Načrt Vrša- je kaj rib v Premanturi
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Načrt Vrša- je kaj rib v Premanturi
Mene pa zanima, če ima kdo kakšen načrt za izdelavo vrše, sam sem kandidat za izdelavo, imam samo eno in je bil ulov kar uspešen (sami ugorji).
Aja,
da ne pozabim, je sploh kaj rib tukaj v premanturi, se sploh splača ulagati trud v ribarjenje.
Lp
Aja,
da ne pozabim, je sploh kaj rib tukaj v premanturi, se sploh splača ulagati trud v ribarjenje.
Lp
Pozdravljen.
Jaz ti priporočam, da kupiš zložljivo vršo. Moj kolega jo je lani kupil v Novem Gradu in je dobra zadeva, izgleda pa takole -> http://nautic-shop.cvs.hr/item_details.php?id=623
Če te zanima, se pozanimam o točnem naslovu trgovine..
LP
Jaz ti priporočam, da kupiš zložljivo vršo. Moj kolega jo je lani kupil v Novem Gradu in je dobra zadeva, izgleda pa takole -> http://nautic-shop.cvs.hr/item_details.php?id=623
Če te zanima, se pozanimam o točnem naslovu trgovine..
LP
fishing fanatic
Ja. Pripravlja se zakon, ki bi prepovedoval lov na vrše in parangale. S kolegom sma imela karto (mislim, da je tudi letos še možno), ulov je bil pa ugor, nekaj cipljev in brancin. Ulov je odvisen od tega kje nastaviš vršo.
Poznam nekatere, ki na vršo lovijo tudi zelo velike brancine in hobotnice, ampak js sem še vedno pristaš lova s palico.
Pa dober prijem.. čeprav ta izraz za lov z vršo ni najbolj primeren ; )
Poznam nekatere, ki na vršo lovijo tudi zelo velike brancine in hobotnice, ampak js sem še vedno pristaš lova s palico.
Pa dober prijem.. čeprav ta izraz za lov z vršo ni najbolj primeren ; )
fishing fanatic
Gaso napisal/-a:Ali pa imaš ustrezno dovljenje za lov z vršami, se pravi letno ribiško karto.
Da jo pa dobiš, pa moraš imeti prijavljeno stalno prebivališče na Hrvaškem, oziroma HR državljanstvo.
Mislim, da je dovolj tudi začasno bivališče, ki ga v primerjavi s stalnim bistveno lažje dobiš. Je pa še vedno komplicirano...
- dole
- Viceadmiral
- Kraj: gorenjska - center galaksije
Uglavnem tako, sem kupoval karte tedenske, mesečne in lovil, lovil... Šlo je preveč cajta če boljše polovice vprašaš. Vedno sem razmišljal o vrši ampak se me vsi prepričevali, da je BZ. Ampak, ko sem lansko leto na "črno" prvič izpraznil vršo od soseda iz lipe naše in ko je zmanjal rib še kašno. Še najbolj so bili veseli sosedi. Res grdo ampak, ko ti dokurči, da plačaš za karto in namakaš naloviš nekaj, mal računaš in komaj za karto pa se mal zamisliš. (pustimo občutke, ko je riba gor in vleče)
Tako, da mislim naštimat dve vrši in namakat pa naj bo kr hoče. Kr se bo ujel stran ne bomo metal.
Tako, da mislim naštimat dve vrši in namakat pa naj bo kr hoče. Kr se bo ujel stran ne bomo metal.
bouton napisal/-a:Gaso napisal/-a:Ali pa imaš ustrezno dovljenje za lov z vršami, se pravi letno ribiško karto.
Da jo pa dobiš, pa moraš imeti prijavljeno stalno prebivališče na Hrvaškem, oziroma HR državljanstvo.
Mislim, da je dovolj tudi začasno bivališče, ki ga v primerjavi s stalnim bistveno lažje dobiš. Je pa še vedno komplicirano...
Prosim vas, ne širi-te dezinformacij. Do letne dovolilnice so upravičeni vsi, ki imajo stalno bivališče na Hrvaškem.
Ta tema je že obdelana in dokler se ne spremeni zakon je "na snazi" in basta.
LP
.
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost