSSRM bodo ukinili več dnevne in mesečne, tako, da bo možno kupiti samo letno dovolilnico(tudi za tiste ki bi lovili samo 14 dni), ki bi se naj podražila na okoli 700HRK, bodo pa izjeme za upokojence, borce domovinske vojne in še za kakega
MareC napisal/-a:Dimen napisal/-a:"godišnje dozvole za športski ribolov na moru prodaje Hrvatski savez"
a si prebral predlog novega zakona, o čem zdaj ti pišeš
![]()
![]()
koliko sem jaz slišal iz ust človeka, ki je blizu HSSRM bodo ukinili več dnevne in mesečne, tako, da bo možno kupiti samo letno dovolilnico(tudi za tiste ki bi lovili samo 14 dni), ki bi se naj podražila na okoli 700HRK, bodo pa izjeme za upokojence, borce domovinske vojne in še za kakega
V podrobnosti predloga nisem šel. Predvidevam pa, da bo treba bit član Saveza in plačat članarino. Za rekreativnega ribiča bo nesmiselno kupovat celoletno karto. Mi, ki smo sosedi in za vikende hodimo, ajde. Za enega Nemca, Francoza, Madžara bo pa nesmisel kupovat celoletno karto. Sicer si pa sam zapisal, da si slišal, da se že dogovarjajo. O tem govorim. Ta pravila igre bi morala biti zapisana v zakonu. To je kot vinjetni sistem, ki je pravičen samo do vozačev.
Dimen napisal/-a:MareC napisal/-a:Dimen napisal/-a:"godišnje dozvole za športski ribolov na moru prodaje Hrvatski savez"
a si prebral predlog novega zakona, o čem zdaj ti pišeš
![]()
![]()
V podrobnosti predloga nisem šel. Predvidevam pa, da bo treba bit član Saveza in plačat članarino. Za rekreativnega ribiča bo nesmiselno kupovat celoletno karto. Mi, ki smo sosedi in za vikende hodimo, ajde. Za enega Nemca, Francoza, Madžara bo pa nesmisel kupovat celoletno karto. Sicer si pa sam zapisal, da si slišal, da se že dogovarjajo. O tem govorim. Ta pravila igre bi morala biti zapisana v zakonu. To je kot vinjetni sistem, ki je pravičen samo do vozačev.
dogovarjajo se, da bodo podali pripombe in predloge na zakon. Verjetno hočejo čim več denarja pokasirat, zato bi naj ukinili večdnevne dovolilnice. Vsak, ki bo hotel loviti bo pač plačal 700HRK in bo lovil en dan ali pa 365, tako nekak imajo tudi v Grčiji(je cena nižja) ampak hrvati itak hočejo vedno nekoga ocurit, pa bodo na tak način.Če pa dobro prebereš del kjer piše:(3) Dozvole za športski ribolov na moru mogu se izdati samo članovima nacionalnih saveza za športski ribolov.
Članstvo
Do sedaj velja tudi na ta način...se pravi član Hrvaške zveze ali član Slovenske zveze za ribolov na morju, le da zaenkrat Slovenska še nima uradnega dokumenta, s katerim bi člani to članstvo lahko tudi dokazovali...(slišim pa, da se pospešeno dela na Slovenski zvezi tudi na tem)
Dozvole za športski ribolov su važeća uz člansku iskaznicu Hrvatskog saveza za športski ribolov na moru (članak 32. Zakona) ili saveza za ribolov na moru druge države
Dozvole za športski ribolov su važeća uz člansku iskaznicu Hrvatskog saveza za športski ribolov na moru (članak 32. Zakona) ili saveza za ribolov na moru druge države
-
Daki
-
Daki
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta