...
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
- Tuna
- Kapitan bojne ladje
- Kraj: Maribor-Murter
- Kontakt:
Mislim, da ne bo tako groznih sprememb, sploh pa ne grozi prepoved športnega ribolova. Prepovedati mislijo parangale in vrše, kar je po mojem prav, ker to niso orodja športnega ali rekreativnega ribolova, hkrati bi pa dali prisojnost lokalnim oblastem, da bi lahko v določenem področju prepovedale ribolov ali določene načine ribolova. Športni ribiči ne smejo imeti pri sebi več kot 5kg ribe, ne glede na to, koliko dni so zaporedoma lovili. To predvsem predvsem tiste največkrat domačine, ki so se vračali s polnimi skrinjami rib, češ da so lovili ... teden dni.
Tisto z rezanjem repov športno ujetim ribam pa je po mojem neumnost.
Kar se pa ribolova s puško tiče, mi pa ni znano, kaj stoji v predlogu novega zakona.
Tisto z rezanjem repov športno ujetim ribam pa je po mojem neumnost.
Kar se pa ribolova s puško tiče, mi pa ni znano, kaj stoji v predlogu novega zakona.
Obstaja kakšen link do predloga tega zakona ?
Iz tega intervjuja se bolj malo izve, kaj naj bi se spremenilo. Več sem izvedel iz članka v Ribolov na jadranu, pa še tam ni bilo videti tako hudo, kot se razglaša, vsaj za nas rekreativce.
Razumem pa hrvate, ker je mnogim to dodaten vir dohodka, ker kljub prepovedi prodaje ulova z omenjenimi dovolilnicami, zelo veliko ulova konča v gostinstvu.
Za glavno pomankljivost mnogih zakonov na hrvaškem - izenačenje pogojev za tujce in domačine, pa brez skrbi, na nobenem zborovanju se hrvati ne bodo oglasili.
Iz tega intervjuja se bolj malo izve, kaj naj bi se spremenilo. Več sem izvedel iz članka v Ribolov na jadranu, pa še tam ni bilo videti tako hudo, kot se razglaša, vsaj za nas rekreativce.
Razumem pa hrvate, ker je mnogim to dodaten vir dohodka, ker kljub prepovedi prodaje ulova z omenjenimi dovolilnicami, zelo veliko ulova konča v gostinstvu.
Za glavno pomankljivost mnogih zakonov na hrvaškem - izenačenje pogojev za tujce in domačine, pa brez skrbi, na nobenem zborovanju se hrvati ne bodo oglasili.
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Tudi jaz sem prebral članek v reviji ribolov na jadranu in mislim, da je kar prav, da ne more vsak metati mrež, parangalov, vrš in upam, da prepovedo tudi ludar, saj to nikakor niso športna ribolovna orodja. Dogajalo se je, da so mreže stale v vodi dneve in dneve samo, da so si posamezniki zavarovali pozicijo itd. Tudi cene in pogoje bodo morali uskladiti z EU, čeprav osebno mislim, da si bodo sigurno izmislili kakšne dodatne ugodne opcije za domačine. Upam da se bodo aktivneje lotili lokalnih dinamitašev, katerih je še vedno veliko preveč.
Lep pozdrav
Nikola Tesla
Lep pozdrav
Nikola Tesla
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Halo!!!
Še enkrat prosim preberi. Pisal sem samo o športnem ribolovu in vsa prej našteta orodja, ki nikakor niso športna so domačini uporabljali pravzaprav v malem ribolovu, ki je prekrščena varianta "sportskog ribolova". Za nas tujce pa so ta orodja prepovedana že od 1996 in kasneje 2005 je dodana še trapula za črva.
Da se razume tudi jaz ne prenašam neodgovornosti, nestrokovnosti, nereda, izigravanja, ki jo na vseh korakih dokazuje "pravna" hrvaška država, ki vse še poslabšuje z prelaganjem odgovornost na lokalne "poglavarje" ki vse prehitro podlegajo lokalnim pritiskom. Na isti način so podeljevali koncesije za pomorsko dobro, zato pa sedaj ni več zdravo nočiti v nekaterih zalivih v katerih gospodarijo lokalni pirati-koncesionarji. Podobno brezpravje se obeta tudi športnemu ribolovu. Na žalost.
LP
Še enkrat prosim preberi. Pisal sem samo o športnem ribolovu in vsa prej našteta orodja, ki nikakor niso športna so domačini uporabljali pravzaprav v malem ribolovu, ki je prekrščena varianta "sportskog ribolova". Za nas tujce pa so ta orodja prepovedana že od 1996 in kasneje 2005 je dodana še trapula za črva.
Da se razume tudi jaz ne prenašam neodgovornosti, nestrokovnosti, nereda, izigravanja, ki jo na vseh korakih dokazuje "pravna" hrvaška država, ki vse še poslabšuje z prelaganjem odgovornost na lokalne "poglavarje" ki vse prehitro podlegajo lokalnim pritiskom. Na isti način so podeljevali koncesije za pomorsko dobro, zato pa sedaj ni več zdravo nočiti v nekaterih zalivih v katerih gospodarijo lokalni pirati-koncesionarji. Podobno brezpravje se obeta tudi športnemu ribolovu. Na žalost.
LP
-
superpuntar
- Kapitan
Na tem linku je nekaj govora o novem zakonu in kaj si o tem mislijo Hrvati
http://forum.ribolovnamoru.com/viewtopi ... =57&t=3115
lp papa
Tole pa je link od ribolovnamoru : http://forum.ribolovnamoru.com/
http://forum.ribolovnamoru.com/viewtopi ... =57&t=3115
lp papa
Tole pa je link od ribolovnamoru : http://forum.ribolovnamoru.com/
^^^^^^^^^^^||
|______________||'""|""\__,_
|UNION_je zakon!!||__ |__|__ |)
I(@) |(@)"""**|(@)(@)****|(@)
|______________||'""|""\__,_
|UNION_je zakon!!||__ |__|__ |)
I(@) |(@)"""**|(@)(@)****|(@)
podobno je bilo s prepovedjo potapljanja. smo vsi tudi slovenci podpirali tiste, ki so bili proti zakonu pa so ga tudi sprejeli in s tem končali našo svobodo. v bistvu gre samo za denar in na koncu bodo izjeme. tisti, ki bodo pripravljeni plačati 300e ali pa v tem primeru verjetno še več bodo lahko lovili ostali pa samo reko njihovih "koncesionarjev". bojim se da se bo zgodba ponovila. sam sem sicer pristaš podvodne fotografije tako da me to niti tako ne moti
p.s. ribe pa vseeno rad jem
p.s. ribe pa vseeno rad jem
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti